Ako vyliečiť ureaplazmu, keď antibiotiká nepomáhajú?
Ahojte divečata. Čítala som už asi všetky diskusie spojené s touto baktériou, ale nenasla som odpoveď.
Prosim Vás podarilo sa vám vyliečiť sa z nej? Boli mi predpísané doxyhexal na týždeň 2x denne, ale nepomaha. Momentálne je na dovolenke takze mi pomôcť ani nevie. Sú to moje 3 atb, ktoré nepomohli a ja už nevladzem a nechcem anu pomyslieť že by som musela brat ďalšie ozaj nie . Neni iný sposob ako sa z toho dostať? Liečil sa so mnou aj partner.
Ďakujem za rady
@anonym_autor riešila som to pri bývalom, hadaj kde bol problém…niekoľkokrát som jedla doxyhexal, z ktorého mi bývalo zle, opakovane infekcie zas a zas, aj keď sme to užívali spolu naraz bez styku po celu dobu liečby…no lenze to sa mala preliecit aj ta druha slečna s ktorou chrapal..
@anonym_autor riešila som to pri bývalom, hadaj kde bol problém…niekoľkokrát som jedla doxyhexal, z ktorého mi bývalo zle, opakovane infekcie zas a zas, aj keď sme to užívali spolu naraz bez styku po celu dobu liečby…no lenze to sa mala preliecit aj ta druha slečna s ktorou chrapal..
@anonym_de0073 aj moja kamoška tak, aj sa rozviedla, keď zistila, že jej manžel nosí kadejaké "zvieratká" od milenky. Stále dookola výtoky, zápaly.
Ja nechápem. Môj lekár povedal že ureaplasma sa podľa nových štúdii vyskytuje u takmer polovice žien a je to súčasť mikroflóry. Mňa neliečil.
@anonym_autor ueraplasmy sa liecia obaja partneri, a dlzka moze byt aj dlhsia ale sustavna a dava sa podla citlivosti. Tri tyzdne za sebou. Tvoj gyn ma urcite pocas dovolenky zastupujuceho skus tam.
Ja nechápem. Môj lekár povedal že ureaplasma sa podľa nových štúdii vyskytuje u takmer polovice žien a je to súčasť mikroflóry. Mňa neliečil.
@modratrixie tak mna to po moceni páli tak to asi neni okej
@modratrixie tak mna to po moceni páli tak to asi neni okej
@anonym_autor asi keď má žena problémy tak rieši ale ja som nemala
A aj máš nejaké problémy? Pretože ak nie, tak zbytočne do seba pchas ATB. Ja som takto za rok brala 5 druhov ATB d rovnakým výsledkom - stále prítomná 10*4 čo je vraj spodná hranica. Môj muž negatívne - z ejakulátu kultivácie. Takže sa odo mňa ani nenakazil. Až keď som úplne zúfalá išla k iným gynekológom, tak mi dvaja nezávislé od seba povedali, že to sa už ani nelieči, že je to súčasť bežnej flóry, len ak sa premnoží a robí zle. To isté mi povedala imunológička, len mi dala lieky na imunitu. Moja švagriná to isté, jej na to prišiel Dr. ako tehotnej, neliečil, že načo, veď nemá problémy.
A aj máš nejaké problémy? Pretože ak nie, tak zbytočne do seba pchas ATB. Ja som takto za rok brala 5 druhov ATB d rovnakým výsledkom - stále prítomná 10*4 čo je vraj spodná hranica. Môj muž negatívne - z ejakulátu kultivácie. Takže sa odo mňa ani nenakazil. Až keď som úplne zúfalá išla k iným gynekológom, tak mi dvaja nezávislé od seba povedali, že to sa už ani nelieči, že je to súčasť bežnej flóry, len ak sa premnoží a robí zle. To isté mi povedala imunológička, len mi dala lieky na imunitu. Moja švagriná to isté, jej na to prišiel Dr. ako tehotnej, neliečil, že načo, veď nemá problémy.
@michaela329 u mna sa asi premnozila alebo neviem nasli mi 10*6 a ako som pisala mám palenie po moceni ale ja som mala pred týmto zapal močových ciest brala som atb a odvtedy sa to taha, ani deň bez pálenia
@anonym_autor podľa mňa si ten doxyhexal brala krátko. Ja som ho brala takmer mesiac, manžel 10 dní . Či tam náhodou nieje problém ... Možno sa mýlim
@anonym_autor podľa mňa si ten doxyhexal brala krátko. Ja som ho brala takmer mesiac, manžel 10 dní . Či tam náhodou nieje problém ... Možno sa mýlim
@marzii35 a manželovi bolo povedane že ich ma užívať kratšie ako vy? Myslela som si, že sa musia liečiť vzdy obaja rovnako dlho. A boli ste potom aj na nejake testy alebo to preslo? Teda neviem či ste mali nejake problemy aj
@marzii35 a manželovi bolo povedane že ich ma užívať kratšie ako vy? Myslela som si, že sa musia liečiť vzdy obaja rovnako dlho. A boli ste potom aj na nejake testy alebo to preslo? Teda neviem či ste mali nejake problemy aj
@anonym_autor áno môj gynekológ mu kázal užívať 10 dní a mne takmer mesiac. Mne bola v podstate zistená náhodou na preventívke, môj gyn je asi jeden z mála ktorý na ňu robí testy lebo nie vždy to robia. A potom po mesiaci sme mali opakované odbery ja aj manžel a obaja ok . Odvtedy už ani raz nebola zistená
@michaela329 u mna sa asi premnozila alebo neviem nasli mi 10*6 a ako som pisala mám palenie po moceni ale ja som mala pred týmto zapal močových ciest brala som atb a odvtedy sa to taha, ani deň bez pálenia
@anonym_autor ja by som skúsila posilniť tú imunitu. Mne dala imunologička Imunor, lebo som planovala otehotnieť, že ten je fajn aj proti močovým infekciám. Inak zapal močových ciest som mala po dlhom dlhom čase pred rokom a pol a z úplne inej baktérie. Ja som na tú ureaplazmu (úplne zbytočne) brala: klacid, sumamed, levalox, moxifloxacin, Rovamicin - úplne zbytočne, nič to nehlo. Každé som brala tri týždne a následne o 6 týždňov najskôr som bola na kontrolnom stere. Nie skôr, aby to nebolo falošne pozitívne. V januári som rodila, pytala som sa na check ine, či môže byť ureaplazma problém pri prirodzenom pôrode, Dr. že vôbec, že riešia len akútne infekcie a streptokoka.
Na ureaplazmu sa odporúčajú brať probiotiká, serrapeptázu alebo NAC, extrakt z olivových listov, oreganový olej.
@anonym_autor ahoj, ako si dopadla? Podarilo sa ti toho zbaviť?
@anonym_autor ahoj, ako si dopadla? Podarilo sa ti toho zbaviť?
@vrnk_1116 ahoj, áno. Brala som len jedno balenie atb doxyhexal aj partner a zmizlo to. Pisala som že mi nepomohli, že má to stále stipe a podobne ale problém bol v močovej rúre. Mala som ju hrozné oslabenú a podráždenú. To mi zistili na cystoskopii.
@vrnk_1116 ahoj, áno. Brala som len jedno balenie atb doxyhexal aj partner a zmizlo to. Pisala som že mi nepomohli, že má to stále stipe a podobne ale problém bol v močovej rúre. Mala som ju hrozné oslabenú a podráždenú. To mi zistili na cystoskopii.
@anonym_autor Ja som ich tiež dostala tak uvidíme. Brala si každý deň jednu? Či každých 12 h?
@anonym_autor Ja som ich tiež dostala tak uvidíme. Brala si každý deň jednu? Či každých 12 h?
@vrnk_1116 každých 12 h
Ja som brala Doxyhexal a posledne Medofloxine. S partnerom sme nemali nechránený sex viac ako dva mesiace, ale gynekológ mi povedal, že ureaplazma je tam stále prítomná.
Neviete mi, prosím, poradiť, ako to funguje? Mám ísť v najbližšej dobe opäť ku gynekológovi, ale už sa mi nechce brať ďalšie antibiotiká. Nemám žiadne bolesti, svrbenie ani iné príznaky.
Neviem, akú presne mám zvýšenú hodnotu .. povie mi to doktorka, keď pôjdem na kontrolu?

@anonym_autor * 3 atb za posledných 5 mesiacov