Ako sa prenáša Chlamydia trachomatis?
Ahojte, chcem sa spytat, chlamýdie trachomatis sa dajú chytit len pohlavným stykom (oral+anal), alebo aj inak? Dakujem za odpoved.
@michaela329 dakujem 🙏
@lonely66 mne tiež pomohla až imunologicka, infektolog a mpj gynekológ na mňa pozerali ako ma poslednú šľapku, čo nedodrží ani liečby 🤨🤦 Lebo aj po piatych ATB som mala pozitívnu minimálnu hodnotu. Až potom mi iní gyn a imunologicka povedali, že to ma skoro každý a nemusí o tom vedieť, plus u mňa ta operácia. Imunologicka nasadila Imunor a ja objektívne nemám žiadne ťažkosti, muž stále negatívny. Ale teda tiež som počas toho roka zažila podobné komentáre ako tu mali niektorí....
@lonely66 borelióza je svinstvo. To mal aj môj svokor, jeho to popri onko hodne oslabilo. Naraziť na Dr. čo sa snaží aj riešiť a nie len ladovat ATB je pomaly zázrak. Hlavne, ze je lepšie.
@michaela329
@lonely66 dakujem baby za podporu, vazim si to, a prajem vam vela zdravia 🍀
Ahoj a ake si mala peiznaky
Palenie, svrbenie, rezanie
V pošve ?
Ano 😁
A mala si to dlhsie uz alebo nejak na preventivke na gyne ti to zistili
Aj mne ich zistili a tiez to nechapem. Som bez príznakov. Len mám pozitívne hodnoty igM v krvi.
Ahoj, prosím Ťa, ako ste sa s manželom liečili? Antibiotiká koľko dní?

Mne Dr. povedala, že ten prenos na wecku skôr nie, lebo ta baktéria musí prejsť na sliznicu. No keď pozrela kartu, bolo jej jasné, že u mňa to bola nemocnica. Ale spomínala aj to, že v tele tieto baktérie žijú úplne v pohode, kým sa imunita nejako neoslabi a nenamnozia sa do tej miery, že sa dajú zachytiť testami a začnú robiť aj problémy. Hlavne sa obaja preliečte, kašli na to, čo si kto myslí, veď vy najlepšie viete, ako žijete.