icon

Ako sa pripraviť na prvú návštevu gynekológa?

veronikap120
5. sep 2024

ahojte baby mám 18 ešte som nebola u gynekológa ale chcela by som tam ist na kontorlu aby som sa ujistila že je všetko pohode keďže s mamou nemáme tak otvorený vzťah tak jej o tom nechcem hovoriť poradíte mi prosim jak sa k nemu objednať jak si ho nájsť a či sa u neho niečo platí ?

anjelicek26
5. sep 2024

Moja dcera bola pred par mesiacmi prvy krat, len som jej spravila termin a odviezla ju... vysvetlila jej, co si ma obliect a co tam bude lekar robit, aby nebola s toho vyplasena 😅 Ale ona je taky stresak celkovo. Uplne v pohode, dalsi termin uz si spravila sama... neplatis nic, zavolas a objednas sa, ci beru novych pacientov, nie kazdy berie... a pozri trosku recenzie na nete, nie kazdy gynekolog je zrovna perla...

kikusenka1
5. sep 2024

Pozrieš na gúgli lekárov v tvojom meste, zavoláš a opytas sa ci berie nové pacientky. Co sa týka poplatkov niekde si účtujú, inde zase nie. Ja som u môjho platila jednorazový poplatok to je všetko. Pripadne si zisti spadoveho lekára a ten ta musí vziať

nika_val
5. sep 2024

@veronikap120 tak ako píšu vyššie
Nájdeš si na internete vo svojom meste nejakého dr (prípadne ženu gynekologicku), zavoláš a objednaš sa
Povieš že ide o prvú tvoju návštevu a sestrička sa ťa bude pýtať že kedy si mala poslednú menštruáciu aby ste vedeli vybrať správny termín
Ako prvé na vyšetrení s tebou urobí doktor/ka taký rozhovor, kedy si mala poslednú menštruáciu, ako dlho ju mávas, kedy si mala úplne prvú menštruáciu, prípadne či máš nejaké problémy, či sexuálne žiješ alebo nie, či užívaš nejaké lieky, bude sa pýtať na nejaké rodinné ochorenia (rodičov, starých rodičov) a podobne
Na samotné vyšetrenie je lepšie si obliecť sukňu alebo šaty pretože v kabínke dáš dole iba gaťky a v sukni prejdeš do kresla. Keď budeš mať nohavice tak budeš musieť holá prejsť.
Čo sa týka samotného vyšetrenia nie je to nič hrozné.
Sono zvnútra, potom odber (takou paličkou ako do ucha zoberú odber zvnútra, a potom ťa dr ešte rukou (prstami) prehmata a to je všetko.
Čo sa týka poplatku niekde sa platí (ja platím 20e na rok) a niekde nie ale myslím si že už skoro všade sa niečo málo platí

vanilkovazmrzka
5. sep 2024

Neviem z akeho si mesta ale v ba by som urcite necakala ze to bude bez platenia…

ninusa221
6. sep 2024

A keď ti toto všetko urobí ako pise baba vyzsie tak ti dá žiadanku na sono prsníkov. Tam sa objednaš. Chodí sa tusim 1 za dva roky. Ale ak ti niečo zistia chodí sa raz do roka. Ako aj mne zistili hneď na prvej prehliadke že mám nález. Tak mi to sledujú. Boli to patálie a obdivujem že už v 18 tich sama sa na to dáš. Ja som išla až v 21 aj to ma tam mama dotiahla a všetko vybavila ja mám fóbiu z nemocnice doktorov😅

veronikap120
autor
6. sep 2024

@ninusa221 to aj ja práve hlavne že mi niečo zistia inak mi to je celkom jedno

nika_val
6. sep 2024

@veronikap120 vôbec sa nemáš čoho báť a ako 18 ročná to bez problémov dáš všetko
Ja som prvý krát y gynekológa bola v 16 to som bola s maminou aj to ma tam ona iba objednala a odviezla inak som všetko za dverami ordinácie už riešila sama
Ďalšie roky som tam chodila už sama a úplne v pohodičke