icon

Ako zvládať menštruáciu a starostlivosť o dieťa?

viktoria1751
21. sep 2025

Ahojte ako zvládate svoje dni pri svojich babatkach ? Ja mam doma 11 mesačného ale je to zaber v kŕčoch sa mu venovať som veľmi náladová som proti tabletkam nerobia mi dobre nejake rady ako pomôcť aby som nemala také kŕče? Nejaké čaje?

veselo_neveselo
21. sep 2025

Na krce volnopredajny buscopan. Krce prejdu, a nemusis si davat lieky proti bolesti. Inak teplo na podbrusko a krize, a pozri si hormonalnu jogu cvicit, alebo akukolvek jemnu jogu, aj pocas menzesu a ked mas krce. Pomoze uvolnit.

rozculena
21. sep 2025
@veselo_neveselo

Na krce volnopredajny buscopan. Krce prejdu, a nemusis si davat lieky proti bolesti. Inak teplo na podbrusko a krize, a pozri si hormonalnu jogu cvicit, alebo akukolvek jemnu jogu, aj pocas menzesu a ked mas krce. Pomoze uvolnit.

@veselo_neveselo buscopan je čo,keď to nie je liek?
Legislatívne zatriedenie
Registrované humánne lieky
Popis a určenie
Liek obsahuje liečivo butylskopolamíniumbromid, ktoré patrí do skupiny liečiv nazývaných spazmolytiká.

pribinak
21. sep 2025

Však si daj predpísať antiku keď nezvladas kramy, resp. hormóny
Je to síce liek, ale zas neverim že všetky lieky ti robia zle

anonym_dfe208
21. sep 2025

@viktoria1751 Mne pomohol jedine si dávať kvaoky Algifen a na brucho termofor.

reela
21. sep 2025
@rozculena

Legislatívne zatriedenie
Popis a určenie
Liek obsahuje liečivo butylskopolamíniumbromid, ktoré patrí do skupiny liečiv nazývaných spazmolytiká.

@rozculena asi myslela, ze spazmolytikum ako buscopan funguje inak ako analgetikum ako ibalgin... menej neziaducich ucinkov

terry658
21. sep 2025

@viktoria1751 ja fungujem na nurofene, flektore a novalgine.
Prosto nič iné nezaberá. Prvé dni mám problémy aj s chôdzou. Uspavanie dieťaťa na rukách bolo v tomto období aj s tabletkami hrozné.
Skúšala som kadečo prírodné ale nič nezabralo.

veselo_neveselo
21. sep 2025
@rozculena

Legislatívne zatriedenie
Popis a určenie

@reela Presne tak, diky.

@rozculena Vela ludi nechce brat lieky na bolest, ale ine lieky "zoberu na milost". Navyse vela zien nepozna ziadnu inu alternativu k ibalginu/algifenu, co by pomohla pri bolestivej menstruacii, preto som ako prvy navrhla onen buscopan, ktory presne na krce pomaha, a az potom teplo a cvicenie. 😉
Netreba hned zadrapovat.

anonym_4dd1b0
21. sep 2025
@terry658

@viktoria1751 ja fungujem na nurofene, flektore a novalgine.
Prosto nič iné nezaberá. Prvé dni mám problémy aj s chôdzou. Uspavanie dieťaťa na rukách bolo v tomto období aj s tabletkami hrozné.
Skúšala som kadečo prírodné ale nič nezabralo.

@viktoria1751
@terry658 neuvažovali ste o Mirene? Nemám menzes vôbec

heln
22. sep 2025

@viktoria1751 bylinkovy caj si vygugli "na klidnou menstruaci", rebricek, alchemilka.

terry658
22. sep 2025
@anonym_4dd1b0

@viktoria1751
@terry658 neuvažovali ste o Mirene? Nemám menzes vôbec

@anonym_4dd1b0 nie. Hormóny mi spôsobujú zrazeniny

tim23
22. sep 2025

Mne tie kŕče až tak ani nevadia ale to silné krvácanie prvý deň je extrém. To som len doma lebo pri každom pohybe sa zo mňa vyleje liter krvi. Ja som mávala kŕče kedysi, potom som začala piť denne alchemilkový čaj a prešlo mi to

terry658
22. sep 2025
@tim23

Mne tie kŕče až tak ani nevadia ale to silné krvácanie prvý deň je extrém. To som len doma lebo pri každom pohybe sa zo mňa vyleje liter krvi. Ja som mávala kŕče kedysi, potom som začala piť denne alchemilkový čaj a prešlo mi to

@tim23 mne v tomto veľmi pomáha menštruačný kalíšok.