icon

Análna fistula - skúsenosti?

lienocka1110
10. nov 2018

dobry vecer....uz som zufala trapi ma dlhsiu dobu hnisavy vacok pri konecniku...bola som s tym u chirurga ktory mi to narezal a chodila som na cistenia...kto zail viem o com hovorim....no stale mi to hnisa a neviem ako dalej ...je na to niejake liecba co fakt zaberie? ma niekto kusenost? dakujem za kzdu radu....nazor Monika

klaudia1212
7. aug 2022

@opica_skorica aha ale tak myslím ze ľudia mi to opisovali ze si ju na hmatali pod kožou ako slachu alebo také dačo takže on vôbec to ani necítil na dotik?
A co vybrali mu to a už bol pohode?

opica_skorica
7. aug 2022

@klaudia1212 ano. Mal to vnutri, nie pri vstupe. Po operacii oki

timea301196
7. aug 2022

Môj syn to mával chodili sme to čistiť na chirurgiu. Dávali mu potom nejaký žltý roztok ako na popáleniny. Až som sa raz nahnevala vytlačila som čo sa dalo (respektíve až kým nešla z toho krv) priložila repíkove a dubové obklady a samo sa to do týždňa zahojilo. Samozrejme vetrať a vetrať

klaudia1212
7. aug 2022

@timea301196 a ako sa mu to prejavilo ze ma nejakú fistulu? Ako ste to zistili

timea301196
8. aug 2022

@klaudia1212 ahoj normálne som pri prebalovani našla hrču s hnisom pri otvore. Momentálne som letela na chirurgiu.

klaudia1212
8. aug 2022

@timea301196 aj povedali z čoho sa mu to urobilo?

kvetinka75
8. aug 2022

mužovi zabrali antibiotiká, ale raz mu to vyberali v narkoze a povedali že si musí dávať pozor. Občas sa to vracia ale nie v takom rozsahu. Nesie bicyklovať, musí si dávať pozor na prechladnutie

timea301196
8. aug 2022

@klaudia1212 úradu tlačil na stolicu a mal to poškodené, tak sa mu urobil hnis. Dali mu potom aj ant a už sa to neopakovalo

klaudia1212
8. aug 2022

@miroslava21 Ahoj môžem sa spýtať ako si spozorovala že máš fistulu

miroslava21
9. aug 2022

@klaudia1212 ako som pisala, objavila sa mi hrca. Najprv sa zdalo ze je to vyrazka, ale rastla a bola z tojo taka hrcka. Chodila som na chjrurgiu to cistit, mne to vobec neslo stlacit ani vytlacit hnis.

klaudia1212
9. aug 2022

@miroslava21 aha lebo takto mi ľudia opisovali skôr abces ako fistulu mi opisovali ze nejaký kanálom v nutri ako spácha si citili

miroslava21
9. aug 2022

@klaudia1212 pozri, to ze analyzujes kto ti co ako opise je jedno, ak si s tym nevies rady chod ku doktorovi a uvidis. Bola som u gynekologa, vseobecnej a nakoniec na chirurgii. Pomohli mi, ja som uz nevedela co si mam v lekarni kupit. Treba riesit

klaudia1212
9. aug 2022

@miroslava21 a to tak bolelo keď ste si nevedela radi?
Ako ja neviem ja som mala krv po stolici proktolog ze mam sliznicu narušení dal mi. Masticku tabletky co sa dávajú na hemoroidi a cievi a kontolu o tri týždne povedal ze to nič nieje
Ale ja sa aj tak stále bojím toho ci to nemám ach
Akože už je dobre už nemám ani krv pos tolici našťastie
ANI ma nič nebolo klop klop klop
Ale neviem stále si musim stláčať zadok ci nemám okolo nejaké fistuli alebo co bojím sa toho velmi

miroslava21
9. aug 2022

@klaudia1212 ak ti masticka zabrala tak je dobre. Ked ta videl doktor a zhodnotil ze to nie su jemoroidy ani fistula, tak sa zbytocne nestresuj. Dodrz co ti odporucil, tazkosti ustupuju.

klaudia1212
9. aug 2022

@miroslava21 áno ale bojím sa co ak po tyzdni aj pol sa urobila fistula ach

jarabela
13. feb 2023

@rodinnahomeopatka poprosím viac info

paty0423
6. apr 2023

@rodinnahomeopatka prosim napiste mi mam vazne problemy matulka1975 @gmail.com

zulema54
4. máj 2023

Preboha ľudia …žiadne homeopatiká …žiadne masticky bylinky a pod …ak máte fistulu nedajbože plus s abscesom jedine chirurgicky zákrok !!!!tu neni o čom viem čo hovorím…áno veľa ľudí sa hanbí je to predsa len dosť intímne a nepríjemne vyšetrenie a všetko s tým spojené ale nečakajte !!ja som to podcenila a skončila som 40 a viac horucky a to týždeň v kuse plus tie bolesti no nikomu neprajem .až prišlo riešenie v podobe hirurgickeho zákroku ktoré bolo síce bolestivé ale pomohlo a ta úľava po tom .nič iné tu nepomôže :/…takže vlastná skúsenosť naozaj nečakajte a utekajte ku kompetentnemu odborníkovi

matapavlik
18. sep 2024

@zulema54 prosím operácia bola bolestivá? Asi ma to čaká tiež 😓

opica_skorica
18. sep 2024

@matapavlik operacia v celkovej anesteze. Nebolí.

beduardo84
7. jan 2025

@opica_skorica Ahoj , chcem sa spýtať, mne proktolog (BA)povedal ,že mám malú fistulku vo vnútri, ale ze on by to nechal zatiaľ tak , kým to nieje absces. Cítim vo vnútri konečníku takú akoby hľuzu. Keď ste to riešili kde ste s tým boli ?

opica_skorica
7. jan 2025

@beduardo84 MUDr. Duda - najlepší proktológ v Trnave.

beduardo84
31. jan 2025

@opica_skorica Ďakujem za odpoveď. Bol som u Dr. Dudu a povedal ,že fistula . Ze musím na OP v celkovej anestéze. Tak mam strach ,že čo bude po operacii

opica_skorica
1. feb 2025

@beduardo84 on je profik. Bude to dobré. Vie, co robi.

dominika2019
24. apr 2025
@miso2345

Zdravim,

Mal som fistulu, trapil som sa pol roka, doktori mi davali masticky chirurgovia hovorili ze musim ist na operaciu, atd.
Mal som bolesti, vytekal aj hnis.
Posledny chirurg ktoreho som navstivil mi doporucil pouzivat dva krat denne Dilatan. Vec ktoru si tam vlozis na 10 min. Pomohlo mi to, za dva mesiace som bol vylieceny a som zdravy uz dva mesiace. Velmi odporucam, chirurg hovoril ze s tym ma iba dobre skusenosti aj pri chorobach ktore su zavaznejsie ale aj pri hemoroidoch a fisturach.
Ono logicky tam ide o to ze po zasunuti to tam trochu roztahuje, preto vyteka aj to co tam nema byt aj krv to tam torsoku prekrvuje a okyslicuje, a aj precisti a to je ten prirodzeny liecivy proces. Nepouzival som zidne tabletky a nic ine. Vyvazena strava, ziaden alkohol a psillium podla navodu! Pouzivanie je zo zaciatku cudne, lebo clovek ma predsudky a spaja si to so sexualnymi vecami, ale je to len normalna liecba. Ja mozem iba odporucit, kiez by mi to poradil niekto skor. Vela zdaru!

@miso2345 dobry den prosim vas aj sa vam podobna vec zopakovala ci sa vam to zahojilo uplne?

untedua
11. máj 2025

Análna fistula sa dá liečiť aj bez operácie.

mqkm
14. júl 2025
@miso2345

Zdravim,

Mal som fistulu, trapil som sa pol roka, doktori mi davali masticky chirurgovia hovorili ze musim ist na operaciu, atd.
Mal som bolesti, vytekal aj hnis.
Posledny chirurg ktoreho som navstivil mi doporucil pouzivat dva krat denne Dilatan. Vec ktoru si tam vlozis na 10 min. Pomohlo mi to, za dva mesiace som bol vylieceny a som zdravy uz dva mesiace. Velmi odporucam, chirurg hovoril ze s tym ma iba dobre skusenosti aj pri chorobach ktore su zavaznejsie ale aj pri hemoroidoch a fisturach.
Ono logicky tam ide o to ze po zasunuti to tam trochu roztahuje, preto vyteka aj to co tam nema byt aj krv to tam torsoku prekrvuje a okyslicuje, a aj precisti a to je ten prirodzeny liecivy proces. Nepouzival som zidne tabletky a nic ine. Vyvazena strava, ziaden alkohol a psillium podla navodu! Pouzivanie je zo zaciatku cudne, lebo clovek ma predsudky a spaja si to so sexualnymi vecami, ale je to len normalna liecba. Ja mozem iba odporucit, kiez by mi to poradil niekto skor. Vela zdaru!

@miso2345 Dobry den, chirurg ktory vam navrhol Dilatan, ako sa volal / kontakt na neho a este pracuje? Dakujem

untedua
9. aug 2025
@beduardo84

@opica_skorica Ahoj , chcem sa spýtať, mne proktolog (BA)povedal ,že mám malú fistulku vo vnútri, ale ze on by to nechal zatiaľ tak , kým to nieje absces. Cítim vo vnútri konečníku takú akoby hľuzu. Keď ste to riešili kde ste s tým boli ?

@beduardo84 ahoj riešila som to na Šustekovej a na Antolskej povedal mi chirurg operácia ale že ešte by to neoperoval keď to neboli. Kúpila som si lieky od Ayuverda a fistula pekne postupne zmizla. A bola veľká ako slivka

jarabela
11. aug 2025
@untedua

@beduardo84 ahoj riešila som to na Šustekovej a na Antolskej povedal mi chirurg operácia ale že ešte by to neoperoval keď to neboli. Kúpila som si lieky od Ayuverda a fistula pekne postupne zmizla. A bola veľká ako slivka

@untedua a čo ste si kúpili a ako ste to užívali? Dakujem

untedua
11. aug 2025
@jarabela

@untedua a čo ste si kúpili a ako ste to užívali? Dakujem

@jarabela planetayuverda má originál balíček na fistulu. Plus pila som veľa čajov repík, žihľava, estragón. Brala som aj mumio a aj potierala si dane miesto mumiom. Potom mi to prasklo mala som dieru a tiekol mi odtiaľ hnis. Potom dovolenka k moru mi to úplne že vyhládila a pokožka sa dala do normálneho stavu. Ďakujem Bohu že to takto dopadlo bez operácie. Bála som sa veľmi. Skúste to aj Vy.