icon

Ako sa prenáša Chlamydia trachomatis?

5. apr 2024

Ahojte, chcem sa spytat, chlamýdie trachomatis sa dajú chytit len pohlavným stykom (oral+anal), alebo aj inak? Dakujem za odpoved.

Strana
z2
michaela329
5. apr 2024

Mne Dr. povedala, že ten prenos na wecku skôr nie, lebo ta baktéria musí prejsť na sliznicu. No keď pozrela kartu, bolo jej jasné, že u mňa to bola nemocnica. Ale spomínala aj to, že v tele tieto baktérie žijú úplne v pohode, kým sa imunita nejako neoslabi a nenamnozia sa do tej miery, že sa dajú zachytiť testami a začnú robiť aj problémy. Hlavne sa obaja preliečte, kašli na to, čo si kto myslí, veď vy najlepšie viete, ako žijete.

autor
5. apr 2024

@michaela329 dakujem 🙏

lonely66
Odpoveď bola odstránená
michaela329
5. apr 2024

@lonely66 mne tiež pomohla až imunologicka, infektolog a mpj gynekológ na mňa pozerali ako ma poslednú šľapku, čo nedodrží ani liečby 🤨🤦 Lebo aj po piatych ATB som mala pozitívnu minimálnu hodnotu. Až potom mi iní gyn a imunologicka povedali, že to ma skoro každý a nemusí o tom vedieť, plus u mňa ta operácia. Imunologicka nasadila Imunor a ja objektívne nemám žiadne ťažkosti, muž stále negatívny. Ale teda tiež som počas toho roka zažila podobné komentáre ako tu mali niektorí....

lonely66
Odpoveď bola odstránená
michaela329
5. apr 2024

@lonely66 borelióza je svinstvo. To mal aj môj svokor, jeho to popri onko hodne oslabilo. Naraziť na Dr. čo sa snaží aj riešiť a nie len ladovat ATB je pomaly zázrak. Hlavne, ze je lepšie.

autor
5. apr 2024

@michaela329
@lonely66 dakujem baby za podporu, vazim si to, a prajem vam vela zdravia 🍀

lonely66
Odpoveď bola odstránená
lonely66
Odpoveď bola odstránená
sofia1410
6. apr 2024

Ahoj a ake si mala peiznaky

autor
6. apr 2024

Palenie, svrbenie, rezanie

sofia1410
6. apr 2024

V pošve ?

autor
6. apr 2024

Ano 😁

sofia1410
6. apr 2024

A mala si to dlhsie uz alebo nejak na preventivke na gyne ti to zistili

duratlicka
7. máj 2025

Aj mne ich zistili a tiez to nechapem. Som bez príznakov. Len mám pozitívne hodnoty igM v krvi.

duratlicka
9. máj 2025

Ahoj, prosím Ťa, ako ste sa s manželom liečili? Antibiotiká koľko dní?

Strana
z2