icon

Ako si pomôcť pri genitálnom herpese?

peta96321
9. aug 2024

ahojte, idem si po radu. s priateľom som mala styk minulý týždeň vo štvrtok, v nedeľu mi začala menstruacia a s ňou prišli dosť veľké bolesti - pálenie v oblasti pošvy. keďže mi menstruacia skončila včera, nemohla som to veľmi riešiť. a pomedzi to sa mi tam spravili vyrážky a všetky symptómy, ktoré som si čítala, sedia. on mal tak isto vyhodenú peru ale nespojila som si to s týmto ešte a teda on máva herpes na pere aj normálne.
avšak môj gynekológ ma zoberie najbližšie v utorok. dala som si na to acyclovir, je ešte niečo, čím by som to vedela stabilizovať alebo zlepšiť, kým sa dostanem na gynekológiu? ďakujem

bambulka711
9. aug 2024

@peta96321 no skús zovirax alebo čokoľvek na herpes z lekárne a tekutý púder a hlavne čo najviac to držať v suchu. Vlhkosť to zhoršuje. A plus niečo na podporu imunity. Určite žiadny sex najmenej 3-4 týždne, lebo to prenesieš naspäť na partnera, ale už sa mu to bude vyhadzovať nielen na pere, ale aj na penise.

egonsk
9. aug 2024

@peta96321 nechat si vylizat susku od herpesoveho chlapca chce bud riadnu odvahu, alebo naivitu, ci nevzdelanie. Herpes mas uz navzdy a vyhodi sa kedykolvek znova, gratulujem... Anj nadrzany chlap si nenecha urobit oral od zeny, ktora ma vyhodeny herpes aktivny na ustach ... a to nevravim o tom, ze rozumny clovek ani len nebozkava niekoho kto ma aktivny herpes...

peta96321
autor
9. aug 2024

@egonsk nemal ho v tom momente viditeľný a toto by bola posledná vec, ktorá by mi napadla. vyhodilo sa nám to cca narovnako. a to ironické “gratulujem” si si mohol odpustiť, písala som sem bez akejkoľvek irónie, tak by som bola rada, za primerané odpovede.

michaela329
9. aug 2024

No nepoteším Ťa, toto sa Ti bude vracať - kolegyňa sa s tým trápi roky, teraz ma trochu pokoj po prechode. Navštív určite imunologa, prelieči Ťa Isoprinosine alebo Imunorom - mne to na herpes na pere zabralo, 5 rokov som nemala. A dobrý je sj kúpeľ v hypermangane, koloidne striebro viem, že kolegyňa používala tiež.

bambulka711
9. aug 2024

@egonsk a tento komentár bol na čo dobrý?

soulmaya
9. aug 2024

chod co najskor doktorovi, da ti antivirotika. a specialnu mast na to. ostat na marodke, vie sa to rozsirit a extremne boliet.

thirstymonk
9. aug 2024

@peta96321 Akože ty si si sama od seba v pohode "naordinovala" antivirotikum hej? No to ma surovo poser.