Ako sa u vás prejavovala endometrióza?

kauai
12. jún 2013

Babeny ahojte, snazime sa o babo a stale nic....Povedali sme si ze ak sa do konca leta nezadari zacneme to riesit s lekarmi...Jasne ze citam ,hladam, sondujem. Ja mam dost bolestivu menstruaciu, pravidelnu a akoby som stale "citila" vajecniky, maternicu...dufala, som vzdy ze su to priznaky teho ale mam to tak kazdy mesiac:(.
..zacinam sa obavat, ze to moze byt endometrioza. Ake boli Vase priznaky, mali ste vobec nejake?dakujem Vam velmi pekne

cerez
12. jún 2013

@kauai Keď som mala prvý krát cysty, tak som mala bolestivú menštruáciu, bolel ma žalúdok počas menzesu, cyklus mi haproval. Predlžoval sa na 33 - 35 deň a trvala mi aj 8-9 dní. Ďalej o 2 týždne po menštruácii prišlo špinenie alebo krvácanie. Skončilo to laparoskopiou. Teraz mám znova, ale cyklus sa mi naopak skracuje ale menzes trvá 8 dní. Počas neho ma opäť bolí žalúdok a sem tam ma zabolí pri vaječníku. Ak máš podozrenie, nič ti nebráni sa ísť dať vyšetriť, budeš aspoň pokojná.

makromolekula
12. jún 2013

@cerez dakujem Ti velmi za podelenie.

leria
13. jún 2013

No ja čo som zažívala pred laparoskopiu, kde mi zistili endometriozu, neprajem nikomu.Od 14-tich rokov bolo mojím pravidelným rituálom, hned ako som dostala menštruáciu, neuveritelné krče, mdloby, horúčava sa striedala so zimnicou, musela som sedieť na wc-ku s lavorom na kolenách, pretože naraz som hnačkovala aj vracala až kým nešla zo mňa žlč....proste bolo mi zle kým som zo seba všetko nedostala von, niekedy som nevedela čo skôr, pretože ked mi prišlo na omdletie musela som rýchlo si ľahnúť a oprieť nohy o stenu...ked som zo seba všetko dostala von, tak som sa v bolestiach kolísala na posteli a sústredovala na nejaký zvuk až kým som nezaspala...bolo to také utrpenie pri ktorom som veľakrát chcela radšej zomrieť....no ked som sa potom všetkom prebrala, tak mi prišlo za každým smiešno, že som aspoň schudla a vyčistila sa mi pleť....Takto som sa trápila dlhé roky a nemohla som otehotnieť.Ked som to hovorila svojej gynekologičke, ona mi to povedala, že sa to upraví po tehotenstve....A to bol hlavný dôvod, že sa mi nedarilo, za čo sa jej môžem "podakovať"..Po rozpade vtedajšieho vzťahu, som to začala riešiť radikálnejšie a na nete som našla info o laparoskopii, tak som na ňu išla na vlastnú žiadosť.Bola mi potvrdená endometrioza,nasledovala polročná liečba...no a po roku sa mi podarilo 3krát za sebou otehotnieť...hoc neúspešne,to je iná kapitola...ale bolesti už nemám žiadne, také normálne, kríže, prsia a tak...normálne si tú menštruáciu užívam...ono ťažko Ti je radiť, lebo každá máme iný prah bolesti a to čo je pre Teba nenormálne, može byť pre mňa únosné..neviem kolko máš rokov, no skús najprv nejakými bylinkami, upraviť životosprávu,pohyb a hlavne radovať sa zo života....no a dôležité je mať dobrého doktora, ktorý prejaví záujem,ak sa Ti to bude zdať neúnosné, Tvoj problém riešiť...úplne prvé, nech ide Tvoj partner na spermiogram...

leria
13. jún 2013

ináč možno by bolo dobré si dať pred plánovaným tehotenstvom detoxikačnú kúru,napr.28-dňovku od mačingovej...mne to poradila moja šéfka, ktorá po nej 2krát úspešne otehotnela ..aj mne sa zadarilo takto po tých detoxoch, takže otehotnieť viem, problém mám udržať....skús, sú tam fajn jedlá a prečistíš organizmus 🙂

meca
13. jún 2013

DAKUJEM LERIA 🙂

avlv
13. jún 2013

@leria Presne to isté som prežívala ja akoby som čítala o sebe. Na Ibalgine som od 13 rokov len ten mi zaberal aspoň na 3-4 hodiny. A aj mne lekár stále vravel že po pôrode sa to upraví ale ten pôrod sa nekonal. Išla som na laparku na svoju žiadosť do iného mesta. Liečili ma ale teraz po liečbe sme našli problém aj v manželovi preto sa mi nepodarilo hneď otehotnieť. Dúfam že aj to ešte poriešime.

leria
13. jún 2013

@avlvja nechápem tých lekárov ako môžu niečo také podceniť, ja som takto trpela a dôverovala svojej gynekologičke cez 20 rokov...tá ma stále posielala do CAR, kde by na tú endometriozu neprišli,len zbytočne by som podstupovala umelé a vyhodila kopec peňazí....nuž čo, človek si musí veľa vecí pozisťovať sám....lebo my sme pre nich len dalšie v poradí.... ja verím, že určite to poriešite, že u partnera to len bude treba poupraviť...a že všetky, ktoré tu máme tú cestu takú trnistú, ju zdoláme a dotiahneme do úspešného konca 🙂

avlv
13. jún 2013

@leria presne. Roky sa spoliehame na lekárov, že pre nás robia len to najlepšie a potom príde problém a zistíme, že sa mal riešiť dávno a mohlo sa čomukoľvek predísť.
Bol to pre mňa šok lebo som stále žila vtom, že som v poriadku a že všetky ženy majú bolesti. dokonca ma presviedčal, že sa len pozorujem. Že mám nejaké cysty mi ani nepovedal, a ultrazvukom nezistil že mám zdeformované vaječníky a že sú zrastené na iných miestach ako majú byť.
Keď na tom našom milom Slovensku veľa dobrých lekárov nieje. A chodiť do zahraničia si nemôžeme dovoliť pri našich platoch.
Inak mne po laparke povedali že môžem mať deti prirodzenou cestou.Nikto ma hneď neposiela do CAR

leria
13. jún 2013

@avlv však to, že po laparoskopii som aj ja prirodzene otehotnela 2krát a raz IUI, no to bolo biochemické tehotenstvo....no pred laparkou,na ktorú som išla ako som už spomínala na vlastnú žiadosť, ved aj Ty....tak vtedy ma stále posielala do CAR....a vidím, že náš príbeh je veľmi podobný, pretože už aj ja som si vtedy začala namýšľať, že to čo zažívam pri menštruácií je normálne a že zrejme len zveličujem...moja mama na mňa bezmocne pozerala, ako trpím a vravela, že také stavy žiadna baba v rodine nemala...na mňa ked to prišlo, tak nezabralo nič...doktorka mi dala algifen!, ktorý som z-exovala a nepomohlo...celé roky som tak odžubala aj vdaka nej, aj svojej nevedomosti a naivite, že jej môžem dôverovať.....a ktovie koľko žien tak trpí...pretože česť výnimkám, niektorí lekári (aj iné profesie)vyštudovali za sviňe a ich odbornosť končí tam, kde začína problém ☹

katusradus
13. jún 2013

@kauai ahoj ja som mala tiež bolestivú menšt.,ale okolo 25 rokoch som začala mať ukrutné bolesti ako keby mi nožom pichali zospodu a ešte aj vyprázdńovanie bolo bolestivé.Lekár to riešil atb. 😠 po roku som zmenila lekára,to som už mala cystu,po nasadení duphastonu mi narástla na 10cm a musela ísť von,bola z toho endom. na začiatku štádia takže mi stačila lieková forma liečby 8 mes. 3x denne som brala horm.lieky,pribrala som 15 kg a po dobratí mi odporučil otehotnieť,aj sa zadarilo hneď na prvý pokus 🙂 druhé dieťa ani neviem ako sa nám podarilo...toť môj príbeh držím palce!!!!

kauai
autor
1. júl 2013

dakujem Vam dievcata🙂

kukucka1188
1. júl 2013

mna by zaujimalo ci ste sa po hormonalnej liecbe otehotneli normalne alebo ste pouzivali rozne babske recepty ako nohy hore,vypocitavanie ovulacie atd..

andy1304
Autor odpoveď zmazal
Zobraz