icon

Ako sa zbaviť infekcií e.coli a enterokok?

7. júl 2025

Ahojte, prosím vás žienky, ktoré máte skúsenosti s podobným problémom o radu. Uz trištvrte roka mam bolesti v podbrušku, pridalo sa časom zospodu pálenie. Zo sterov mi vychádzajú bakterie ecoli a enterokok. Všetky ostatné stery aj na pohlavne prenosné choroby sú negatívne. Vkladala som si macmiror, neskôr ampicilinove capiky, ktoré mi dal lekár na predpis vyrobiť v lekárni. Užívam probiotika, robím si vyplachy, ale stále sa toho neviem zbaviť. Stále ta bolesť podbruška a palemie neprechádza. Som z toho už veľmi unavená. Čakám ešte na výsledky krvi, ze ci nemám zníženú imunitu.
Máte niektorá podobne skúsenosti, ze ste sa s tým takto pasovali? Viete poradiť, ze co by mohlo pomôcť? Čítala som aj koloidne striebro, ale neviem ako to užívať, keďže vnútorné je to oficiálne zakázané.
Budem vďačná za akúkoľvek radu, pretože k dr sa už aj hanbím ísť.

tinka_1807
7. júl 2025

@anonym_autor Ja som po pôrode mala asi pol roka problém práve s ecoli. Jedny ATB za druhými a nezaberali. Potom mi lekárka odporučila úplne prestat s ATB a ísť na cestou úpravy flóry.
3 mesiace som brala Wobenzym - ten je na ústne užívanie a sú to enzými na imunitu. Ďalej som brala vaginálne lactobacily - lactofeel a vitagyn C. Striedala som ich. A neskôr som ešte brala gynimun ústne probiotiká. Pomohlo to, ale chce to čas. Asi 3 týždne trvalo kým akútne nepríjemnosti začali ustupovať. Ďalej som užívala a postupne sa to začalo lepšit. Dodnes som ale citlivá na všelijaké zápaly a akonáhle cítim trochu zhoršenie tak nasadzuje gynimun ústne probiotiká a lactofeel, alebo Vitagyn C vaginálne probiotiká.
Mne teda pomohlo toto, ale je to veľmi náročný boj.

anos18
7. júl 2025

@anonym_autor gynekologička mi odporúčala vitagyn c krém a gynella silver caps