icon

Ako vyriešiť chrápanie u partnera?

rainbow82
9. júl 2019

Ahojte.Prosim Vás poraďte mi niečo na chrápanie.S mojim priateľom máme oddelené spálne kôli nadmernému chrápaniu.Vyskusala som niečo z lekárne ale bohužiaľ nezebera to.A o operácii nechce ani počuť 🤔

fialka1318
9. júl 2019

@rainbow82 moj manzel chrape len ked lezi v zlej polohe alebo napriklad ked ma ruku hore alebo lezi pokruteny..ani ja kvoli chrapaniu nemozem spat ale zakazdym ked som ho v noci napomenula ze chrape nech si lahne inak tak sa otocil a je to lepsie uz len potahuje ale nechrape 🙂 chcel tiez oddelene spat ale ja som mu rovno povedala ze nie radsej som mala prerusovany spanok a som ho budila ze chrape a nam to pomohlo 🙂 zo zaciatku chrapal kazdy den a strasne a ked som ho budila pri chrapani kazdu noc zo zaciatku aj kazdych 15minut tak postupom casu uz ani nespal tvrdo a dokonca mozem povedat ze sam sa budil ze chrape a nemusela som uz ani donho stuchal 😀 teraz chrape tak raz za tyzden aj to sa zobudi a otoci lebo sa pocuje jak chrape 🙂 neviem co ti poradit otec chrapal cely cas odkedy si pamatam a nic mu nepomahalo a ani sa nesnazil to nejako zmenit ☹ a chrapal tak ze susedov budil. Mama si davala stuple do usi lebo nechcel ist k lekarovi a casom si nato zvykla ale kvalitny spanok nemala ..mne pomohlo to budenie ho a mat velku trpezlivost a ked videl ze som nervozna lebo som chodila do prace nevyspata sa ani nehneval ze ho budim aspon videl ake to je ked ja som nespala v noci 🙂 a povedal ze ak by to nepomohlo siel by k lekarovi lebo ono to nie je dobre ze lekara odmieta a radsej prijme spat oddelene ☹ mozno mu len nieco zavadzia v krku alebo v nose a preto chrape a lekari by mu pomohli ☹

rainbow82
autor
9. júl 2019

@fialka1318 veď to no nechce ísť.Nam nic nepomáha už pár rokov.Jasne že aj susedia ho počujú.Zobudzam ho milión krát za noc.Vadi mu to a vždy sa kôli tomu chytíme.On sa môže prehodiť ako chce pohnúť ako chce stale to isté! Neviem ale asi s tým nič neurobím.Kedze nechce doktora máme smolu.Oddelene spálne budú fungovať 😭

fialka1318
9. júl 2019

@rainbow82 hm to je mi luto lebo ked si uz skusala aj nejake veci z lekarne a nepomohlo tak mu mozno nieco zavadzia v krku alebo nose pri dychani a to bez toho aby navstivil lekara asi nic nezaberie ☹ je to blbe ked si kvoli jeho spravaniu nemozte uzit spolocnu blizkost v noci ☹ podla mna by to mal aspon skusit riesit u lekara nemusi hned ist na operaciu len na prehliadku povedat lekarovi ze strasne chrape nech ho prezrie aspon mozno by vedel nieco odporucit aj bez nutnosti operacie ☹ ved na operaciu ho nikto nemoze prinutit ist len na vysetrenie aspon ako kompromis k vasmu vztahu by mohol ist zato nic neda 🙂

liesik
9. júl 2019

@rainbow82 Daj si štuple do uší 🙂

rainbow82
autor
9. júl 2019

@fialka1318 tiež si myslím.No keď mu takto vyhovuje nech ma po svojom.Neraz som mu to navrhla.No ak sa vzťah naštrbi už bude neskoro 😕

komplikovana
9. júl 2019

nemusi byt nutna operacia. Skuste nejake spankove laboratorium, kde ho vysetria. Vacsinou potom clovek spi s kyslikovou maskou. Najhorsie na tom chrapani je, ked je sprevadzane apnoe - nedychanie. Ja by som tych chlapov trieskala, nechapem co su taki zatati, ist k lekarovi. Ten moj ma tiez problem, a nepojde na vysetrenie a nepojde. Najviac mi vyhovuje ked spi vedla, ja mam lahky spanok.

baaskaa
9. júl 2019

Nám manželstvo zachránili stuple do uší...bez nich do postele neleziem.....a máme po probléme.....
On si chrápe a mne je to jedno .....😉

rainbow82
autor
9. júl 2019

@liesik keby to tak pomahalo.Ked to počuje suseda od vedľa a zo spodu takne štuple nepomôžu 😉

rainbow82
autor
9. júl 2019

@komplikovana veď to..budi aj malú čo som rada že prespí celú noc.Ziadna ochota od nich.Ved mi povie aj tak nechodíš do práce 😔.A som na dovolenke vraj lebo som na rodicaku

rainbow82
autor
9. júl 2019

@baaskaa mne to nepomáha bohužiaľ už som skúšala všetko možné

nicoli02
9. júl 2019

@rainbow82 to je fakt hrozný prístup :O, otras, môže sa hanbiť, by som chcela ako by sa tváril keby si to musí skúsiť!

0silvia0
9. júl 2019

@rainbow82 koľko váži mladý muž? Môj muž prestal chrápať keď schudol 20 kg, kolegynin tiež, takže aj to schudnutie má asi niečo do seba.

rainbow82
autor
9. júl 2019

@nicoli02 veď to si myslí že je to zábava sa starať o dve deti.Este nemal príležitosť si to vyskúšať lebo robí v zahraničí.A keď príde je unaveny.

komplikovana
9. júl 2019

@rainbow82 to ani pre svoje dieta nie je ochotny nic urobit? Skusala si ho nahrat? Nech si to pekne pocuva. A co bude potom ak zacnes chodit do prace? A oddelene spalne mu budu vyhovovat? Lebo asi to je zatial jedine riesenie ak sa chcete vsetci vyspat.

rainbow82
autor
9. júl 2019

@0silvia0 ma 36 a váži okolo 85-90kg

whatever1
9. júl 2019

@rainbow82 nahraj ho na telefon a pusti mu to nech sa pocuje.

pininka1
9. júl 2019

U nás je to naopak, chrapem ja, pre chronicky zápal dutín. Nepomohlo ani spánkové laboratórium, vraj keď 20krat za hodinu prestanem dýchať, tak je to len ľahký stupeň a to oni neriešia. Ale nedávno tu písala jedna baba,že v Blave to riešia a vedia pomôcť v akomkoľvek stadiu. U nás boli asi 4 roky oddelené spálne a mne to veľmi vadilo, teraz sme zasa spolu a väčšinou to robíme tak,že muž ide spať prvý, ja počkám aspoň pol hodinu a idem ja. Aby on mal taký tvrdý spánok a nezobudila som ho. Viem však že keby to bolo u nás opačne, tak ja nespím celú noc, mám hrozné slabý spánok

pininka1
9. júl 2019

@0silvia0 mne nepomohlo ani schudnúť.

0silvia0
9. júl 2019

@pininka1 no veď ja netvrdím, že to musí zabrať každému, len som napísala skúsenosť s mojim mužom. Ja som tiež kedysi chrápavala kvôli alergii, našťastie ma alergia akosi sama opustila 😎

rainbow82
autor
9. júl 2019

@whatever1 uz som to urobila.Neveril že je to on.A len sa tomu smial 😭

pininka1
9. júl 2019

@0silvia0 veď toto, u mám bolo najhoršie keď som ešte aj alergiu mala. Teraz je to lepšie, ale boli časy kedy som sa zobudzala na vlastné chrápanie a to už je ozaj iný level.

0silvia0
9. júl 2019

@pininka1 no to poznám, ja som sa tiež budila na vlastné chrápanie a sucho v krku. A to spanie s otvorenými ústami, och... hrôza...

bogierka
9. júl 2019

ako jedine co by sa dalo, ak si si na to este nezvykla je, aby siel na operaciu ako tam, asi ine ani nie je co riesit, pokial nechrape kvoli nejakemu zdravotnemu problemu

diewcatqoo
9. júl 2019

@rainbow82 ahoj, moj otec chrape ale ze naozaj strasne prestrasne. Byvaju v rodinnom dome a ked su v lete otvorene okna, pocuje ho cela ulica. Dobrovolne sam siel do spankoveho laboratoria. Spi uz nejaky cas s kyslikovou maskou. Ak spi s maskou, nechrape vobec. Ak s maskou nespi, tak sice chrape, ale uz to nie je take strasne.
Ked si tvoj muz neuzna ani po nahrati, ze chrape a stale tvrdi, ze nie, je to uplne bezohladny clovek. Mal by skusit s tym nieco robit uz len kvoli rodine. Lebo je to naozaj neprijemna zalezitost

ikonica
9. júl 2019

Nema nadvahu? Moj ked schudol isiel na paleostravu tak chrapanie sa vyrazne obmedzilo... Teraz vacsinou len po pivku...

rainbow82
autor
10. júl 2019

@bogierka no nezvykla bohužiaľ.Mam veľmi ľahký spánok už od mala.Na toto sa ani zvyknúť nedá.Je to hrozný zvuk

aniele
10. júl 2019

Ani mne muž neveril, že tak strašne chrápe, dokonca mal apnoické chrápanie, čo naozaj nie je žart. Až keď sme párkrát prespali u dcér a tie to počuli cez dvojo dvier a skomentoval to, bol ochotný niečo robiť. Teraz spáva s kyslíkovou maskou. Lekár mu vyslovene povedal, že si tým aj predĺži život, dokonca o niekoľko rokov, lebo sa mu lepšie okysličuje mozog.

baaskaa
10. júl 2019

@rainbow82 V Martine je spankove centrum, kde liecia rozne problemy spojene so spankom. Svokor tam.bol.uz niekolky krat a ma vyborne vysledky.

rainbow82
autor
10. júl 2019

@baaskaa dakujem