icon

Ako skrátiť menštruáciu?

nadijaeren
9. nov 2025

Ahojte zeny.
Môj menzes je neskutočný 8 9 dní krvácania. Neskutočne cize sex s manzelom mame skutočne malinko. Čaká. 10 dní kvôli blbemu krvácaniu.
Manzel mi vraví ze to snad nie je možné že každá žena má 3 4 dni krvácanie a potom sexuje už normálne. My sme zvyknutí na každý deň sex a keď manžel čaká 10 dní kvôli blbemu menzesu tak je to fakt veľa je už nervozbejsi. Deti nechceme a ani mat nebudeme v budúcnosti. Nič hormonálne neberiem. Gyndos mi odporučil iba antiku a ja ju nechcem. Ako to mam urobiť aby som mala menzes ako každá normalna zena aby mi skončil co najskôr aspoň 5 dní a dosť. Lebo 9 dní. Je fakt veľa a červená krv stále aj na ôsmy deň... 9 deň konci hnedou a pod strasne sa to ťahá v ovulácii niekedy dokonca mam ružovú krv. Je to katastrofa menzes mi vždy trval 6 7 dní posledné roky 8 9 dní. Manzel a aj ja sme zúfalí. Manzel na červenú ísť do nechce.

Strana
z3
anonym_ab60ff
9. nov 2025

No ja som normálna baba a mám MS 7-9 dní a cyklus mám od 25-28 dní. Od mojich 13tich to mám tak. Nikto v mojom okolí nemá MS 3 dni. 5 dni možno, ale skôr od 5-7.

anonym_dc730e
9. nov 2025

Ten tvoj manžel si hocičo vymyslí len aby mohol frflat že nemá sex
A musí byť veľký sexuálny expert ,ked si dovolí vyjadriť,ze každá
Ufff klobúk dole, že našiel teba a ty to beres ok

anonym_084a13
9. nov 2025

@nadijaeren mne pomohol sex, orgazmus, vyššie davky ascorutinu/ vitamínu c. Skratili sa mi na 2-3 dni. Ale mozno je to individuálne

anonym_084a13
9. nov 2025

@nadijaeren a manžel je trošku mimo. To spával s kolkami zenami ze vie ako dlho ma bežná žena kramy?Na spravidenenie cyklu pomáha aj inofolic a gynex kvapky treba pogooglit

anonym_dc730e
9. nov 2025

A keby aj bol k čomu tak by sa opýtal ci je to zdravé kedže skúsenosti reálne teda moc nemohol mať a nie ze si nemôže vrznut,tak čo urobiť,nech prírodu obabreme aby nebol na prášky
Prepáč ale toto ma vytočilo,co chlap nahovori žene kvôli sexu a nie kvôli ich zdraviu

anonym_aaf681
9. nov 2025

@nadijaeren premúdrelemú mužovi odkazujem, že nikdy som nemala 3-4 mš vždy viac

januarova
9. nov 2025

@nadijaeren vyskusaj kvapky FEMI od J.V. Valovic. Mne pomohli na silnu a bolestivu menstruaciu. Ale musis ich brat dlhsie, vysledok zbadas cca po 2 mesiacoch...

januska12323
9. nov 2025

To s koľkými bol keď hovorí o každej? Ja napríklad okolo 5 dní a keby takto mudroval aj mesiac by bol nervózny. Čo si ty len na sex?

letfenixa
9. nov 2025

Menštruovať som začala v 11 rokoch, cylus 27 dní, krvácanie 6 dní. Teraz mám 45, cyklus 22 dní, krvácanie 3-4 dni a PMS 10 dní.

anonym_09945a
9. nov 2025

Och, chudatko, 10 dni musi cakat az jeho zena dokrvaca. Strasne utrpenie. Nakopala by som ho do guli, neempaticke ho..do. Sorry. Ja som tiez mavala menstruaciu velmi dlhu, preto som sa to rozhodla riesit (bola som z toho krvacania vycerpana atd.), pomohla mi az antikoncepcia. Ale teda nikto mi nikdy v zivote nevycital, ze mam dlho kramy, vzdy som mala empatickeho partnera, ktora mi bol pocas menstruacii (a casto bolestivych menstruacii) oporou!

bleelka
9. nov 2025

Odkaz manželovi, že tvoje telo sa bráni tak častému styku. Ako 20 dní sex a potom 10 dní pauza, je v poriadku. To fakt nevydrží 10 dní? Alebo nech počká, kým budeš po 40ke, potom bude menzes 3-4, ale aj znížená chuť na sex. Tak nech si manžel vyberie. Ach jaj tito chlapi, nenechajú ženy ani vydýchnuť. 😅🙈

a0
9. nov 2025

3-4 dni trval tak jedine moja prvá menštruacia. Teraz po 2 pôrodoch je to na 5-6 dňoch, predtým 7-8 🤷🏼‍♀️. A vôbec ma netrápilo, či musí muž čakať, sprosto povedané nech si vyhoní, keď nevie počkať.

nadijaeren
autor
9. nov 2025
@a0

3-4 dni trval tak jedine moja prvá menštruacia. Teraz po 2 pôrodoch je to na 5-6 dňoch, predtým 7-8 🤷🏼‍♀️. A vôbec ma netrápilo, či musí muž čakať, sprosto povedané nech si vyhoní, keď nevie počkať.

@a0 no mňa to trápi lebo aj ja chcem.

nadijaeren
autor
9. nov 2025
@bleelka

Odkaz manželovi, že tvoje telo sa bráni tak častému styku. Ako 20 dní sex a potom 10 dní pauza, je v poriadku. To fakt nevydrží 10 dní? Alebo nech počká, kým budeš po 40ke, potom bude menzes 3-4, ale aj znížená chuť na sex. Tak nech si manžel vyberie. Ach jaj tito chlapi, nenechajú ženy ani vydýchnuť. 😅🙈

@bleelka nie práveže aj ja chcem sex

a0
9. nov 2025
@nadijaeren

@a0 no mňa to trápi lebo aj ja chcem.

@nadijaeren tak to robte v sprche počas 🤷🏼‍♀️. Prírodu proste neodrbeš a keď áno, tak ti to vráti inde.

nadijaeren
autor
9. nov 2025
@anonym_dc730e

Ten tvoj manžel si hocičo vymyslí len aby mohol frflat že nemá sex
A musí byť veľký sexuálny expert ,ked si dovolí vyjadriť,ze každá
Ufff klobúk dole, že našiel teba a ty to beres ok

@anonym_ab60ff
@anonym_dc730e
Ja milujem tiež sex s nim a skutočne 10 dní je príliš dlhá pauza pre nás a ja to chcem nejako riešiť..

Ako to môžem riešiť normalne

mondolina
9. nov 2025
@nadijaeren

@anonym_ab60ff
@anonym_dc730e
Ja milujem tiež sex s nim a skutočne 10 dní je príliš dlhá pauza pre nás a ja to chcem nejako riešiť..

@nadijaeren
sexovať počas krvácania, resp. skúsiť ascorutin.

anonym_4c20a9
9. nov 2025
@nadijaeren

@anonym_ab60ff
@anonym_dc730e

@nadijaeren ja beriem kolagen z pimp.sk https://www.pimp.sk/kolagen/ to je nejaký zensky a mne sa z neho oslabila menstruacia a výrazne skrátila, čo po porodoch bola extra silná a dlha. Vyskusaj

nadijaeren
autor
9. nov 2025
@anonym_4c20a9

@nadijaeren ja beriem kolagen z pimp.sk https://www.pimp.sk/kolagen/ to je nejaký zensky a mne sa z neho oslabila menstruacia a výrazne skrátila, čo po porodoch bola extra silná a dlha. Vyskusaj

@anonym_4c20a9 kolagén že by tomu pomáhal?

nadijaeren
autor
9. nov 2025
@mondolina

@nadijaeren

@mondolina nie nie manzel nechce sexovať počas krvácania a to by sme si neužili. Ja len nechápem ako proste niektoré ženy majú menzes do 5 dní aj skončí a ja mam 9 10 dní. To je chore

nadijaeren
autor
9. nov 2025
@mondolina

@nadijaeren

@mondolina ale ascorutin zial iba na predpis neviem ako prírodné to všetko skrátiť. Je to blbé takto krvácať 9 dní vkuse :(

nadijaeren
autor
9. nov 2025
@anonym_084a13

@nadijaeren a manžel je trošku mimo. To spával s kolkami zenami ze vie ako dlho ma bežná žena kramy?Na spravidenenie cyklu pomáha aj inofolic a gynex kvapky treba pogooglit

@anonym_084a13 nie. Nespal praveze ale ánoal zopár žien v posteli predo mnou. No nie ze frflr ale mam obom to vadi. Údajne jeho ex mali do 5 dní aj koniec

nadijaeren
autor
9. nov 2025
@anonym_09945a

Och, chudatko, 10 dni musi cakat az jeho zena dokrvaca. Strasne utrpenie. Nakopala by som ho do guli, neempaticke ho..do. Sorry. Ja som tiez mavala menstruaciu velmi dlhu, preto som sa to rozhodla riesit (bola som z toho krvacania vycerpana atd.), pomohla mi az antikoncepcia. Ale teda nikto mi nikdy v zivote nevycital, ze mam dlho kramy, vzdy som mala empatickeho partnera, ktora mi bol pocas menstruacii (a casto bolestivych menstruacii) oporou!

@anonym_09945a no a hormóny praveze do seba sukat nechcem

anonym_4c20a9
9. nov 2025
@nadijaeren

@anonym_4c20a9 kolagén že by tomu pomáhal?

@nadijaeren tam sú nejaké vitamíny pre ženy + vitamin C.. alebo to nejak spolu celé zahrá, ale efekt to ma, lebo keď som si dala na dovolenke 2naspbnu dávku, tak sa mi až skoro úplne zastavili.

z_petra
10. nov 2025

@nadijaeren ahoj, pokiaľ máš krvácanie (špinenie) aj počas ovulácie a takúto dlhú menštruáciu, môže to signalizovať nerovnováhu medzi pohlavnými hormónmi, ktoré sa počas cyklu rôzne uvoľňujú. Teda môžeš mať dominanciu estrogénu, alebo sa nedostatočne uvoľňuje progesterón. Príčin môže byť viac, z krvi sa dá zistiť situácia s progesteronom. Z mojej skúsenosti, dá sa to riešiť (pokiaľ nemáš nejaké iné ochorenia) prirodzene:
- detox estrogénu - vo svojej strave zvýš príjem vlákniny (najmä v prvých 15. dňoch), pridaj protizápalové potraviny ako kurkuma, zázvor, ceylónska škorica, dbaj na pitný režim
- podpora progesterónu - od 19.dňa do menštruácie skús viac spať (podľa svojich možností, samozrejme), zvýšiť príjem magnézia (ideálne glycinát) a zinku, miernejšie tréningy (ak cvičíš), viac oddychu a relaxácie
Dá sa pomôcť aj vedeným fastingom, ktorý pomôže telu v správny čas sa prečistiť. Toto je určite dlhšia cesta ako začať užívať antikonc., ale pokiaľ sa naučíš lepšie rozumieť svojmu telu, je dlhodobá a bez rozhadzovania ďalších systémov v Tvojom dokonalom tele 🙂 prajem pekný deň, Petra

z_petra
10. nov 2025

ešte pre doplnenie, nerovnováhu medzi pohlavnými hormónmi zapríčiňujú iné hormóny (+ ďalších xy faktorov), preto je na mieste dať si spraviť vyšetrenie krvi - hormonálny profil, ktorý môže veľa vecí objasniť, rovnako tak vyšetrenie ultrazvukom, či ovulácia prebieha tak ako má.

lucia245
10. nov 2025

@nadijaeren presne pre toto to tak máš. Ideš silou mocou hlavou proti múru, lebo ty to takto chces a hotovo. Netlač v živote toľko na pílu. A dostaneš hormóny do poriadku.
Mimochodom, zo zdravotného hľadiska je styk v poriadku aj počas menštruácie.

anonym_084a13
10. nov 2025
@nadijaeren

@mondolina ale ascorutin zial iba na predpis neviem ako prírodné to všetko skrátiť. Je to blbé takto krvácať 9 dní vkuse :(

@nadijaeren ascorutin je voľne predajný pokiaľ viem. Je to iba vitamin c a latka rutín ktorá spevňuje cievy a nachádza sa napr aj v supkw ovocia

anonym_084a13
10. nov 2025
@nadijaeren

@anonym_084a13 nie. Nespal praveze ale ánoal zopár žien v posteli predo mnou. No nie ze frflr ale mam obom to vadi. Údajne jeho ex mali do 5 dní aj koniec

@nadijaeren keby mi muž vyčíta ze mala bývala kramy kratšie ako ja kopla by som ho do riti a poslala za nou. Ked chce manžel tak velmi sexovat ako vravíš menstruacia by mu nevadila. Pravda ak by bol normalny.

mondolina
10. nov 2025
@nadijaeren

@nadijaeren
ascorutin nie je na predpis.

Strana
z3