Akútny zápal mechúra: Krv v moči a riešenie
@kacena4 ahoj, chystám sa zajtra hneď rano. Neviem čo mám robiť teraz , keď cikam krv a príšerne ma to bolí. Chcela som sa s niekým poradiť lebo dostala som ATB cez erecept, ale užila som ich hneď (v akútnom prípade), majú sa brať až na noc. Ideál aby si celú noc nechodila na wc ...toto som zial nedodržala, furt chodím cikať.. tak neviem čo dalej
@kacena4 monural je jeden sacok na jednorazove pouzite, dali jej ho len na akutny stav kym ju zajtra vysetria predpokladam .. ale spravili blbost kedze bude nutne poslat moc na kultivaciu ktora uz moze byt ovplyvnena tymto liekom
@sunshine_18 hej presne ako píšeš. No keďže som začala doobeda už mať bolesti aj krv, hneď som si dala Monural.
Treba veľa piť, potom aj cikanie menej bolí. Najlepšie nejaký urologický čaj. A do zajtra vydržať.
A pozrela som príbalový leták Monuralu, píše sa tam “najlepšie večer pred spaním” - to neznamená, že je zle, ak si to dáš inokedy. Ja som to raz mala a tiež som si ho dala hneď, a zabralo to.
to fakt sa takyto vazny zdravotny problem riesi tu na koniku? to by som sa inak bala s tym neist rovno na pohotovost.
@mia2906 ja som to mala podobne od poobedia krv, vypila som asi 3 l urologickeho čaju nič nezaberalo myslela som že sa do večera zbláznim a hneď ako otvorili pohotovosť som tam šla kde mi predpísali atb tabletkove a pomerne rýchlo som pocítila úľavu..ak ti bude do večera veľmi zle isla by som rozhodne na pohotovosť..do rana ďaleko s takou bolesťou..držím palce nech ti je čím skôr lepšie
Zapi lyžičku Sody bikarbony pohárom vody a chod na pohotovosť.
Od bolesti algifenove kvapky najlepsie.na taketo problemy a brusnice co najviac sirup alebo susene to jedno.urologicky caj a teple kupele zabalit.krize a brucho do.tepla.
Pi veľa tekutín, daj si urologicky čaj aspoň 1l...pi postupne
Môže pomôcť aj cesnakový čaj
@mia2906 liečivo nefunguje tak, že to tebou len okamžite pretečie 🙂 ide to do krvi a do tkanív a postupne sa vyplavuje:
“ Rýchlosť a rozsah absorpcie sa znižujú jedlom, ale celkové množstvo účinnej látky vylučovanej močom v priebehu času je rovnaké. Priemerné koncentrácie fosfomycínu v moči sa udržiavajú nad prahom MIC 128 μg/ml po dobu najmenej 24 hodín od užitia 3 g perorálnej dávky nalačno alebo po jedle, ale čas po dosiahnutie maximálnych koncentrácií v moči sa oneskoruje o 4 hodiny. ”
https://www.adc.sk/databazy/produkty/spc/monura...
O tom, že nemáš močiť sa tam nič nepíše, veď to sa ani nedá tak ľahko ovplyvniť v prípade zápalu. Len že užiť nalačno a najlepšie pred spaním. Takže sa fakt neboj, účinkuje to postupne, len ak máš ten zápal silnejší, nemusí to stačiť, ale to už zajtra vyrieši dr.
Samozrejme, ak by si sa cítila veľmi zle alebo mala vysokú horúčku, choď na pohotovosť.
@dixitka ďakujem krásne, toto info som potrebovala vysvetliť. Predtým som žiaľ aj trochu jedla, lebo už mi bolo zle od hladu. Teplotu mám 37.5, ak by stúpla nad 38 dajme tomu? Tak pôjdem na pohotovosť. Močenie je neznesiteľné, a pri každom moceni mám veľa krvi, to má dosť vystrašilo. No ako píšu vyššie, zajtra mám doniesť vzorku moču, no už bude ovplyvnena týmto liekom?
Chod na pohotovost, na toto nic jednorazoveho uz stacit nebude... fakt...
Skus trosu vycikat a zobrat do skumavky aj na pohotovosti funguje labak cim skor treba zistit.bakteriu a nasadit spravnu liecbu

a co takto navstivit dr fyzicky??