icon

Ako sa pripraviť na prvý pohlavný styk?

viktria225
1. aug 2024

Ahojte. Je tu jedna vec o ktorej by som chcela hovoriť. O pár dní zažijem prvý pohlavný styk. Aj ja aj môj partner máme 16. Problém je v tom že sme sa o tom aj bavili hovoril mi ako to bude prebiehať (samozrejme s ochranou) ale ide tu o to že sa bojím prvého prieniku a zároveň aj bolesti. Ako sa mám nejak odreagovať prípadne aký to je pocit?

Budem vám vďačná za akúkoľvek odpoveď.

zuzanita1609
1. aug 2024

@bonboniera tak stačilo mi prečítať tvoju prvú vetu a dala som hneď 👍😁

maja22
1. aug 2024

@bonboniera Aj ja jej odporučím počkať, áno, mala som prvý sex, keď som mala titul, ale hlavne som mala po svadbe - vo svadobné ráno, s mojím manželom, ktorý bol tiež dovtedy panic. A nič nám neušlo.

zuzanita1609
1. aug 2024

Žienky,zabudli ste na svoje prvé "skúšky" ? 🤭

bonboniera
1. aug 2024

@maja22 toto je ale úplne iná téma, autorka sa nepýta “mam počkať so sexom po svadbe”. Vám s manželom nič neušlo, tak ako sa o nič nepripravili ľudia, čo so sexom do svadby nečakali, tu nie je “víťaza”.

vyrovnanaosoba
1. aug 2024

@viktria225 máš len 16, on tiež. Žiadne skúsenosti, ja by som svojej dcére poradila ešte počkať. Nie je sa kde ponáhľať. Ešte zazijete veľa sexu.

babulkomale
1. aug 2024

@bonboniera niekoľľľko investičných nehnuteľľľností predsa 😃

maja22
1. aug 2024

@viktria225 Viem, že obaja ste plní hormónov a túžby, to je v tomto veku úplne normálne a zdravé, je to super, že po sebe túžite, ale sex je niečo, čo nepatrí do každého vzťahu, je to hlboko intímna záležitosť, pri ktorej sa oplatí prežiť ju s niekým, kto ti sľúbi lásku, úctu a vernosť do konca života. Ešte si to premyslite. Inak sa odovzdáš partnerovi, s ktorým si absolútne dôverujete a viete prevziať zodpovednosť za seba a i za dieťa, ktoré by ste mohli splodiť a iné je uvoľniť sexuálne napätie, ale v hlave zmätok, čo by bolo, ak...

maja22
1. aug 2024

@bonboniera pýtala si sa, odpovedala som.

sense
1. aug 2024

Tiež sa Radim k tým čo radia počkať. Ak budeš vnútorné pripravená tieto veci riešiť nebudeš , prosto sa stanú lebo to tak budeš cítiť.
A tiež si poloz otázku dôverujes natoľko partnerovi že ostane s tebou aj keď vám zlyhá ochrana?

yosi
1. aug 2024

@viktria225 Buď v pohode a hlavne nič neplánuj. Čím viac človek plánuje, tým skôr budeš cítiť neistotu keď sa to nebude vyvíjať tak ako si si myslela. Nechaj to na prírodu a inštinkty ktorými nás obdarila. A pôjde to... Ja som svoje prvýkrát zažil v tráve za jednou krčmou, na totálku opitý a s dievčaťom ktorej doteraz neviem meno. Horšie to už nebude 🙂

zuzanita1609
1. aug 2024

Ale už robíte niektoré zo sexu maturitnú skúšku...je to iba sex, ktorý má ľuďom pomôcť k dobrej nálade a samozrejmé k udržaniu populácie 😁. Slečna,keď chce,nech si ho užije plnými dúškami,nevyhovorite jej to, láska je silnejšia 😉. Len jej treba prizvukovat... chráň sa, chráň sa, chráň sa 😆 a aj učiť sa...by bolo potrebné 😆.

janulka1802
1. aug 2024

Máš čas. Absolútne nič Ti neutečie.

anketkarka
1. aug 2024

Ako dlho ste spolu? V 16 ani on asi nebude nejaký skúsený. Už ste skúsili iné formy intímnosti bez prieniku? Prečo by ste sa nemohli na začiatku hrať a spoznávať. Časom sa spoznáte aj v tejto oblasti a potom aj ten prienik môže byť úplne v pohode. Potom nebudeš potrebovať nič na odreagovanie a nebudeš sa báť. Nie si na to pripravená. Položila by som Ti staromódnu otázku. Čo ak by sa nejakým nedopatrením stalo, že otehotnieš? Vieš si predstaviť byť mamou? Vieš si ho predstaviť ako otca svojich detí? Ak nie, tak je otázne prečo si myslíš, že práve s ním by si mala prísť o panenstvo a prečo si myslíš, že je správny čas o neho prísť teraz, keď na to pripravená nie si.

silvike
1. aug 2024

@viktria225 Tak hlavne aby si neotehotnela ak dieta neplanujete. Potom by bola este len zabava. Tabletka po ? Potrat ? Dat sancu dietatu ? No, treba zvazit.

terezka1947
1. aug 2024

@zuzanita1609 nie je to iba sex.
Alebo ako pre koho. Možno keby sex nahradilo milovanie,nebolo by toľko ľudí zranených a zničených.
Je to mladé dievča,nevieš,čo prežíva,ak si je neistá,treba ju uistiť,že si ten čas môže nechať a rozhodnúť sama,či je pripravená,nie,čo chce chlapec,či kamošky,či spoločnost...

simca06022011
1. aug 2024

na niektore veci je lepsie sa nepripravovat takto intenzivne :D a nemysliet a neplanovat... jedine co treba 100% naplanovat je ochrana.

h2
1. aug 2024

@solange7 Kde berieš istotu na takéto tvrdenie?

zuzanita1609
1. aug 2024

@terezka1947 ale veď sama písala,že je pripravená . Akoby si zabránila 16rocnej,keď sa stretáva s chlapcom,aby sa o nič nepokúšala len sám do svojej vôle? Isto je zamilovaná,srdce jej pri ňom bije ako zvon,nohy sa trasú. Ak by sama nechcela,tak snáď nechce. A keď už chce,len jej treba prizvukovat, chráň sa dievča, prajem ti prvý sex s láskou, ktorá bude časom najväčšia a úprimná láska? 🤭 Ozaj jej to prajem,nech sa spolu dožijú dôchodku,nie len prvého sexu 😊.

h2
1. aug 2024

@bonboniera 😀 No vieš čo? Ja napríklad som mala vlastnú nehnuteľnosť skôr, ako sex.

zuzanita1609
1. aug 2024

@h2 tak tebe vyšlo aj miesto,no 👍🤭😆

h2
1. aug 2024

@zuzanita1609 Poznala som pár, ktorý mal sex až po svadbe a oni napríklad hovorili, že okrem iného (náboženské dôvody) ani nemajú kde... 🤭, aj keby chceli. Takže je fajn môcť to robiť vo vlastnom byte, kde nehrozí, že ti tam v pravej chvíli vtrhnú rodičia. 🙈😆

zuzanita1609
1. aug 2024

Keby som mala ja povedať miesto prvého činu,tak sa od smiechu pocikáte 🤭🤣. Tu je je to iné,nebude to miesto náhodné, dokonca chcela vedieť a pýtať sa. Ako žena som jej poradila,nech sa už zariadi sama .

sisska96
1. aug 2024

Keď ešte nie si istá a bojíš sa, tak počkaj ešte. Inak keď do toho ideš,musíš rátať aj s prípadnými následkami. Žiadna ochrana nie je 100%

sisska96
1. aug 2024

@h2 u nás bolo na výletoch, alebo keď nikto nebol doma, a potom už vo vlastnom bývaní . Ja by som nevedela, keď vedľa v izbe sú rodičia. Hanba by ma fackovala😅😅

sisska96
1. aug 2024

@bonboniera presne tak, po škole s prácou, v prípade potreby aby dieťa malo pracujúcich zodpovedných rodičov

yosi
1. aug 2024

@sisska96 Keď bol človek mladý a nadržaný, tak všetko bolo jedno. A ešte aj bolo o čom rozprávať kamarátom... Keď som prvýkrát bol u prvej frajerky, tak nielenže vo vedľajšej izbe boli jej rodičia, z vedľajšej postele ešte na nás pozerala jej sestra (čo mne osobne nevadilo, kľudne by som ju zobral do hry keby chcela). Zlaté časy mladosti...

zuzanita1609
1. aug 2024

To vážne? Ale teraz úprimne. Každá malá dokončenú školu,zmluvu na nástup do práce, vlastný byt a povolenie od rodičov a pána Boha? 🤭🤣 a to všetko s vlastnými terajšími manželmi,partnermi? Normálne sa cítim poškvrnená, divná 🤭😆🤣

rozkvet1
Autor odpoveď zmazal
rozkvet1
Autor odpoveď zmazal
terezka1947
1. aug 2024

@bonboniera máš pravdu,mala som titul,prácu...akurát vlastne bývanie nie😀
16r.dievca sa má učiť a spoznávať svet,chlapcov,nie sexovať hneď s prvým,kt.sa jej páči alebo kt.sa páči ona,aby ho nestratila😉a trápiť sa vecami,kt.jej môžu skomplikovať život.