icon

Ako rozpoznať predzvesť menopauzy po 40-tke?

11. feb 2025

mam po 40tke
uz asi polroka mam predzvest Menstruacie krvacanie velmi slabe snad 5 dni vopred a az potom akoze '' svoje dni'' aj to nie vzdy normalne. sex dlhodobo ziaden., zijem sama.

je to predzvest menopauzy?
mama sla po 42 do prechodu

dakujem za vase odpovede

biba_18
11. feb 2025

sú také testy na menopauzu ... kús tie čo ti vyjde ...

martinka13
11. feb 2025

Ja som v menopauze už 2 roky. Mam 44. Mne proste skoncil menzes. Najprv som asi pol roka mávala len každý druhý mesiac a potom koniec. Takže kľudne to môže byť príčina. Šla by som si dat spraviť hormonálny profil ku gynekológovi.

h2
11. feb 2025

@biba_18 Ten test som si robila presne pred rokom, keď mi jediný raz vynechal menzes, vyšiel mi pozitívny (teda, vyšli mi pozitívne obidva, ktoré boli v balení a mali sa urobiť s týždňovým rozostupom). No a v marci som zase menzes dostala, presne na termín, ako keby ten februárový bol, hoci nebol a odvtedy mi ani raz nevynechal. Tak neviem, čo si mám myslieť. Ani žiadne príznaky menopauzy nemám, žiadne návaly, nič.

kiki68
11. feb 2025

Tak ja mam slaby ms cely zivot, mne sa to skor skracuje. Co ale posledny rok od 39 zacalo byt ine bola bolestiva ovulacia a sem tam prave take vacsie krvacanie prvy den ms. Lenze otehotnela som a ak budem zase kojit ako pri synovi, tak 2 roky menzes najskor nebude a uvidim co dojde potom .

kiwi3
11. feb 2025

Ako ti tu uz radili, podľa hormonálnej profilu gynekolog s istotou určí, ci je to menopauza. Pripadne to robi aj medirex a podobne firmy. Treba si dať taky, kde sa meria amh.

autor
11. feb 2025

@kiwi3 ano musim si dat urobit je to take divne.