Ako zvládnuť nafuknuté bruško počas ovulácie?
Ahojte.Dlhsie ma trapi nafuknute brusko pocas ovulacie.Niekedy az po menzes.Presne viem,kedy mi zacina ovulacia.Mam 38 rokov,stravujem sa zdravo a pravidelne cvicim.Mam 52 kg.Na poslednej preventivke u gynekologa v maji 2024 mi povedal,ze mam maly myom.Z toho usudzujem,ze asi tie hormony nebudu uplne ok.A s tym spojene aj to nafukovanie pocas ovu.Prosim poradte nieco PRIDODNE.Dakujem krasne
@mata919 co sa tyka tych stravovacich zasad od Marka Hymana, mozes si o tom precitat tu: https://lifestyle.fit/cs/Diety/zdravý/pegan-die...
Ja riesim perimenopauzu. Uz dlhsie ma trapia nocne potenia, ale naozaj take ako ked je clovek chory a prepoti 3-4 pyzama za noc. Problemy so spankom, unava, priberanie v oblasti bokov a zadku. Cyklus posledne 2 roky z 28 dnoveho na cca 22 dnovy, u gyn. vsetko v poriadku, co sa tyka preventivky a cytologie. Nedalo mi to, kupila som si test na perimenopauzu a vysiel mi pozitivny, ciarka silnejsia ako kontrolna. Chcem kontaktovat mojho gyn. a poziadat ho, nech mi urobi hormonalny profil a podla toho ziadat nejaku liecbu, lebo je dost vycerpavajuce takto fungovat ☹️ Ma s tym niektora skusenost? Liecba hormonalna alebo prirodne doplnky?
@mata919 myomy a polypy sú úplne bežné.Ked nerastie nekrvavas pomimo cyklu...ja som tiež od ovu nafucana prsteň si nedám dole, oči ráno opuchnuté, rifle nezapnem ja som si vždy myslela, že to je normálne🙂
@hairnegra čo počúvam hrôzy od kamarátok som presvedčená, že budem chcieť hormóny, keď to budem zle znasat.Ja sa tak potim pár dni pred menzesom.Moja mama mala náplaste, ale ešte malá menzes, ale dlhší, kratší v 47 r jej dala gyn náplaste po 2 r iné zloženie a v 51 r ich prestala brať a nemala jeden problém, nával nič.Len chodila častejšie na sono prsníkov.Uvidis ako sa budeš cítiť podľa toho sa rozhodneš.Ja razim teóriu možno nesprávnu🙂, že hormóny neobabres.Moja kamarátka ma menzes každý tretí mesiac a už sa potí, vnútorná nervozita, aj lieky na tlak dostala povedala, že stále len cíti ako by mala dostať napäté brucho a nedostane.To, že pribrala a opichaju jej nohy bola štíhla je bonus k tomu.
Takže tiež chce riešiť, že radšej bude niečo brať.

@mata919 ak vies anglicky, skus si vypocut par rozhovorov s Elizabeth Boham na youtube, venuje sa dost hormonalnej nerovnovahe, PCOS, inzulinovej rezistencii...vdaka nej a Markovi Hymanovi som sa zbavila myomu, kedy podla ich odporucani som znacne znizila prijem sacharidov (zdrava strava bola u mna vzdy samozrejmost)