Ako zmierniť návaly tepla v menopauze?
Ahojte, ženy,
potrebujem sa len niekde „vykecať“ a možno aj získať pár rád. Som v období menopauzy a návaly horúčavy ma úplne ničia. Robím v nemocnici, v smennom režime, a často som v situáciách, kde si nemôžem len tak odskočiť, prezliecť sa do suchého trička alebo sa ísť krátko osviežiť. Je to hrozne nepríjemné a cítim sa kvôli tomu už aj trápne, hlavne keď sa mi to stane uprostred práce pred kolegami alebo pacientmi.
Hormonálnu terapiu brať nechcem, to je pre mňa zatiaľ mimo hry. Skúšala som výživové doplnky, ale žiaľ, vôbec nepomohli. Počula som však o chladivom náramku Embr Wave (tento: https://allegro.sk/produkt/inteligentny-chladia...) a zaujíma ma, či s tým máte niektorá reálne skúsenosti. Pomohlo vám to aspoň zmierniť návaly? Má vôbec cenu do toho investovať? Prípadne poznáte nejaký podobný produkt, ktorý vám uľavil? Narazila som aj na rôzne „chladivé perly“, ale neviem, či je to len marketing alebo to reálne funguje.
Budeme rada za každú skúsenosť či radu. 🙏
Neviem či nejaká chladiva 'vecicka ' pomôže v takýchto celkových navaloch, možno jedine lokálne na to dané miesto...ale skôr mi to príde ako lapac peňazí ale sú to len moje domnienky teda
Nechala som sumu rovnajúcu sa slušnej rodinnej dovolenky v lekárni a pod. za výživové doplnky, čaje , výťažky z byliniek s minimálnym úcinkom. Niektoré aj mierne pomohli na jeden konkrétny príznak ale ostatných 10-15 mi znepríjemňovali život. Pomohlo az HLS
Na taku kravinu by som v živote nedala ani korunu. Ako to asi ma fungovat? To by ma fakt zaujímalo...
Ja beriem kotvičník v pastilkach, je treba aspoň 3 mesiace. A pijem šalviovy čaj. Velku salku denne. A návaly prestali.
To vazne takemu niecomu veris? Ziadny naramok nepomoze 😂 to si uz daj ruzenec a pomodli sa, bude to mat taky isty efekt.
Skús do malého rozprašovača alpu,to vie fajn schladiť
ja som pila čaj Menopauza https://www.drmax.sk/12993-herbex-menopauza-s-d... + vitamín E, trvalo to dlhšie, ale pomohlo to
Na taku kravinu by som v živote nedala ani korunu. Ako to asi ma fungovat? To by ma fakt zaujímalo...
Ja beriem kotvičník v pastilkach, je treba aspoň 3 mesiace. A pijem šalviovy čaj. Velku salku denne. A návaly prestali.
@barka1 Ten náramok vysiela pulzy tepla alebo chladu na vnútornú stranu zápästia, kde je veľa nervových zakončení citlivých na teplo/chlad. Tie následne vysielajú signály do mozgu a vytvárajú tak pocit chladu/tepla - mení vnímanie teploty, ale nemá to výrazný vplyv na telesnú teplotu ako takú. Neviem, no, recenzie sú všelijaké. Vraj to ochladzovanie nie je dostatočne silné na veľmi horúce prostredie – cítiť chlad na zápästí, ale nie vždy sa dostaví pocit výrazného ochladenia celého tela.
ja som pila čaj Menopauza https://www.drmax.sk/12993-herbex-menopauza-s-d... + vitamín E, trvalo to dlhšie, ale pomohlo to
@anonym_754e33 Vďaka, mrknem na to.
Neviem či nejaká chladiva 'vecicka ' pomôže v takýchto celkových navaloch, možno jedine lokálne na to dané miesto...ale skôr mi to príde ako lapac peňazí ale sú to len moje domnienky teda
@antonka Veď toto, zachladí mi to maximálne zápestie, ale s prepotenou blúzkou veru nepomôže :(
To vazne takemu niecomu veris? Ziadny naramok nepomoze 😂 to si uz daj ruzenec a pomodli sa, bude to mat taky isty efekt.
@anonym_85a472 Tak niektoré recenzie píšu, že im to naozaj pomohlo - len aj recenzie vedia byť platené. Preto som sa pýtala tuto v skupine, či niekto nemá osobnú skúsenosť 🙂
Prekvapuje ma, že ty ako zdravotník si uverila niečomu takému. Ide predsa o hormonálne zmeny, ako ich prosím ťa ovplyvní chladivý náramok na ruke? na mňa prišiel nával aj keď som bola po krk v mori. Nepomohla ani studená voda okolo celého tela 🤷♀️
Prekvapuje ma, že ty ako zdravotník si uverila niečomu takému. Ide predsa o hormonálne zmeny, ako ich prosím ťa ovplyvní chladivý náramok na ruke? na mňa prišiel nával aj keď som bola po krk v mori. Nepomohla ani studená voda okolo celého tela 🤷♀️
@bibiana_78 presne ako píše @nikaeli, tie návaly idu zvnutra, v tu chvílu nepomoze nic. Takže potrebujes práve vnutro tela vyriesit.
ja s tym bojujem uz od januara..tiez nemozem brat hormony..skusala som uz vsetko mozne...teraz najnovsie beriem homeopatika, ale este to neviem posudit, predsa len to dlhsie trva, ak by zabrali..a tiez som zacala pit kotvicnikovy caj na odporucanie..tak uvidim, ci to pomoze...pre mna su najhorsie noci, ked sa stale budim na to, ze som cela zaliata potom...no snad to raz prejde...
@bibiana_78 Šalviovy čaj každé ráno a poobede, čaj z kotvicniku tiež,ale ten mi spôsobuje migrény.