icon

Análny absces - mali ste to niekedy?

katarinapol88
23. dec 2020

Ahojte ženy
Posledné dni ma tak ominalo pri konečníku a ja ze podráždene, dnes na napadlo kuknúť sa na to a tam taky hnisavy vred. Nie zapálený ouoak ale normálne vred 5x5mm
Dovitska som sa ze ide o análny absces a ze sa to väčšinou rieši operačne.
Je covid a ešte aj sviatky

Mali ste to niekedy? Ako to vyliečiť inou cestou?

Ďakujem.

marlent
3. júl 2022

@klaudia1212 mozno sa ti to na tom vydutom mieste len sucha skus to natriet bepathenom..

petamich
3. júl 2022

nie toto nie je absces a ani hemeroid, vyzera to ako podrazdene, nebola si na bicykli a nespotila si sa alebo take cosi? a hlavne klud 🙂

klaudia1212
3. júl 2022

@marlent nie nie je tam aj cítiť to nieje to zapareje

klaudia1212
3. júl 2022

@klaudia1212 a vy ste mali abces alebo fistulu?

klaudia1212
3. júl 2022

@petamich nie nebola prpste sa mi to spravilo s ničoho nič ale ja tam aj cítim dačo proste keď sa chytím
Aj to pobolieva na dotik je to aj také vydute toeksa a myslíš teda ze to nieje abces?? A fistula?

klaudia1212
3. júl 2022

@marlent vy ste mali abces alebo fistulu

petamich
3. júl 2022

my zial nie sme lekari a ani odbornici a radit na zaklade fotky zadku - no tazko, ak sa ti cokolvek nezda, chod zajtra k lekarke, nech ti to pozrie 🤷‍♀️ na to ti lekari su

klaudia1212
26. okt 2022

@petamich ahoj mozem otázku ohladne abcesu

klaudia1212
26. okt 2022

@katarinapol88 ahoj mozem otazku mala si to abces

petamich
26. okt 2022

@klaudia1212 mozes 🙂

klaudia1212
26. okt 2022

@petamich mne sa spravil takyto pupak pred 4dnami dneaka je to taketo a velmi sa bonim ci to nieje abces kedze si mala mohla by si to porovnať prosím podledna foto je dnes
@petamich

petamich
26. okt 2022

@klaudia1212 no nie som uplne odbornik ale nie, toto asi nebude ono 🙂 kazdopadne kup si ichtyolovu mast a gazu a priloz si to tam a zalep, 2x denne vymen a ono to ten hnis zvykne rozpustit, toto mi pride ako vriedok ale mozem sa mylit, ak by to nepreslo a zvacsovalo sa, tak nech to pozrie radsej lekar

klaudia1212
26. okt 2022

@petamich ďakujem krásne
Mne uz radil kamarat tu mast ale neviem ja sa jej bojim ze ta mast ma dozenie ku dr
Myslis ze tam mam dat tu mast
A ono co potom to mam vytlačiť ci ako ked dam na noc mast

petamich
26. okt 2022

@klaudia1212 moje 6-mesacne dieta ju pouzivalo lebo malo vred na zadku a odporucila nam ju pediatricka, myslim, ze ty to isto zvladnes 🙂 tu mast budes pouzivat niekolko dni, bud to praskne a hnis vytecie alebo sa to proste vstrebe, neboj sa na pupaky na zadku sa vo vacsine pripadov neumiera 🙂

klaudia1212
27. okt 2022

@petamich a to stačí raz natrieť ci viac krát

petamich
27. okt 2022

@klaudia1212 2x denne vymenit, rano a vecer kym to nezmizne alebo nepraskne

klaudia1212
27. okt 2022

@petamich ahaa lebo ja som si to zalepila gazou a to má mať stále takto zalepené lebo ani cikať nemôžem ísť keďže je to na takom mieste Že sa mi nedá Keď to mám zalepené Koľko hodín To tam má mať zlepené

petamich
27. okt 2022

@klaudia1212 🙈 prepac uz som musela, tak ked ides cikat, umy sa po cikani a natri znovu, ak to mas na takom mieste, ta gaza je tam hlavne preto, aby to vsiaklo a neutrelo sa do oblecenia, lebo to nema ziadny efekt

klaudia1212
27. okt 2022

@petamich
@petamich dneska to mam taketo velmi sa bojim aby to nebol abces 😭😭

petamich
27. okt 2022

@klaudia1212 ak sa ti zda, ze sa to zhorsuje, treba ist lekarke

maminkadeticiek
27. okt 2022

@klaudia1212 Skus este chvilu cakat kym nebudes mat zapalenu celu polku zadku 🤦‍♀️ Ved si to fotis,vidis ako sa to zo dna na den zhorsuje,ze vyrazka nebyva takato strasne zapalena,tak ja fakt neviem na co cakas?Je to neprijemne,trosku mozno aj trapne,chapem,ale takyto zapal za 2 dni to ni eje vovec normalne.

klaudia1212
27. okt 2022

@maminkadeticiek mam kovid

klaudia1212
28. okt 2022

@petamich bola som u dr abces ze to treba vypustiť aj ked a masti som to mala lepšie ale bala somnsa víkendu a chcela ist radsje mojmu dr chirurgovi
Ach narezal bolelo kus dost ale potom tam dal gumocku drenaz
Poneldlok mam ist na kontrolu a zatial mam davat betadine a gazovat
A moja otazka ma teba bojim sa kedy to skonci? Boim sa toho aby stale sa to neopakkvalo myslim ze kazda jedna kontorla rezanie atd aby to nebolo tak
Aj ja mam antb
Mozea mi povedať ty si bola aj na operacii? Ci ako to u teba skončilo? Alebo ubtvojho dietata

petamich
28. okt 2022

@klaudia1212 malemu to prasklo a vytieklo same, tam sme to len natierali tou mastou a samo to preslo a mne to vycistili, dali tiez drenaz, bola som na 2-3 kontrolach, ja som sa toho nechytala, kazde dva dni to na tej kontrole vymenili oni a urobili co potrebovali a koniec pribehu 🙂 teraz ti to uz rezat nebudu, na to je tam ta drenaz, aby sa to nezacelilo a pripadny hnis vytiekol sam a oni pripadne skontroluju, ci sa este tvori a ked uz nie vyberu dren

klaudia1212
28. okt 2022

@petamich aha a keby sa tvoril potom co ďalej?
Lebo mne dr povedal ze ta gumicka kludne ze aj sama vypadne pri sprchovaní
Strasne sa stale velmi bojim kedy uz bude toho koniec

petamich
28. okt 2022

@klaudia1212 dievca zlate to pri vsetkom takto stresujes? a myslis na najhorsie? 🤷‍♀️ ukludni sa v prvom rade a nevymyslaj katastroficke scenare, ved to neriesis roky, riesis to par dni aj so zakrokom, o par tyzdnov si na to uz ani nespomenies

mne to nevypadlo, sprchovala som sa opatrne a do tyzdna som to mala zahojene, ved to je kozmeticky zakrok

petamich
28. okt 2022

@klaudia1212 ano bolelo to ako svina, ja som si totiz myslela, ze mam narazenu kostrc, nevedela som sediet, lezat, mala som to kusok inde ako ty 🙂 a mozno spomienkovy optimizmus a nebolo to zahojene do tyzdna ale do 2-3, bude to v poriadku, uvidis! 🤞🏻 mne uz sa to nikdy nevratilo (klop klop) a malemu zatial tiez nie ale tak on to mal asi pred rokom a jeho to napr. ani nebolelo asi pomahala plienka

klaudia1212
29. okt 2022

@petamich dakujem
A ano stresujem moc az ja to viem niekey mi z tychvatresov príde moc zle az na odpadnutie a neda sa mi dychat ako keby mam tetablniu
@petamich

klaudia1212
30. okt 2022

@katkati a to ako zisťuje?

klaudia1212
15. nov 2022

@petamich ahoj písali sme si ohladne abcesu môžem sa opýtať ked aa uz hojil abces tak ked si uz mala to zrastebe kozu citila si este pri dotiku nieco pod kozou ako si mala rez?