icon

Ako zmierniť silné menštruačné bolesti?

4. júl 2025

Ahojte, chcem vás poprosiť o zdieľanie skúseností, čo vám pomáha na silnú bolestivú menštruáciu. Čo mám ja - silné bolesti v podbrušku, kŕče, bolesť driekovej chrbtice, reflux neskutočne ma páli záha, pocit na vracanie až vracanie, opakovaná veľká potreba, celková slabosť a únava. Ja dnes nie som schopná pracovať. Zobrala som nolpazu, novalgin a nospu. Ale ani po hodine necítim úľavu. Na obed skúsim ešte pridať algifen. Čo pomáha vám ( flector nemôžem). Ďakujem za vaše skúsenosti.

demodun
4. júl 2025

A nemáš endometriózu?

1angelika
4. júl 2025

skús prípravok Estrobalance..samozrejme dlhšie treba užívať, nebude efekt hneď

autor
4. júl 2025
@demodun

A nemáš endometriózu?

@demodun neviem o tom. Ale bolesti mám strašné. Niekedy sú až také veľké, že skončím v nemocnici na infúzii.

selena_luna
4. júl 2025

Buscopan. Mne nospa nerobila dobre, obsahuje laktozu. Buscopan mi uplne sadol, odvtedy som ibuprofen ani algifen nevidela.

tanyan
4. júl 2025

U mňa to bolo spôsobené veľkou stratou krvi. A keď sa to už rozbehlo, tak mi nič nezabralo (ani flector, algifen, brufen). Len tekutiny, posteľ a viera, že to skončí...
Keď som zmiernila tú stratu krvi, tak ostatné problémy takmer úplne zmizli. Pomohli mi vysoké dávky vitamínu C a užívala som aj Detralex (DioMax).

autor
4. júl 2025
@selena_luna

Buscopan. Mne nospa nerobila dobre, obsahuje laktozu. Buscopan mi uplne sadol, odvtedy som ibuprofen ani algifen nevidela.

@selena_luna hej, mam ho doma a minuly cyklus som bola na nom. Ale neviem preco mi ho lekar neodporucal. Ked som povedala buscopan, tak ze skor nospu..

oceanahory
4. júl 2025
@demodun

A nemáš endometriózu?

Nic...len pretrpiet a vydrzat. 🫤
@demodun, mozno ano, mozno nie. Tu ti presne urci iba laparoskopia. Lekari ju vsak navrhnu iba vtedy, ked vidia jasny naznak cez sono, ako su uz napr. nejake viditelne loziska, cysty, zmeny maternice, ci vajecnikov...takze s tym absolutne nic nespravia. Ma ju velmi velka vacsina zien (podla mna aj ja...), nikdy som vsak nemala ziadny viditelny naznak skrz sono, takze trpim.

autor
4. júl 2025
@tanyan

U mňa to bolo spôsobené veľkou stratou krvi. A keď sa to už rozbehlo, tak mi nič nezabralo (ani flector, algifen, brufen). Len tekutiny, posteľ a viera, že to skončí...
Keď som zmiernila tú stratu krvi, tak ostatné problémy takmer úplne zmizli. Pomohli mi vysoké dávky vitamínu C a užívala som aj Detralex (DioMax).

@tanyan detralex užívam, ďakujem. Ešte mám len druhý deň, čiže toto je rozbeh iba.

autor
4. júl 2025
@oceanahory

Nic...len pretrpiet a vydrzat. 🫤
@demodun, mozno ano, mozno nie. Tu ti presne urci iba laparoskopia. Lekari ju vsak navrhnu iba vtedy, ked vidia jasny naznak cez sono, ako su uz napr. nejake viditelne loziska, cysty, zmeny maternice, ci vajecnikov...takze s tym absolutne nic nespravia. Ma ju velmi velka vacsina zien (podla mna aj ja...), nikdy som vsak nemala ziadny viditelny naznak skrz sono, takze trpim.

@oceanahory aj mne to vravel lekar. Ze on na sone nic nevidi a teda nema indikaciu, ze by bola, ale ze presne sa to vidi az pocas laparoskopie. Kazdopadne mam myom, cize toto moze byt tym sposobene.

selena_luna
4. júl 2025

Byva aj silnejsi, da sa aj pichnut, teda nemusi byt tabletkovy. Ale neviem ci sa to da takto pouzivat kazdomesacne

oceanahory
4. júl 2025

Moze byt, ja som mala uz velakrat cysty a raz aj nejake polypy, ktore mi odstranovali (cysty sa vzdy same vstrebali), ale nikdy to neboli endometrialne nalezy...takze tak 😁.

micusa2222
4. júl 2025

algifen bol vždy dobrý, ale keď máš tieto problémy, skúsila by som sa pýtať gynekológa,,niekedy predpisoval antikoncepciu, ktorá dosť pomáha...

autor
4. júl 2025
@micusa2222

algifen bol vždy dobrý, ale keď máš tieto problémy, skúsila by som sa pýtať gynekológa,,niekedy predpisoval antikoncepciu, ktorá dosť pomáha...

@micusa2222 ja som to riesila s gynekologom, nemozem brat HAK.

fiafia
4. júl 2025

Mne nezabralo nič. Prvé dva dni som bola nepouzitelna, nikde som nemohla ísť a XY x som skončila v nemocnici na infuziach. Dr poradil antikoncepciu. Ja už som nechcela žiť v takých bolestiach, všetko dopredu plánovať a stále rátať kedy budem mat menzes... tak som ju začala brať a bolesti boli preč. Sú to roky spat. Medzitým som atk vysadila, porodila ale aj v čase bez.nej sa my už také bolesti nevrátili....

autor
4. júl 2025
@fiafia

Mne nezabralo nič. Prvé dva dni som bola nepouzitelna, nikde som nemohla ísť a XY x som skončila v nemocnici na infuziach. Dr poradil antikoncepciu. Ja už som nechcela žiť v takých bolestiach, všetko dopredu plánovať a stále rátať kedy budem mat menzes... tak som ju začala brať a bolesti boli preč. Sú to roky spat. Medzitým som atk vysadila, porodila ale aj v čase bez.nej sa my už také bolesti nevrátili....

@fiafia ďakujem, keďže mám trombofíliu a 2x prekonanú trombózu, tak HAK nemôžem.

vakatko
4. júl 2025

Spomínaný vitamín C + b6 a magnézium ti uvolní kŕče. Vitex môže pomôcť.

danielahamar
4. júl 2025

puplakový olej 2xdenne skús a telové sviečky na podbruško

tanyan
4. júl 2025

A mirena ako hormonálne teliesko pri tvojich diagnózach tiež nie je vhodná?
https://www.adc.sk/databazy/produkty/pil/mirena...

autor
4. júl 2025
@tanyan

A mirena ako hormonálne teliesko pri tvojich diagnózach tiež nie je vhodná?
https://www.adc.sk/databazy/produkty/pil/mirena...

@tanyan nie, nič čo má hormonálny základ nemôžem.

robinhood
6. júl 2025

Mne pri takýchto ťažkostiach zaberali dlhodobo CBD kvapky , keďže uvoľňujú svalstvo .