icon

Akútny zápal mechúra: Krv v moči a riešenie

mia2906
13. feb 2024
Strana
z2
kacena4
13. feb 2024

a co takto navstivit dr fyzicky??

mia2906
autor
13. feb 2024

@kacena4 ahoj, chystám sa zajtra hneď rano. Neviem čo mám robiť teraz , keď cikam krv a príšerne ma to bolí. Chcela som sa s niekým poradiť lebo dostala som ATB cez erecept, ale užila som ich hneď (v akútnom prípade), majú sa brať až na noc. Ideál aby si celú noc nechodila na wc ...toto som zial nedodržala, furt chodím cikať.. tak neviem čo dalej

pribinak
13. feb 2024

@mia2906 tak chod na pohotovosť

vikusjk
13. feb 2024

@mia2906 lekar, alebo pohotovost

kacena4
13. feb 2024

@mia2906 ak si dostala atb bola si vysetrena predpokladam treba cakat kym zaberu atb, hold choroba je choroba treba trpezlivosť a cas dat tomu

mia2906
autor
13. feb 2024

@pribinak
@vikusjk píšem vyššie, že ATB som dostala, Monural. Len neviem či je účinné keďže furt chodím na wc a to by sa údajne nemalo?

mia2906
autor
13. feb 2024

@kacena4 nebola som práveže vyšetrená. dostala som ATB len po telefóne od sestričky.

kacena4
13. feb 2024

@mia2906 atb preliecuje zapal takze ucinne asi bude

kacena4
13. feb 2024

@mia2906 takze vysetrena telefonicky si bola ber lieky a zacnu zaberat za 3 dni. drzim palceky

sunshine_18
13. feb 2024

@kacena4 monural je jeden sacok na jednorazove pouzite, dali jej ho len na akutny stav kym ju zajtra vysetria predpokladam .. ale spravili blbost kedze bude nutne poslat moc na kultivaciu ktora uz moze byt ovplyvnena tymto liekom

mia2906
autor
13. feb 2024

@kacena4 áno, len píšu aj na letáku, že sa má užiť pred spaním , po vyprázdneni mechúra. Ideál nechodiť na wc počas noci. No a ja som si ich dala teraz a chodím na wc každú chvíľu tak aká je účinnosť? Tohto sa bojím. A zas nechce zbytočne na urgent

mia2906
autor
13. feb 2024

@sunshine_18 hej presne ako píšeš. No keďže som začala doobeda už mať bolesti aj krv, hneď som si dala Monural.

dixitka
13. feb 2024

Treba veľa piť, potom aj cikanie menej bolí. Najlepšie nejaký urologický čaj. A do zajtra vydržať.
A pozrela som príbalový leták Monuralu, píše sa tam “najlepšie večer pred spaním” - to neznamená, že je zle, ak si to dáš inokedy. Ja som to raz mala a tiež som si ho dala hneď, a zabralo to.

timetotime
13. feb 2024

to fakt sa takyto vazny zdravotny problem riesi tu na koniku? to by som sa inak bala s tym neist rovno na pohotovost.

walentina7
Odpoveď bola odstránená
mia2906
autor
13. feb 2024

@dixitka áno, nechcem ísť hneď na pohotovosť, ak som ATB už užila. No pozri čo píše nižšie walentina7 , o tom celý čas rozmýšľam či to teda malo účinok či nie

barcinka13
13. feb 2024

@mia2906 ja som to mala podobne od poobedia krv, vypila som asi 3 l urologickeho čaju nič nezaberalo myslela som že sa do večera zbláznim a hneď ako otvorili pohotovosť som tam šla kde mi predpísali atb tabletkove a pomerne rýchlo som pocítila úľavu..ak ti bude do večera veľmi zle isla by som rozhodne na pohotovosť..do rana ďaleko s takou bolesťou..držím palce nech ti je čím skôr lepšie

vakatko
13. feb 2024

Zapi lyžičku Sody bikarbony pohárom vody a chod na pohotovosť.

saxana000
13. feb 2024

Od bolesti algifenove kvapky najlepsie.na taketo problemy a brusnice co najviac sirup alebo susene to jedno.urologicky caj a teple kupele zabalit.krize a brucho do.tepla.

ovaaa
13. feb 2024

Pi veľa tekutín, daj si urologicky čaj aspoň 1l...pi postupne

vakatko
13. feb 2024

Môže pomôcť aj cesnakový čaj

dixitka
13. feb 2024

@mia2906 liečivo nefunguje tak, že to tebou len okamžite pretečie 🙂 ide to do krvi a do tkanív a postupne sa vyplavuje:
“ Rýchlosť a rozsah absorpcie sa znižujú jedlom, ale celkové množstvo účinnej látky vylučovanej močom v priebehu času je rovnaké. Priemerné koncentrácie fosfomycínu v moči sa udržiavajú nad prahom MIC 128 μg/ml po dobu najmenej 24 hodín od užitia 3 g perorálnej dávky nalačno alebo po jedle, ale čas po dosiahnutie maximálnych koncentrácií v moči sa oneskoruje o 4 hodiny. ”
https://www.adc.sk/databazy/produkty/spc/monura...

O tom, že nemáš močiť sa tam nič nepíše, veď to sa ani nedá tak ľahko ovplyvniť v prípade zápalu. Len že užiť nalačno a najlepšie pred spaním. Takže sa fakt neboj, účinkuje to postupne, len ak máš ten zápal silnejší, nemusí to stačiť, ale to už zajtra vyrieši dr.

dixitka
13. feb 2024

Samozrejme, ak by si sa cítila veľmi zle alebo mala vysokú horúčku, choď na pohotovosť.

pribinak
13. feb 2024

@mia2906 Ak cikas krv, tak by som šla na pohotovosť, ale veď tvoja vec

mia2906
autor
13. feb 2024

@dixitka ďakujem krásne, toto info som potrebovala vysvetliť. Predtým som žiaľ aj trochu jedla, lebo už mi bolo zle od hladu. Teplotu mám 37.5, ak by stúpla nad 38 dajme tomu? Tak pôjdem na pohotovosť. Močenie je neznesiteľné, a pri každom moceni mám veľa krvi, to má dosť vystrašilo. No ako píšu vyššie, zajtra mám doniesť vzorku moču, no už bude ovplyvnena týmto liekom?

mmoonna
13. feb 2024

@mia2906 chod s tým na pohotovosť. Normálne tam s takýmto problémom ženy chodia. Nečakaj do rána, keď máš takýto silný zápal. Aby ti to neprešlo na obličky

anjelicek26
13. feb 2024

Chod na pohotovost, na toto nic jednorazoveho uz stacit nebude... fakt...

saxana000
13. feb 2024

Skus trosu vycikat a zobrat do skumavky aj na pohotovosti funguje labak cim skor treba zistit.bakteriu a nasadit spravnu liecbu

cookie29
13. feb 2024

@mia2906 tak zapal som mala viackrat, Monuril zabral vzdy. Ale nikdy som necikala krv. Akoze palilo to ako svina a mala som pocit ze mechur je permanentne plny. A pri infekcii by sa malo pit a ted achodit na WC, lebo tusim bakterie sa mnozia velmi rychlo, a pitie riedi.

fauko
13. feb 2024

@mia2906 Chod na urologiu, lebo moze to byt napr.aj od zapalu posvy a maternice....ciprinol by ti mal zabrat do 3 dni...

Strana
z2