Ako zvládnuť nepravidelnú menštruáciu pred menopauzou?
Celý život som mala ms ako hodinky a neviem si toto vôbec predstaviť. Ako ste fungovali v tomto neistom období? To ste nosili nonstop vložky? Príde mi to nezdravé. A neviem si to ani tak dlho predstaviť. Je nejaká metóda ako zistiť kedy mrcha príde? Keď príde po polroku? Budem sa báť ísť aj kúpať v lete, lebo človek nikdy nevie. Každej vychytávke a nápadu sa poteším. Tampóny odmietam. Ani kalíšok som sa nedokopala vyskúšať. Mala som istý čas problém s krčkom, tak mám pred tým rešpekt. Väčšinou mi príde mrcha veľmi intenzívne od začiatku. Bojím sa veľmi nehody.
Tmave nohavice a sukne, nic blede.
Môžeš nosiť intimky a mat "po ruke" klasickú vložku. Ja mam vždy v kabelke alebo v ruksaku tak. Lebo nikdy nevieš...
Menstruacne nohavicky. Uz su v roznych farbach a su super podla mna
Prosim Ta a v com je problem? Neviem si predstavit nosit cely cas vlozku. Ale vsak aky problem mat vlozku pri sebe? Ja mam vzdy v kabelke aj napriklad v aute a v praci v sufliku. Pre strycka nahodu. Mavala som menzes ako svajciarske hodinky a potom prisli nejaky MA a proste niekedy bol cyklus dlhy a inokedy prestavka len par dni. Odvtedy fungujem takto. Navyse menzes sa zriedka spusta ako prietrz... zvladnes to
Neviem,mne blbne cyklus , všetky testy na menopausu negatívne. Akurát cystu mám. A nerobím nič. Normálne sa obliekam ,mám pri sebe vždy vložku,keď mám divne pocity v bruchu,tak so dám intímku. Doteraz som vždy cítila,že to už ide. A ani mi ja rozum neprišlo robiť nejakú paniku a opatrenia,úplne ako bežné.
Myslim, ze dost prehnas a hladas problem, kde nie je
Vlozka poruke v kabelke, menzes sa aj tak spusta postupne, malokedy je toho na viac na zaciatku, i ked byva to
@lubina a to ma nosiť dva mesiace napríklad,každý deň? 🙃
Ani v práci človek nemôže ísť hneď na toaletu. Ja keby som nemala vložku, tak proste nevydržim ani pol hodinu neísť na wc. A v práci niekedy nemôžem ani niekoľko hodín. Ja nesedim vždy pri toalete. Mám aj také začiatky, že by si mysleli ľudia, že som potratila, keby som tam nič pre istotu nemala. Vačšinou človek cíti, že možno to príde. Ale bolo také, že aj bez varovania. Mám pocit, že zarábam len na vložky. Menštruačné nohavičky mi prídu nehygienické, keď sa nedajú vyprať pri vyššej teplote. Ja si nohavičky kupujem na pranie na 60 a keď aj nie, tak to risknem a nevadí mi, že sa skorej zničia. Neviem, či by to zvládli aj menštruačné. Musím asi skúsiť. Nič iné mi neostáva.
@maciatkolulu ak si kupi take co maju co najmensiu absorbciu a ona ma potrebu citit sa bezpecne napr. v praci, kde nemoze ist na wc casto ako chce, tak ano. Nie je to idealne riesenie, ale pre mna prijatelnejsie, ako stale a cele dni chodit s vlozkou.
@mircalla nesud, kazda to ma inak. Moja kolegyna mala v tom obdobi fakt problemy - spominam si, ako sme mali schodzu, ona uprostred sefkinej reci vyskocila a kym dobehla k dveram, na nohaviciach mala normalne krvavu mapu. Ze len citila, ze sa to spustilo a slo to prudom. Par minut a kym ju kolegyna doviezla domov, uz nekrvacala.
Komenty necitam ale nerozumiem co to tak prezivas 😃. Celi zivot mi menzes chodil ako sa mu zachcelo,len tak, nikdy som nevedela kedy pride. V kazdej kabelke som mala nejaky tampon ,keby cosi 💁♀️. By ma nenapadlo mat nonstop vlozku
Už si dostala dobré rady - menštruačné nohavičky sú určite dobrý nápad. Veď ich nemusíš nosiť priamo cez ms, nos ich práve v dni, kedy už tusis, že by to mohlo prísť a keď ms príde, prezlecies si a dáš vložku. Ja už mám tiež toto za sebou a u mňa v každej kabelke vrecúško s nohavičkami a vlozkami, lebo mne sa síce spúšťala postupne, žiadne vodopády v prvý deň, zato ale som mala dni, keď som si myslela, že vykrvacam, pakel vložiek za deň padol ako nič a veľakrát som sa aj celá musela "prebaliť" 🙄
Zájdi ku gynelogogovi to nie je ok,že máš také silné ja mám napríklad Von Willebrandovú chorobu a na silné ms lieky.A určite vyhľadaj hematologa tiež aby Ti zistili zrážanie krvi.Ja nosím medzi ms vždy intimky už od puberty bez nich by som sa necítila bezpečne a vložku si dávam vždy keď ma zabolí podbruško keďže mávam nepravidelnú ms od začiatku.Hak mi akosi nesadla ani jena čo mi zatiaľ gyn. dal ,tak som to vzdala ale možno tebe by nejaká sadla a ms by si nemala tak silné a vedela by si približne kedy príde ms.
Mne blbne cyklus od novembra. Meska a ked pride, tak trva aj dva tyzdne a zastavujem norethisteronom, duphastonom. Tiez neviem, kedy pride. Ja to nejake extra neriesim. Vlozky mam vo vsetkych kabelkach, v supliku v praci, vsade. Urcite s vlozkou nechodim.
Mne menštruácia skončila naraz,žiadne návraty.Dovtedy ako hodinky chodila.

Tak v tvojom pripade len menstruacne nohavicky, kvoli komfortu asi take s najmensou absorbcnou schopnostou pre kazdodenne nosenie. A v taske vlozky a dalsie nohavicky.