Alergia na antibiotiká
Ahojte, mate niektora skusenosti s alergiou na antibiotika? Nikdy som alergik nebola, az ked som sa minuly rok pri uzivani atb Fromilid vyhadzala. Nevedeli z coho to je, ci virusovy vysyp alebo atb. Nasledne testy na alergiu z krvi nepotvrdili, az po roku mi znovu brali krv a ukazalo sa to pozitivne. Taktiez Macmiror mi potvrdili 😞 Zle reagujem na atb v poslednej dobe.....som z toho nestastna, co bude dalej 😞
moja dcéra zle reaguje na Megamox....od jedného roka. vyhádže sa a aj opuchne celá, ruky nohy....
lekári jej ho ani nepredpisujú....
@maciatkolulu ja by som ich nerada uzivala nikdy, to mi mozes verit, ale pri mojich tazkostiach zapalov mocovych ciest inej cesty niet. Ver mi, ze robim vsetko preto, aby som ich nemusela uzivat 😞 preto sa pytam, ci dostal niekto alergiu na atb aj v dospelom veku. Viem, ze je vela ludi alergickych na penicilin....😞
@maciatkolulu a nemenili ti atb? Pokial viem, tak sa musia, aby nevznikla rezistencia 😞Aku prevenciu na mocove pouzivas? Ja mam obavy, aby ta alergia nepostupovala....snazim sa liecit bez atb, no mocove tazko vyliecime bez nich 😞
@ivka1103 Dcera ma tiez problem s atb, ale nema potvrdenu alergiu. Preto som si kupila knihu Svet prirodnych antibiotik. Je to nejaky cesky doktor. Vraj v ceskom vydani je viac tych atb, tsk som kupila to, ale je velmi odborne pre mna napisana. Ale vraj kapicinka je super na mocove cesty. Neviem odporucit, ale mozno by som skusila. Tam odporucaju tinkturu, ale kedze som to chcela pre dieta, tak mi odporucili cisty vytazok z kapucinky v tabletkach, ze bez alkoholu.
@maciatkolulu tak to nemas caste zapaly mocovych ciest...mne zacali od porodu a mam ich uz 8 rokov opakovane. Tento rok som uz mala 4x.....a z toho zrejme ta alergia na atb nabehla 😞To verim, ze zapal ladvin je bolestive ochorenie 😞uz sa bojim uzivat cokolvek...len cakam, co bude...
@ivka1103 no ten pan v tej knihe to tvrdi, tak ked mas take problemy, tak by som to aspon skusila. On tvrdi, ze ludia si zvyknu na atb a uz im nezaberu, vsak cinska mrdicina je tiez prirodna. Ma ich tsm inak 88 prirodnych atb. Len keby to bolo viac polopatisticky napisane. S malou sme neboli na testy, este cakaju, ze sa to zopakuje, ale ja sa snazim vyhnut stb, tskze sa to mozno tak dkoto nezopakuje.
@maciatkolulu to poznam...niekedy som uz z toho unavena, ze sa tomu musim neustale venovat 😞No hned, ked citim tak rozrabam Cyscontrol, to je asi najsilnejsie co poznam....teraz mam momentalnr tyzden tazkosti s hrdlom a dutinami a robim vsetko preto, aby som sa atb vyhla 😞 Skusam vselico a kadeco....
Josef Jonáš, Jiří Kuchař Svet prirodnych antibiotik Tajne zbrane rastlin. Vrsj v slovenskej verzii nema ich az 88 ale menej, ale mozno je napisana zrozumintelnejsie.
@ivka1103 testy si nepsmatam ci mi robili, ale v poslednej dobe nerobili, lebo na vacsinu sa mi prejavila alergia v detstve na tie prve dva lieky viem len od mamci a dr...a teraz tie ostatne som sa osypala alebo som zvracala a dr rovno to brala sko alergicku reakciu...ono ak od akehokolvek lieku mas reakciu by si sa mu mala vyvarovat..napr nemozem ani stopex proti kaslu a kombinacie grip liekov..paralen grip, inalgin grip atd...
tak ono ked tie antiobiotika clovek berie casto tak si alergiu moze aj vypestovat. doktorka by mala vediet na co mas alergiu a mala by ti podla toho vyberat aj antiobika. treba na to davat pozor a zakazdym ked ti bude davat lieky jej to pre istotu aj pripomenut a snazit sa ich co najviac obmedzit, proste kym to nie je fakt potrebne tak ich neuzivat