Antibiotikum na ureaplasma urealyticum
prosím vas, tie, ktorým zistili ureaplasmu, ktoré antibiotikum vam najlepšie zabralo?? da sa s toho dostat, otehotniet a nepotratit???
@zibi mne pomohlo doxy v kombinacii s trojdňovým atb ktoré som brala tri dni v týždni po dobu troch týždňov a ďalšie tabletky súčasne počas celej liečby, entizol.
@wonderwall si ma asi zle oznacila 🙂 lebo to rakuskorakusko sa pytala, ja jej len odpovedam 🙂 .. a ona pise ze jej nezabralo doxi..tak som jej radilo ten cyplox a spol...ved uvidi co a ako ..kazda sme ina nie ? a kazdemu nieco ine zaberie..🙂 ti doktori ako keby ani nevedeli co predpisat a na ako dlho ..
@zibi ahoj...no uvidime..citim sa lepsie...ale stale to nie je ono...mozno to je mierne rezistentne na ten doxycyklin..dr mi nedal spravit citlivost...takze.....
@rakuskorakusko naj zabera ten cyplox , a fakt aspon 3 vybrat ..skus vela magnezka, pomaha to proti castym zapalom mocaku 🙂
@wonderwall ahoj..to si brala asi summamed..vsak??...to si uzivala ako?? Kazdy druhy den? Alebo tri dni v kuse za sebou a potom dalsi tyzden opat??
@rakuskorakusko Áno, tri dni za sebou. Pondelok- streda, další týždeň rovnako a další tiež.
Doxy a entizol som brala tri alebo štyri týždne popritom vkuse.
@wonderwall a to si mala od dr naordinovane..alebo??
@rakuskorakusko Áno, s touto liečbou mal na ureu veľmi dobre skúsenosti a bolo to jedine , čo zabralo aj mne.
@wonderwall som Ti poslala ip...
@zibi ahoj a ty si mala ureu a zabral ti ciplox?
@rakuskorakusko no mne zistili, ale v mocaku, pri zapale mocovych ciest .. a brala som cyplox , ale az 3 antibiotika,
lebo to sa maju 3 antibiotika vybrat cele aby to zabralo
@zibi naraz si uzivala 3 atb?...mozes napisat ake?
po precitani asi 5tich diskusii o ureaplazme mam z toho hlavu jak balon . nechapem ze kazdy lekar ma na to iny postup liecby, iny nazor (ci sposobuje alebo nesposobuje neplodnost , vcasny potrat atd ) niekto pise ziadny sex az po posledne vysledky co mi teda vychadza ze cez 2 mesiace clovek musi abstinovat a nedaj boze budu zase pozitivne vysledky tak potom co ? dalsie 2 mesiace trapenia ? niekto pise ze s kondomom sa da niekto ze radcej treba vydrzat , niekomu zaberu antibiotika po jednom baleni a niekomu nepomozu ani 4 . neviem ozaj cim sa riadit ale asi intuiciou 😔 ak by ste mi chceli poradit ze sa treba spytat lekarky tak aj by som ale teda moju diagnozu urea som sa dozvedela tak ze mi sestricka zavolala v pondelok vecer ze daco mi tam ,, nieco ,, vyskocilo pri cytologii tak mam na druhy den prist pre recept . drhy den som prisla medzi dverami mi dala so ruky recept a povedala len tolko ze treba sa vyhybat slnku a ja pozeram na nu ze ci mi moze aspon povedat co mi je ? tak mi povedala ze ureaplazma ale ona mi to napise na listocek a info si mam asi najst na nete kedze nic viac mi nepovedala a vobec ma neupozornila ze nemozme mat pohlavny styk asi sa to berie tak ze si to ma clovek automaticky uvedomit . a s lekarkou som sa ani nestretla len sestricka to vybavovala . ak by ste mi nahodou chceli radit ze mam vymenit lekarku tak toto je uz moj 3ti gynekolog takze naozaj neviem :( v podstate som sa potrebovala len vypisat lebo dnes som sa dozvedela tie info a som z toho mrzuta .
@majcikyna ahoj, no tak ti drzim palce....aby si sa toho co najrychlejsie zbavila...ja sa s tym trapim od marca..prave uzivam 3 tie atb,, .co sa tyka lekarov... 😂 tak ti vedia o ureaplazme a o tom co sposobuje..velkeeee nic...ja som chodila asi rok k tomu mojmu dr kuzelnikovi s neskutocnym palenim tam dole a nebol mi schopny urobit riadne vysetrenie na ureu..az ked som si teda o to vyslovene poziadala..ale to uz mi zacala sposobovat fakt velke problemy..takze ked pocujem..alebo citam, ze netreba liecit ..tak mi je uz ani neviem ci do smiechu..alebo do placu..
@rakuskorakusko no tak to je hrozne ze ty sa stym mordujes uz tak dlho :( ja som ale nemala vobec ziadne tazkosti a ani priznaky mne na to dosla gynekologicka nahodou pri cytologii lebo som si dala spravit tu rozsirenu za 25eur , a tam to vyskocilo tak dufam ze to bude oukej po 1vom baleni ale to sa dozviem az o 2 mesiace a medzitym budeme s muzom ako mnich a mniska 😅
@majcikyna no..🙂 takze bud mas silnu imunitu, alebo to mas kratucko..alebo oboje 🙂..v tom pripade...ano...je mozne, ze ti bude stacit jeden cyklus liecby..🙂...😉
@rakuskorakusko super dakujem povzbudila si ma 🙂 nechcem to zakriknut ale imunitu mam naozaj dobru odmalicka tak asi to bude tym 🙂 moj muz to uz raz v minulosti mal a tiez sa preliecil po prvom baleni.... tak snad koncom augusta sa budeme moct znova snazit o baby lebo to natahovanie a odkladanie mi lezie na nervy 🙂 ale snazim sa na to pozerat pozitivne a povedali sme si ze si teda aspon uzijeme este poriadne leto , drinciky , cestovanie , budeme chodit na vylety kde uz potom s detmi nebude take jednoduche ist 🙂
🙂 no tak to ano...ja mam dve deturence a veru je to uz potom trosku tazsie..sa niekde dostat...aj ked nie nemozne..😇 ...
Ahojte, som v 13tt tehotenstva a zistili mi ureaplasma na ktorú beriem antibiotiká (azitromicín) spolu s partnerom. Chcela by som sa spýtať,má niekto s tým podobnú skúsenosť? Akú,?
Ahojte. Chcem sa opýtať: Kto vas lieči na ueroplazmu? Moja gyn nevie čo so mnou.
@glopsa ahoj, ako to presne myslis, ze nevie co s tebou? Nic ti nezabera, alebo???
Ahojte zienky...asi to nevyznie moc dobre, ale som strasne rada, ze v tom nie som sama....
Moje skore za posledny rok 3x ATB na zapal mocovej trubice a 2x ATB na ureaplasmu!
Po dvoch zapaloch mocovej trubice behom mesiaca som sa nastvala a sama som zasla ku gynekologovi..ked som mu povedala aky mam problem (skor som mala podozrenie na chlamydie-podobne priznaky;urea som ani netusila, ze existuje) zacal sa tvarit akoby som bola nejaka ehm z E55 😔 vysledky vyterov potvrdili ureaplasmy a zacal sa kolotoc....gyn sa ku mne choval ako k tej poslednej z ulice co ma este viac rozhodilo....predpisal mi azitrox so specifickym davkovanim,po dobrati kontrolne vytery po ktorych boli vysledky stale pozitivne ☹ po troch mesiacoch bez liecby som mala prist na kontrolu a vysledky vyterov opät pozitivne,aj som to cakala bo som medzi tym mala zasa zapal mocovej trubice....tak som vyfasovala dalsie ATB, doxyhexal 2x denne na 20 dni,tieto ATB velmi zle znasam,som mala pocit,ze zo mna bude bulimicka....pred tromi tyzdnami som bola opät na kontrole a jupiiiii vysledky su negativne....prve problemy mi zacali minuly rok v novembri ale az po mojom naliehani sa to zacalo riesit a liecit tento rok vo februari....takze tie ktore sa toho neviete zbavit, nevesajte hlavu,chce to velku davku trpezlivosti....podotykam,po celu dobu liecby som bola bez sexu....partnera lekar preliecil aj bez odberov a testov tak sa aj bojim aby bol dostatocne prelieceny....date mi isto za pravdu,je to cesta peklom a nechcem si tym prejst znovu ale babo bez sexu asi nebude 😒
Ahojte ja sa liecim na tu Ureaplasmu antibiotikami prv Azitromicin to sa uziva s pauzami a nezabralo a teraz uzivam Fromilid 500 som zvedava a chcem aby tie baktierie zmizli. Som aj tehotna a bojim sa o babatko. Tak drzim aj vam vsetkym dievcatam palce ,aby ste sa aj vy preliecili. Pa pa
Zdravím, vidím že viaceré s tým máte problém. Mne gynekologička zistila ureaplasmy a nasadila mi liečbu ktorú som ale zatiaľ nemohla zahájiť, kôli čakaniu na menštruáciu kôli predošlému pokusu o bábo.Predpísala mi Doxyhexal, zatiaľ ho berie len priateľ. Máte s ním niekto skúsenosť? Rada by som vedela či zaberá🙂
@majcikyna
Ahoj, kolko ste prosim ta brali doxyhexal?
Vidim, ze cakas babatko. Gratulujem 🙂 citala som si celu konverzaciu a vychadza mi, ze si otehotnela hned po dobrani liecby. Pred zistenim urea ste sa tiez snazili?
My sa snazime uz od marca a nic. A teraz nam zistili ureaplazmu. 😕
@vierocka29 Inak to vobec neni o Ureaplasme. Ja som ani netusila ze ju mam a som otehotnela. Som sa aj pytala mudr. Nato,ze ci to skodi dietatu,ona,ze nie .... takze nestresujte. A co ma prist pride,nechaj to na prirodu . 😙
@vierocka29 ahoj no vies co my sme sa snazili od januara podarilo sa dost rychlo ale v marci som potratila cca 6tt tak nasledoval kolotoc vysetreni a tam my zistili aj ureu . Takze sme sa liecili ,20 dni je branie antibiotik a potom mesiac treba cakat aby sa dalo ist na kontrolu potom cca 2 tyzdne kym su vysledky takze dokopy cele liecenie ratam 2 mesiace nakolko sme to fakt dodrziavali . V juny bolo po vsetkom tak sme chceli zacat opat ale prisli vysledky z hematologie a tam zistili mutaciu a zlu zrazanlivost takze mi dr povedala ze ked otehotniem budem si muset kazdy den pichat fraxiparin cele tehu . Takze sme si povedali s muzom ze si leto uzijeme bez stresov a testovania a zacali sme sa snazit koncom augusta a v septembri som otehotnela 🙂 kazdy den teda picham inekciu a zatial vsetko ok 🙂 tak drzim palce aj tebe u mna asi ta urea nebol az taky problem ale citala som o vela babach co nevedeli otehotniet a po liecbe to prislo rychlo 😉

@rakuskorakusko ahoj musis vybrat antibiotika aspon na 3 tyzdne
naj je s ucinnou latkou https://www.adc.sk/databazy/humanne-lieky/ucinn...
doxybene casto nezabera..