icon

Ako zmierniť nepríjemné svrbenie a získať úľavu?

3. sep 2024

Dva mesiace mam nejakú "mykozu" alebo co je. Skratka svrbenie - všetko dole aj konečník. U gynekológa som bola dvakrát, vybrala som dvoje lieky na predpis, jedny z toho špeciálne zarábane čapíky. Stery porobené. U všeobecného Dr. som dostala Vermox. Ja už neviem ci to je zaparenina, mrle, mykoza, hemoroidy alebo co, keď nič nezaberá. Zbláznim sa z toho už, v noci sa budím, nepríjemné to je veľmi, až sa mi chce plakať.
Prosím, nemáte skúsenosť, co Vám pomohlo?
Vyskúšam čokoľvek už asi.

Strana
z2
livuska124
3. sep 2024

Presne take svrbenie mala istého času dcéra a nakoniec som zistila že to bolo práve z tej dezinfekcie, čo som pridávala do prania (sanytol - dezinfekcia na prádlo). Akonáhle som to prestala používať a oprala veci iba v sensitive prášku, svrbenie jej zmizlo. Niečo v Tom sanytole ju proste dráždilo.

lia2929
3. sep 2024

Aplikuj bio cajovnikovy olej po sprche 💯

rozkvet1
Autor odpoveď zmazal
ankare
3. sep 2024

@rozkvet1 myslím, že pred menštruáciou sa mení zloženie PH, preto to tam viac svrbí. Aj ja to mávam pred menštruáciou.

lila246
3. sep 2024

Mne pomohlo neholit sa… skus dat ziletke pokoj na mesiac pokial sa holis,ochlpenie v intimnych partiach a svoj vyzna…dufam ze ti bude coskoro lespie

andrea78
3. sep 2024

@autorka ja ku tomu Vermoxu. Aj si ho opakovane po urcenom case uzivala zase a potom opat do tretice?
Per len v detskom prachu, na 60, extra plachanie navyse, ziadna avivaz ani dezinfekcie, proste nic viac.
Uzivaj probiotika, upravia mikrofloru nie iba crevnu. Umyvaj sa lactacydom. A spominane holenie fakt vynechaj uplne ( na potrebnu dobu, nie navzdy samozrejme).
Ak mas sexualneho partnera, prelieceny mal byt aj on ( ked si brala cipky/lieky). Nepouzivaj ziadne parfemovane vlozky, intimky. Nechavaj to volne ,,dychat,, vzdy ked sa da. Ak Ti na beznu dennu existenciu treba intimku, pouzivaj servitok alebo dva odtrhnute ,,dieliky,, kuchynskej papierovej utierky zloz do nohaviciek, men vzdy pri potrebe. Nech sa polepsi, drzim palce.

Mne nieco podobne urobila pred xy rokmi avivaz, stvrt roka som chodila ku gynekologovi ako na hodiny klavira, strasne som to mala, ten nevedel co to je, az pluzgiere vyzrate v neskorsom stadiu. Vytahoval si uz mudru knihu velku ako pol stola na to, co by co mohlo byt, kedze vsetko som mala negat, zaroven nic nezaberalo a bolo to vzdy len horsie . Napisala som Ti, co pomohlo mne. Nahodne sme prisli na to, ze je to avivaz. Paradoxne, tu istu som pouzivala roky, odjakziva. Preto som ju nevylucila. Az raz ze mam skusit pranie uplne zmenit, ze to je jedine uz, co sme neskusili. Tvrdila som, ze to bude hlupost, ze ten prach aj avivaz pouzivam odjakziva a nemenim, ze by mi predsa zle uz predtym robil. Tak vyslovil teoriu, ze hoci ten prasok a tu avivaz pouzivam roky, ci nemam nejaku niecim ,,zanedbatelnym,, kontaminovanu varku, alebo ci nezmenili nieco v recepture, ze mozno mi staci zanedbatelna odchylka. A napodiv bola to avivaz. Liecba prebiehala ako u Teba, tablety, cipky, stery a vytery, kremy kadejake, vsetko tak stipalo, svrbelo, ze som to nedokazala opakovane aplikovat, odparazitovanie pre istotu.

kluska
3. sep 2024

aliness divoky oreganovy olej strong, 1-2 rano a 1-2 vecer, na druhy den pridaj este jednu davku, na dalsi den zase pridaj. netreba sa bat, ked ma telo problem, potrebuje viac, moj 10 rocny syn mal isty cas az 18 takych toboliek denne. je silny a ucinny, dobry proti svrbeniu, na plesne a bakterialne infekcie.

autor
4. sep 2024

@larinka552 objednala som oreganovy olej 30% oleja a 70 olivový tabletky. Tak som zvedavá, vkladám do toho nádeje.

mima172
4. sep 2024

Autorka - nedáš si poradiť. 4 roky sa venujem alternatívnej liečbe, x krát som klientom nastavovala práve liečbu oreganom (najčastejšie pri HP, plesnovych ochoreniach atď). Nepíšem ti značku, nájdi si sama - viacero firiem vyrába kvalitný čistý esenciálny oreganový olej bez aditív. To je "liek", nie táto žbrnda co si pridala (z mkt hľadiska je jasný zámer výrobcu - veľký objem za lacno).

andreatytler
4. sep 2024

Skus si pytat Lamisil na mykozu (obsahuje Terbinafine 1%). Canesten aj clotrimazole je prislaby a nezabera na toto. Na to svbenie je dobry Betamethasone. Miesam ich spolu pred tym ako si to natriem na kozu. Do tyzdna sa mi to zlepsilo. Mne sa to prvy krat urobilo ked som bola tehotna a potom sa mi to kazde leto vracia. Horucavy sposobuju nadmerne potenie a ked je koza dlhu dobu vlhka, su idealne podmienky na mykozu.

autor
4. sep 2024

@luccija mala som maxmiror a ešte nejaké špeciálne od gynekológa. Mám Canesten, Jenamazol, Fungicidin, Imazol, Clotrimazol. Na hemoroidy Detralex, Devenal tablety, sedavé kúpele v dubovej kôre, Proctoglyvenol, Fastu masť, Mastu čapíky... Fakt POSTUPNE všetko.

liliputka2131
4. sep 2024

@mima172 nemohla by prosim hoc aj do sukromnej spravy napisat ktory oreganovy olej je podla teba najlepsi?

andreatytler
4. sep 2024

Vsetko co si napisla to obsahuje Clotrimazol. To nie je dost silne. Potrebujes fungicid na predpis. Chod a doktorom a pytaj si Lamisil.

larinka552
4. sep 2024

@andreatytler Fungicidin nie je na predpis 👍

autor
4. sep 2024

@andreatytler Fungicidin mám tiež. Mne to príde divne diktovať lekárovi, co mi ma predpísať.

henrieta173
Autor odpoveď zmazal
tanita007
4. sep 2024

@mima172 ktorý odporúcaš?ďakujem

andreatytler
5. sep 2024

Hej, Mozno sa mu to nebude pacit. Normalne povedz ze kamoska mala nieco podobne a zafungoval jej tento krem, ze ci ho mozes vyskusat. Ak povie ze nie, tak nech ti da nieco ine.
Ten fungicid co mas, aka je tam ucinna latka?
Ak na Slovensku nemate fungicid krem na predpis ako vravi @larinka552, ale da sa to vsetko kupit v lekarni, tak zajdi tam. Tu kde zijem je Canesten a Clotrimazole z lekarni ale Lamisil je na predpis.

Strana
z2