Ako sa používa Betadine?
Aké Betadine zelený dezinfekčný roztok, hnedé dezinfekčné mydlo alebo čipky? Každé sa používa inak a na niečo iné je vhodné
@gdpr betadine v zelenej flasticke a je hnedy som 7t po porode chcem to na ranu boli ma a trosku je to asi opuchnute
daj kúsok na gázu alebo odličovací tampón ak nemáš gázu potri ranu
@gdpr mam gázu a len potrieť alebo na chvíľu prilozit
Prikladat, odlicovaci tampon je dost na figu, predpoklasam ze ma s nejake chlpy ci strnisko a by sa ti na tom ten tampon zachytaval, to uz skor papierovu servitku alebo ta gaza
@eeffka A koľko si to tam môžem nechať priložené
Prilozit a odtiahnut, v podstate sa len tym pofarbit, je to jodova tinktura, stahuje a dezinfikuje
skusim takto obnovit temu, aby som nemusela vytvarat novu, vsak ich je tu dost. ake mate skusenosti s dezinfekciami pre deti? ktoru by ste mi poradili? zistila som, ze doma nic nemame, tak radsej by som chcela nieco dokupit pre kazdy pripad.
@nikol873 dobre, že si to pripomenula, musím sa pozrieť, či tiež máme niečo takéto doma. Zatiaľ sme nepotrebovali, ale tak radšej mať, že áno. Odporučiť žiaľ neviem nič, nemám nejak skúsenosť, tak sa k tebe pripojím, že či padne nejaké odporúčanie 🙂
pozeram ze zatial sme nejake nie moc uspesne s tymi odporucaniami. ale tak co som si pozerala aj inde nejake rady, tak celkom chvalia betadine, ze to je take, ze nestipe nejak a ze aj balenie je take akuratne, ze ani velke ani male. ale zatial som este teda nekupovala.
@nikol873 toto som niekde už tiež zachytila, ale veru tiež skúsenosť nemám. Môžeme kúpiť obe a potom si dáme vedieť, že ktorá kedy použila, ak použila a ako sa jej pozdáva :D
@bukajka_mata kludne to mozeme takto spravit :D
@bogierka a ktore teda kupujes? len tu malu flasticku, ci niektoru z tych vacsich? lebo mi to pride celkom dost tych 120 ml.
a tak mas aj take mini balenie po 30 ml ak sa ti zda byt ta 120 velka. ja mam aj tu aj tu. velku mam doma a malu v kabelke a v aute - aby bola proste po ruke
@nikol873 počuj, dobre, že som bola potom tú dezinfekciu aj kúpiť. Boli sme vonku so psami a neviem, čo dcéra robila, ale tak padla, že katastrofa. Sme hneď domov utekali, čo mala také dlane doudierané, normálne jednu ruku krvavú. Akože na zašívanie to nebolo, ale fakt som ďakovala všetkým svätým, že máme na to doma niečo.
Chúďa moje malé, no ešte šťastie, že ich má len doudierané a nemuseli ranu zašívať. Aj jej tú ranu ešte dezinfikuješ, či si teda len hneď po tom ako padla?
ryclo sa velmi zle stane, staci sa len na sekundu otocit aaaa je to. nas maly minule tiez tak nestastne padol, ze cele celo mal plne kamienkov. no hrozne, tak som sa bala, ze mu aj nejake tie jazvy ostanu, ale vyzera to tak, ze to bude nakoniec v poriadku
Však to som bola rada, aj keď to vyzeralo hrozne, ale nemuseli sme chvalabohu utekať na pohotovosť alebo čo. Všetko sme to zvládli doma ošetriť. Dávala som jej však dezinfekciu hneď ako sa to stalo, keď sme prišli domov, lebo nemala som nič so sebou proste vtedy. Potom ešte aj na druhý deň sme pre istotu dali. To ja neviem akože, ale na deti môžeš dávať pozor ako chceš, keď sa má niečo stať, tak sa proste stane.
akurat som spominala v jednom prispevku, ze my sme Betadine pouzivali aj ked mala moja Zuzka kiahne. tusim toto sa tu este nespomenulo, ze sa da vyuzit aj pri tomto. mozno niekomu pomoze aj takto nasa skusenost 🙂
@flofli tak ono neštípe ani keď sa dá na otvorenú ranu, tak neviem, prečo by mal štípať v tomto prípade. Ale tiež som to ešte nepočula, že by mal aj takéto využitie. Dobre vedieť. Nám sa to už asi nebude hodiť, ale predpokladám, že s kiahnami ešte do styku cez niekoho prídem, že aspoň odporučiť ho.
Napríklad ja som tiež netušila, že táto dezinfekcia vôbec neštípe, ale dobre vedieť, to sa pri deťoch veľmi zíde 🙂 čo sa týka kiahní, tak som počula, že aj tantum verde je v celku účinné, no môže to byť individuálne
@jana19877 a ten štípe či nie? Lebo ten Betadine ani na otvorené rany nie, to necítiť. Dosť, že to poranenie bolí a nie ešte aj by to čistenie a dezinfekcia o to viacej potom bolela :D
@bukajka_mata ja ho toto napriklad ani nepoznam, viem, ze to boli nejake pastilky na cumlanie tusim alebo nejaky sprej do hrdla alebo take nieco. som nevedela, ze aj dezinfekcie maju. ale skusat nejdem, nepotrebujem :D
@bukajka_mata ahaaa to je super potom. ja sama mam probelm si dezinfikovat ranu ked viem, ak ovelmi niektore tie dezinfekcie proste stipu
No tak to ale asi kazdy, proste clovek je aj z detstva nauceny, ze taketo veci proste stipu a nie je to moc prijemne ak ta nieco boli a ty si mas tej bolesti takto priliat do rany este viacej
To je pravda a pokial to nestoji majlant a nemisa sa na hektolitre, tak by to malo byt v poriadku. Inak je mozne, ze dezinfekcia nie len dezinfikuje, ale ma aj hojive ucinky? Mne by sa napriklad pacila aj taka verzia
@fabrika podľa mňa kľudne áno, povedala by som, že to ide tak trochu ruka v ruke. Že tým, že tú ranu ošetríš, tak vlastne sa potom bude aj lepšie hojiť a skorej sa zahojí. Neviem, či takto si to myslela 🙂

Dezinfekcia na rany a keď myslíš čipky tak do pošvy najlepšie na noc a dat vložku