icon

Ako účinne odstrániť výrastky z HPV vírusu?

19. jan 2024

Ahojte dievčatá ak by tu bola niektorá čo riesila problém ako ja a to sú výrastky v okoli intímneho miesta z dôvodu HPV vírusu, viete mi odporučiť čo je lepšie na ich odstránenie? Žiaľ už som mala od svojho gynekológa asi 3 rozne maste, niekde zmizli a niektoré ani za nič. Horšie je to že sa to začalo dosť šíriť a o mesiac chceme ísť na dovolenku, Takze sa toho potrebujem zbaviť čím skôr. Gynekolog mi spominal na poslednej návšteve že mám navštíviť kliniku kde to odstraňujú, keďže on to v ordinácii nerobi. No mám dilemu, niekde ponúkajú laser a niekde ponúkajú iba to zmrazovanie. Neviem čo je účinnejšie a menej bolestivé. Viem iba že na zmrazovanie sa musí ísť viac krát, s laserom neviem ako to funguje. Ak máte skúsenosť dajte vedieť prosím a ešte aj cenovo ako sa to pohybuje napr. v nejakej klinike ak som z okolia BA.

tanyan
19. jan 2024

Ak sú to stopkovité kožné výrastky, tak odporúčam odstránenie u kožného lekára pomocou elektrickej ihly (kauter). Je to bezbolestná sekundová záležitosť bez potreby ďalšieho ošetrovania.

zdenka11081983
19. jan 2024

Daj sa zaočkovať na HPV, daj si predpísať Isoprinosine a vypáliť laserom. Čím najskôr. Mastami sa ich nezbavis. Tiež ti gynekologovia to majú na háku a mastia pritom to nepomáha a šíri sa to ďalej.

falbala132
19. jan 2024

ahoj, aj som to tu nedavno radila jednej babe co zabralo mne a nasledne mi dakovala, ze jej to vyborne pomohlo. na dusik som nenasla nikoho v mojom meste, laser chceli za bradavicu 400 €.
takze som si dala predpisat Isoprinosine, aby sa mi zastavil rast nových a v lekarni si kupila vypalovak na normalne bradavice, Kolodium forte a tym si to potierala. trochu to pali, ale sa to prezit, do 3 dni mi odpadli. predtym som potierela Aladarou 3 mesiace vkuse a odpadli len tie velke, s malymi to ani nehlo.

autor
19. jan 2024

@tanyan neviem či takéto niečo robia tým kauterom. To som pozerala že iba vyrastky na tvari a na krku. Na intímnych miestach neviem..

autor
19. jan 2024

@falbala132 to fakt za bradavicu 400€? To sú čo za ceny. Ja ich mám zopár, ale zas nie jednu. To je strašná suma.

tanyan
19. jan 2024

Mne robili na vnútornej strane vonkajších pyskov. 😉

autor
19. jan 2024

@falbala132 ja som už skúšala všetko, všelijaké masticky tinktury, od lekára maste, nič nepomohlo. Pár zmizlo a znova sa objavilo inde a viac. To je otrasne…mám chut si ich doma vyrezať nozikom už….

tanyan
19. jan 2024

A asi 2 týždne pred termínom pôrodu som bola tiež na kožnom na ošetrenie kauterom, lebo som mala na dvorci bradavky stopkovitý výrastok. Radšej som si to dala za nejakých 10€ odpáliť touto elektrickou ihlou akoby som mala mať problémy pri dojčení. Lekárka s tým nemala žiadny problém a vzhľadom na okolnosti mi to dokonca urobila bez objednania na počkanie.

autor
19. jan 2024

@tanyan no ja to nemám vo vnútri, dokonca ani na pošve, ja to mám v okoli skôr na tej vnutornej strane stehien smerom k slabinám. Doktor mi povedal narovinu že to je prípad už pre kožného lekára nakoľko sa to nenachádza priamo na genitalnych miestach, ale v okoli a že on nevykonáva tieto odstránenia

falbala132
19. jan 2024

a skusala si ten Kolodium forte? to je silny vypalovak, nie je mozne zeby ti to s nim nepoodpadavalo.
a potrebujes zastavit rast novych = podporit imunitu - takze okamzite nasadit Isoprinosine alebo aspon vysoke davky hlivy ustricovej. lebo vypalovat mozes donekonecna ked sa ti neprestanu robit nove.

tanyan
19. jan 2024

Mnoho kožných lekárov má túto elektrickú ihlu a majú to uvedené v cenníku. Ale treba obvolať ambulancie a opýtať sa či majú kauter. Podľa mojich skúseností je to už pomerne bežná súčasť kožných ambulancií. Určite sa niekto v okolí nájde.

autor
19. jan 2024

@falbala132 skúšala som duofilm dokonca to by malo byt podobne sa mi zdá to mi poradila kamarátka čo pracuje v lekárni že nech skusim keď si neviem dať rady už a nezabralo to vôbec iba to sprepacenim ku*evsky bolelo

autor
19. jan 2024

@tanyan a už sa ti to potom neobjavilo áno? Robili ti to na viackrát alebo naraz všetko? Ešte sa opýtam či si toho mala viac alebo iba malinko lebo ja mám viac a asi zo 2 take väčšie a všetky su take stopkovite

autor
19. jan 2024

@falbala132 čo sa týka imunity tak to beriem rozne vitamíny už som podľa mna aj previtaminovana. Vieš mi odporučiť tu hlivu ktorú konkrétne čo má silný účinok?

falbala132
19. jan 2024

vitaminy nestacia, potrebujes nejaky imunitny stimulant.
ja som uzivala toto, naozaj mi to zastavilo rast novych:
https://www.drmax.sk/terezia-hliva-ustricovita-...

autor
19. jan 2024

@falbala132 Dakujem pekne, objednala som si to a objednala som sa aj na laser už