HPV - výrastky

king23
23. okt 2023

Ahojte,

niekoľko rokov dozadu sa mi objavili na genitáliach také výrastky. Neviem, či išlo o HPV vírus, pretože u doktora som nebol. Za približne 4-5 mesiacov samé bez ošetrenia lekára zmizli a až doteraz (cca 8 rokov) sa už nikdy viac neobjavili. Všetky preventívne prehliadky som mal v poriadku, 2x som bol aj na dosť rozsiahlom imunologickom vyšetrení a žiadne anomálie sa nenašli. Všetko bolo v rámci imunity OK.
Mám aj partnerku, ktorá chodí na pravidelné prehliadky ku gynekológovi, ale žiadne zlé výsledky nemala. Pravdepodobne jej robil aj stery, pretože jej mama má odstránenú maternicu.
Je potrebné to po toľkých rokoch nejak extra zvlášť riešiť?
Vďaka za odpovede. 🙂

ibrunova
24. okt 2023

@king23 Odpoveď neviem, len malá poznámka, testy na HPV sa bežne na gynekologickej preventívke nerobia.

king23
autor
24. okt 2023

@ibrunova to v zásade viem, len za 6 rokov sa nejaké problémy neobjavili u žiadneho z nás. Mužov nejak na to netestujú a ja problémy nemám, tak neviem, či sa tomu nejak po vyše 8 rokoch venovať.

falbala132
27. okt 2023

@king23 ahoj,
ak mas HPV a mal si vyrastky, ten virus uz v tebe ostane navzdy, ale bude neaktivny, moze sa vsak opat aktivovat pri oslabenej imunite. mne sa to stalo po 15 rokoch, bol to sok. vtedy je dolezite nemat pohlavny styk az kym opat nezmiznu, lebo vtedy je to prenosne. inak to riesit nemusis.