icon

Ako sa pripraviť na prvý pohlavný styk?

viktria225
1. aug 2024

Ahojte. Je tu jedna vec o ktorej by som chcela hovoriť. O pár dní zažijem prvý pohlavný styk. Aj ja aj môj partner máme 16. Problém je v tom že sme sa o tom aj bavili hovoril mi ako to bude prebiehať (samozrejme s ochranou) ale ide tu o to že sa bojím prvého prieniku a zároveň aj bolesti. Ako sa mám nejak odreagovať prípadne aký to je pocit?

Budem vám vďačná za akúkoľvek odpoveď.

Strana
z4
medda_beda
2. aug 2024

@terezka1947 Skoro? Kým som nechodila na koňa tak to všade okolo mňa bolo bežné aj skôr.Až tu som zistila, že okrem zákona existuje aj nejaký vhodný vek.
Ja som žila dovtedy v tom, že správny čas je keď to tak človek cíti a povesť, no ty sa každému spovedáš so svojim sexuálnym životom? Ďalšia vec je, že sú ženy ktoré mali v 16 jedného a posledného.Poznám také a potom tie čo mali viac partnerov, ale sú to normálne ženy ktoré majú vzťahy, manželstvá aj keď sa za mládi podľa niekoho vybúrili, skôr niekoľkokrát sklamali.
A ver, že aj tie čo si nelinajkovali kedy budú mať sex v akom veku po akej dobe si nakoniec našli normálnych chlapov ktorí neriešia pubertálne prešľapy.
Či si myslíš, že v neskoršom veku sa nemôže stať, že človek bude mať viac partnerov?

medda_beda
2. aug 2024

@bonboniera To sú tie čo mali prvého až po svadbe alebo mali len šťastie, že natrafili hneď na manžela.
Neskúsená 16tka a neskúsená 20tka je tak isto naivná a v každom vidí hneď otca svojich detí.
Môžeš vyberať, preberať a ajtak si zobrať magora lebo tieto veci sa ukážu až po rokoch a nie po sexe.
Ja poznám ženy čo mali prvý sex v 18stke, 20tke a dohnali aj jednorázovky a dokonca ani vzťah ešte nemali normálny.
O čo sú lepšie jak tá 16stka

bonboniera
2. aug 2024

@medda_beda samozrejme o nič, len ich jediná, veľmi obľúbená a často spomínaná hodnota je vo vagíne a je potrebné sa povyšovat nad druhých a hrať sa na morálny kompas.

terezka1947
2. aug 2024

@bonboniera každý píše svoj názor,svoj pohľad.
Tak ty,ako ja.
A 16r.maju skúsenosti naberať inde.
Samozrejme,tiež iba môj názor a pohľad🤷

terezka1947
2. aug 2024

@medda_beda pohybujem sa celkom slušne aj medzi mladými a neviem,či nemám stastie,či mám šťastie na iné záujmy mladých,nepoznám nikoho,kto to v 16r chce(l) skúšať.
Tiež moje deti už prichádzajú postupne do tohto veku,resp.pohybuju sa aj medzi staršími.
A ani od známych,kamošov rodičov nepočúvam,že by sa riešilo toto-samozrekme,s tým by sa im neschválili,aaale riešime úplne iného typu problémy.

wolf_
Autor odpoveď zmazal
danyelia
2. aug 2024

@medda_beda Áno, iná doba...ja som sa v 16-tich venovala hlavne škole a športu, dnešné ,,14,,-ky už majú vážne vzťahy, so všetkým...

medda_beda
2. aug 2024

@terezka1947 Pohybuješ sa v generácií ktorá nemá skúsenosť ani v 20tke a nie len so sexom, ale ani so vzťahmi.No nie sú všetci rovnakí.Niekto chce vzťah skôr niekto neskôr len dievčatá chcú vzťah trvácny a chlapci skúšajú.
Ja píšem o období keď som v puberte bola ja a to pomaly každý 16/17 ročný chlapec už keď mal vzťah tak aj so sexom takže nikomu neprišiel tento vek divný.
Väčšinu ľudí čo poznám čo sú odomňa starší mali prvú skúsenosť 14/15/16.Fakt, že väčšinu aj dievčatá jednotkárky, študované.
Nebolo to nič výnimočné ani 20 rokov dozadu.
To, že ty si to tak mala neznamená, že iní ľudia v tom veku už sexuálne nežili.A čo žili, moja babka v 16 rodila , druhá v 19 tak aká doba.

Vždy budú takí aj takí.Čo je horšie na dnešnej dobe je to, že v minulosti ak ľudia spolu žili intímne tak to bolo fakt väčšinou z lásky vo vážnejšom vzťahu a veľa z nich sa aj vzalo.Dnes už je vzťah, záväzok jak postrach.

Ja mám zase skúsenosti s dnešnými čerstvými 20tnikmi ktorí sa chválili, že sa s priateľkou rozišli lebo im otec povedal, že snáď nechcú ostať s tou jednou alebo sa neštítia ani namotávať pannu kým in nedá a potom o nej rozprávajú aká je sprostá.
Ale zároveň všetky sú dobre len na jedno a keď sa nájde tá čo to myslí vážne tak je tiež dobrá len na jedno.

Takže asi by som skôr apelovala na výchovu chlapcov než dievčat.Lebo dievčatá idú do toho s tým, že je to z lásky.

medda_beda
2. aug 2024

@danyelia V dnešnej dobe je čo lebo toto tu bolo keď mal môj brat 15 a písal sa rok 2006.
Aj v 80 rokoch v období keď spoznala moja krstná manžela a mala 16.
V období keď mala moja babka 16 a už porodila môjho otca a to poznám strašne veľa ľudí ktorí sú starší odomňa a majú skúsenosti aj pred 15timi.

To nebude dobou, ale tým, že každý je iný.Ja mám spolužiačku, ťahá nám pomaly na 30tku a žije život 14 ročnej, tak isto moja dospelá sestra nemala ešte frajera.
Doba s tým nič nemá.Keby si počula tie príbehy čo ja tak by si zistila, že sa sexovalo aj v nižšom veku niekde v stane.

wolf_
Autor odpoveď zmazal
medda_beda
2. aug 2024

@bonboniera V tom veku ak je človek pripravený na vzťah a má už skúsenosť tak nerieši čo na to budúci imaginárny manžel.Môžeš tak jedine plieskať decku o hlavu svoje skúsenosti, svoje názory ale či to pomôže.
Aj decká z dobrých rodín, slušné, vychované si našli starších partnerov a nikdy by si nepovedala, že táto bude žiť intímne.Puberta zmenila osobnosť.

tim23
2. aug 2024

@viktria225 ja som mala prvý sex v tvojom veku a neľutujem to. Bola to zaujímavá skúsenosť 😁 ale musíš ho chcieť, inak si ho ani veľmi neužuješ. Neboj sa nieje to žiadna veda. Pokiaľ ho ale nechceš tak nieje o čom 🙂

medda_beda
2. aug 2024

@wolf_ Ja môžem povedať za seba, že som si nikdy nemyslela, že začnem randiť v nástich a budem mať starších frajerov, ale v tom veku mi to prišlo normálne, prirodzené úplne z ničoho nič som sa cítila inak.
Skôr čo je problém je to, že tie vzťahy sú dnes krehké, málokedy vydržia, ale kto sa na to vtedy takto pozerá.
Pubertiak žije prítomnosťou, takže skôr ako vhodný vek na sex by som asi apelovala na to, že chlapci nie sú zrelí na vážny vzťah a je zbytočné sa nimi v tomto veku zaoberať.
Česť výnimkám ktorým to fakt vydržalo od 15tich, výber partnera však človek nedokáže zhodnotiť nikdy ani určiť trvácnosť vzťahu, takže neviem či by sme sa nemali pohnúť zo stredoveku a žiť s tým kto nám vyhovuje a nie riešiť či Zuza v 16 chodila s Jožom v 18 s Danom lebo to ajtak nič nevypovedá o tom človeku aký bude v budúcom vzťahu.
A hlavne súdiť ľudí za to, že ich ten partner opustil a stalo sa im to viackrát v živote.
Buď niekoho ľúbiť chcem, vnímam ho takého aký je teraz alebo ma zaujíma čo robil v puberte.
Ale nech si každý určuje kritéria do vzťahu aké chce.Aspoň spolu nebudú dvaja nekompatibilní.

A hlavne ak už človek ľutuje prvú skúsenosť tak nie kvôli veku, ale kvôli tomu, že to nebol ten aktuálny partner ktorý by nám pravdepodobne do života možno nikdy neprišiel ak by sa veci neudiali takto.

medda_beda
2. aug 2024

@wolf_ Moja kamarátka mala také šťastie, že na diskotéke spoznala svojho vtedy sa mi zdá 21 ročného frajera.
Skončilo to manželstvom a 2 deťmi.
Takže môže to dopadnúť všelijak.

A mám aj známu ktorá mala prvú skúsenosť so svojou platonickou láskou už v dospelosti a dopadlo to tak, že ju okašlal a doteraz sa z toho nedostala.Stále má len nejaké akože kamarátstva.Ešte sa na ňu naštval, že bol jej prvý.

hopsas
2. aug 2024

@viktria225 nerob to neodporúčam ti to ani to v tomto veku ani s týmto chlapcom

terezka1947
2. aug 2024

@medda_beda súhlasím,je to aj o výchove chlapcov.
No ale treba tiež pripomenúť,že aj dievča,neskôr žena vie vychovať chlapca -muza.
Jednoducho muž vie aj počkať,keď vie,na koho čaká. Druhá vec,či si dievca-zena váži samu seba,či pôjde s každým a hneď.
Jednoducho toto je vzájomné.
Veď tak trošku pozrime do našich kruhov a musíme si priznať,že nám niektoré ženy rozhodne nerobia dobre meno a nedivme sa potom tým názorom mužov.

medda_beda
2. aug 2024

@terezka1947 Ale to žena nevie dopredu prečo chlap ochotne čaká.Dnes muži nečakajú už len z lásky len si povedia ok robí drahoty dá mi Kaťa, Zuza a nakoniec aj Maja.
A zase to, že žena nerobí drahoty rok alebo mala sex aj mimo vzťahu ešte neznamená, že pôjde s každým, že nikdy nemala dlhoročný vzťah alebo žeby ho mať nechcela.

Muž ktorý pohŕda nezáväzným sexom také niečo nevyhľadáva.Breptajú o ženách presne tí ktorí na sex tlačia a potom sa s kamarátmi na ženách zabávajú.Takže ja si myslím, že ten chlap čo využije ženu ktorá mu dopredu rozpráva o záujme vzťahu je na tom morálne horšie.
Ešte som nepočula okydávať ženy od chlapa ktorý si ženy váži, toto robia skôr chlapi ktorých si dovolila frajerka opustiť lebo sa chovali jak magori alebo ten sex vyhľadávajú a radi balamutia ženám hlavy.S jednou chodí a ďalšie dve má do rezervy a potom rozpráva vtípky o kľúčoch a dierkach.Ktorú ženu by názor takého chlapa vôbec zaujímal.

Ak chlap chce normálnu ženu tak v prvom rade nemôže on tlačiť na intímnosti a skúšať akože skrz toho či mu dá/nedá a na základe toho niečo hodnotiť.Lebo to isté si o ňom môže potom myslieť aj tá žena.Pre každého je v poriadku niečo iné.Máloktorá žena s tým začne skôr než chlap a nevidím dôvod prečo by žena mala byť vždy zdržanlivá a chlap nie.Čo to vypovedá o ňom?
Proste celá spoločnosť začala byť zle nastavená, manželstvo je zlé, vzťah je zlý a ani ten vzťah nie je žiadna istota.Nevieš kto ťa miluje, kto ťa odrbe, kto ti klame, proste to nevieš, nevieš kto je ten pravý lebo ľudia sa menia a nevieš ani to či sa ti ten vzťah nerozpadne hneď po prvom intímnom stretnutí.

Takže ľudis by si mali prestať vyčítať svoje chyby, minulosť lebo v tom čase človek nevedel čo bude, koho stretne, s kým osane, s kým nie.

terezka1947
3. aug 2024

@medda_beda to súhlasím opäť,spoločnosť začína byť zle nastavená. I muži,i ženy.
Láska sa začína zamieňať za kadečo a vzťahy z lásky devalvuju. Takže je to teraz pre mladých ľudí,vôbec im nezávidím.
Neostáva nám nič,iba vychovávať naše deti k nejakým hodnotám.
Teraz mám pocit,že sa všetko narýchlo preskakuje a ide hurá systémom dopredu,lebo rýchlo spoznať,rýchlo vedieť na čom som,či to má zmysel...
Mne chýba teraz u mladých iba také randenie. Ale randenie nie štýlom,že idem 2x do kina,sťahujeme sa k sebe,aby sme sa spoznali,či to má zmysel byť spolu,vyskúšajte,či ten druhý vie otvoriť práčku,či sme kompatibilní v sexe....aaaaa, to je všetko?
Odrazu bývajú mladí rok,dva,tri spolu,majú hypotéky,dieťa,ono ani nie sú spokojní,aj by odišli,lebo síce sex niekedy zo začiatku klapalo,ale prišli bežné veci v živote a odrazu zistili,že nemajú spoločné témy,nepoznajú svoje názory na mnohé veci,vlastne sa vôbec nepoznajú....ale už sú spútaní hypo,dieťaťom...čo už teraz.
Patent na životné rozhodnutie asi nikto nemá a mať univerzálny ani nebude.
Ale spomaliť spoznávanie sa,spoznávať a nechat sa spoznať,bez hrania divadielko,zažiť rôzne situácie,nemusí byť zle rozhodnutie. Minimálne si tým dlhším časom nič nepokazíme.
Mne sa páči veta,že "láska sa neskúša".
Ísť do spoločného bývania už s niekým,koho názory a pohľady na život trošku poznám,nechodiť na rande bez rozhovorov,práve naopak,chcieť poznať toho druhého.
Pochopiteľne,že každý sa zo začiatku chceme nechať vidieť v Tom nxj svetle,ale ono to časom prejde a chceme poznať názory toho druhého a konfrontovat ich do svojím pohľadom,chceme snáď nájsť človeka na celý život.
Či nám už strach nedovolí a už prestávame veriť,že je možné nájsť človeka na celý život,tak ťa uspokojuje,že stačí nám užívať si deň,rok a uvidíme.
Nechceme svadbu,lebo je to zavazok,ale deti už záväzok nie súsi myslím,že mladí sa už boja vztahov-tuzis po lafkr,skutočnej,veď kto po nej netúži,ale už jej neveria,tak chcú si ukradnúť aspoň chvíľky.
Vidia príklady rodičov,dospelých ľudí.....nešťastných v krátkodobých vzťahoch. Alebo aj neštátnych v dlhodobých vzťahoch. A teraz sú iné možnosti ako inokedy,už žena nemusí byť odkázaná od muža finančné,už vie odísť,postarať sa,ak keď s ťažkosťami.
Nejako mi to nedáva zmysel,keď na jednej strane spoločnosť ide presviedčať,že treba sa spoznať pred svadbou spoločným bývaním,mestracat čas,hneď rýchlo sa nasťahovať a zisťovať a na druhej strane rozvody neklesajú a paradoxne,by aj stúpali,keby mnohí zosobášení boli. Keby sa netozchadzali ak bez sobáša po dlhom spolužití.
Čiže súhlasím,dostali sme sa do nešťastnej doby.
Pekné hodnoty sa zrelativizivali,zrelativizivala sa láska.
Ale niečo sa zmeniť musí....

terezka1947
3. aug 2024

Asi je podstatná otázka,čo očakávam od vzťahu.
Či idem hľadať chlapca,dievča na celý život....
Či hľadám ibá niekoho na voľný čas...
Či hľadám iná človeka,s kt.mi bude dobre a neriešim,čo bude....
A možno od toho sa odvíjaju potom vzťahy ďalej....a menia sa aj kritériá,veď na voľný čas napr.nepotrebujem toho človeka dovernevpoznst,čo si myslí o tomto a tamtom....
Jasné,že dopredu nevieme,čo bude....ale každý z nás má tú jednu otázku v sebe a podľa toho sa riadi.

medda_beda
3. aug 2024

@terezka1947
Vieš asi každý normálny človek hľadá človeka na celý život, ale neovplyvníš rozhodnutia svojich partnerov.Môžeš byť s niekym niekoľko rokov a zrazu ťa partner opustí.Môžeš si myslieť, že je ten správny čas odovzdať sa tej osobe a ona ťa len využije.

Keby k sebe ľudia boli úprimní tak by k takýmto veciam nedochádzalo.Ak si chce človek len užiť nech to pri spoznávaní povie a hľadá si rovnocenného.

Vo vzťahoch je to už komplikovanejšie.To človek nevie či spoločne prekonajú všetky problémy.Ale ak sa nájdu dvaja ktorí si rozumejú vo všetkom a vedia spolu komunikovať tak je malá pravdepodobnosť, že sa rozídu, rozvedú.
Avšak nie každý človek za život takého partnera stretne.

Strana
z4