icon

Antifosfolipidový syndróm

valcicka
6. mar 2013

Ahojte žienky, chcela by som sa spýtať či je tu niekto kto má ANTYFOSFOLIPIDOVY SYNDROM a v prvom tehotenstve prekonal HELP syndrom. Zaujímalo by ma či ste sa pokúšali o druhé tehotenstvo a ako to dopadlo. Ja mám diagnozu APS a v prvom tehu prekonaný Help syndrom. Chceli by sme s manželom ešte jedno dieťa ale hematologička vraví že je to na moje riziko. Neviem sa rozhodnúťči do toho ísť alebo nie

cuculik1
1. júl 2013

@buba08 este ano....akurat uz tento tyzden znizim davku na 2.5 mg az do 24 tt, kedy ak sa tam dopracujeme prednison vysadim uplne..

cuculik1
1. júl 2013

@buba08 ten prednison v davke 5 mg mi kazali brat do konca 16 tt. Uz som 17 tt ...taktiez beriem anopyrin a clexane a este ma caka jedna infuzia intraliidu... uz posledna....

buba08
1. júl 2013

@cuculik1 super, tak ti super pribudaju tt, este stale komunikujes mailami s dr. Girovskou? Napis mi prosim, v ktorych tt ti pichali intralipidove injekcie. Ja mam v papieroch napisane ze prednison len do konca 16 tt, kto ti kazal az do konca 24 tt?

cuculik1
1. júl 2013

@buba08 girovska mi pivedala ze do konca 24.... znovu mi trochu vybehli nk bunky tak preto, nie kvoli aps protilatkam. Intralipid som mala prvy myslim v 6 tt , potom kazde tri tyzdne 4 krat a poslednu infuziu po 5 tyzdnoch v 18 tt. Inak z prahy mi malickova napisala ze infuzie aj prednison stacia do 12 tt. Tak neviem. Girovska mi pomohla, teraz uz s nou nekomunikujem, nakolko nic viac sa uz urobit neda....a to ze mi pred 3 tyzdnami zase trosku vybehli nk...uz je to hop alebo trop....

buba08
1. júl 2013

@cuculik1 drzim palce, aby vsetko dobre dopadlo 🙂

buba08
6. júl 2013

@cuculik1 intralipidove injekcie obsahuju soju, takze ja ich nemozem ☹

cuculik1
6. júl 2013

@buba08 to je pravda . .. pouzivaju sa aj imunoglobuliny - infuzie, ak nemozes intralipid

buba08
16. júl 2013

@cuculik1 ahoj, tak ako pokracujete? v ktorom tt si uz? Nk bunky su ok?

lenocka004
14. aug 2013

@cuculik1 Ahoj cuculik, prosim nevedela by si mi povedat kolko % roztok Intralipidu to bol co si si podavala? Mne teraz Girovska predpisala tieto infuzie ale neuviedla tam tie % tak doktorka moja nevie ktory to ma predpisat. No a Girovska je teraz na materskej tak ju nechcem stale otravovat aj tak nie je stale na maily. Inak ako sa ti dari, myslim na teba a drzim ti moooc moc palce nech to dotiahnes do uspesneho konca 🙂 A v ktorom si uz tyzdni?

cuculik1
14. aug 2013

@lenocka004 100 ml 20 % roztok intralipidu. 🙂

lenocka004
14. aug 2013

@cuculik1 Dakujem moc 🙂

cuculik1
26. sep 2013

@jika80 mozem sa opytat do kedy si v tehu brala anopyrin? zvysili ti po vysadeni anopyrinu heparin? dakujem...

zibi
9. dec 2013

@cuculik1 mozem sa ta opytat ked zle reagujem na prednison tak na tie NK bunky by som mohla brat tie intralipidy?

cuculik1
10. dec 2013

@zibi ano.

zibi
10. dec 2013

@cuculik1 napisem ti IP

stella2
22. okt 2014

Ahojte dievcata,
Asi pred pol rokom som mala vysoke protilatky proti annexinu, az 150 %. Teaz som bola na kontrolných testoch a zrazu je to len 7,4 %. V sept. sme boli na IVF a predtým som 6 tyzdnov brala anopyrin, Myslite ze to kvôli tomu?
Teraz mam niektore hodnoty tesne znizene alebo zvysene . Myslite ze na to bude treba brat Prednison?

*CD3+ T Lymfocyty 87.85 + % 61-83
*CD3+ Absolútny počet 1.53 10E9/L 1.1-1.7
*CD3+CD4+ T Lymfocyty 36.08 - % 38-50
*CD3+CD4+ Abs. počet 0.63 - 10E9/L 0.7-1.1
*CD3+CD8+ T Lymfocyty 45.82 + % 24-40
*CD3+CD8+ Abs. počet 0.80 10E9/L 0.3-0.9
*Pomer CD4/CD8 0.79
*CD3-CD56+ NK bunky 7.42 - % 10-19
*CD3-CD16+56+ Abs. počet 0.13 - 10E9/L 0.2-0.4
*CD19+ B lymfocyty 4.67 - % 5-15
*CD19+ Absolútny počet 0.08 - 10E9/L 0.1-0.4

zibi
22. okt 2014

@stella2 halo moja 🙂
no ked tak na ot pozeram na tie nk bunky ti aspirin nezabere..on zabera na anexin , a na niektore mutacie ze riedi krv
ty mas len tie parameetre CD ale nemas cytokyny a TNF - nevies ake mas tam hodnoty..lebo ked su nk bunky v norme lebo znizene je skor tnf zvysene a cytokyny to IL a podobne ..
ale prednison by ti mohol upravit nejake hodnoty ...
napr .ja som mlaa CD3 lymfocyty zvysene tu C3 imunitu a vtedy mi povedali ze mozem mat bakterialnu infekcu nasledne som mala zvysene aj crp a aslo ..cize mozes mat nejaku bakteriu - mne dali antibiotika na to a ked som to zobrala tak sa mi CD3 upravilo na normu aj crp
a presne ako ty absolutny pocet som mala v norme - ty mas vsetrky aboslutne pocty v norme - len slabe vykyv tych ostantych .. nk bunky by mali byt na uspesne tehu do 12 myslim tie 56+ skor su u teba dolezite tie cytokycny a TNF a to tu nemas 😖

stella2
22. okt 2014

Ahoj, dakujeeem za reakciu.
Tu su aj tie ostatne parametre. Takze mam zvysene to IL4, TNF a IL 2. Ale kadze len o nejakých 10 %. Co je vlastne to TNF?
Pred polrokom som mala zvysene aj ASLO. Minuly rok som mala v zime bakteriu na prieduskach, brala som antibiotika a aj tak to nepreslo, potom mi zabral Alimax. Ale je mozne ze to tam stale je, lebo ze vraj je to je taka bakteria ze spi a ked je imunita oslabena tak sa preberie. Alebo mozno v usiach? Lebo tam citim casto nieco...Ale to je hrozne, to potom clovek len aby sa sledoval. Uz ma to nejako nebavi. 😢 ..A myslis ze s tymto sa neda normalne otehotniet?
Som zvedava ze ked nebudem teraz brat Aspirin, ci sa zasa nezvysi ten annexin. Neskusala si chilli na tieto veci? A este z cinskej medicíny taka bilinka - angelica a liguisticum su dobre na riedenie krvy. Ale este som to neskusala..

CD3+ IFN-g 30,9% 11-31%
CD3+ IL-4 20,1% 2- 8%
CD3+ TNF-a 45,4% 12-44%
CD3+ IL-2 22,6% 8-28%
CD4+ IFN-g 14,9% 11-31%
CD4+ IL-4 8,4% 2- 8%
CD4+ TNF-a 55,2% 12-44%
CD4+ IL-2 37,1% 8-28%

stella2
22. okt 2014

@zibi Este otazocka,
Ako casto treba chodit na tie kontrolne testy? A potom pred planovanym ivfkom akom dlho?
diky,

zibi
22. okt 2014

nemas to zle moja ..ale neviem no to TNF to je tumor nekrotizujuci faktor a on zabija nadorove bunky. embryjko v prvych stadiach nidacie vylucuje ze vraj podobne latky a ked je TNF zvysene tak telo si embryjko moze pomylit s rakovinou alebo nadorom ...tak preto je dobre ked su hodnoty v norme.
nie je dobre anmi mat nk bunky znizene . a vacsinou to je tak ze nk bunky su zvysene tak tnf a cytokyny znizene a zasa naopoak lebo jedno ako keby suviselo s TH1imunitou a druhe s TH2 ..a nasledne choroby ktore sa k tomu viazu..
a uz stimulujes ?
to TNF vCD3 mas nieco len 1,5 percent naye ale v CD4 nmas az 55 a norma je do 44
neviem ja by som odlozila ivf ..aj ja som odlozila mala som nk bunky 41 a teraz mamm uz relativne normu okolo 18 a leintralpidom sa to este znizi

na TNF zabera agapurin !! je to napisane aj v pribalovom letaku ze znizuje tnf
plus ked si v tej mojej skupine ohladne nk buniek tak tam je vela zaujimavych clankov na tuto temu..diskusia tam velmi nie je lebo tam davam len clanky aby sme potom vedeli najst ked daco potrebujeme 🙂
prednison alebo radsej medrol by ti urcite pomohol
inak da sa aj tak spraivt ze sa picha solu medrol to je az 200 mg medrolu mozu ti to pichat v istych intervaloch a to by mohlo jednorazovo dobre zabrat 🙂
plus ten agapurin - a su asi aj nejake prirodne doplnky ale zial kortikoidy su asi anuucinejsia liecba plus intralipid..to by si sa musela s girovskou poradit si jej nepisla?
no na testy ja som bola po 2 mesiacoch aspon 6 tyzdnov treba kym to zaberie
intralipid sa picha predo odberom vkladom a pri pozitivnom teste a potom az do 16 tyzdna a nemusi sa ani prednison ze vraj brat ..takze tak ..ale skus riesit s girovskou co ti ona poradi aku liecbu ale urcite aspon 6 tyzdnov plus mozes sa jej opytat nech ti zvysi prednison ze ides na ivf tak ci ti neda vyssiu davku plus ten agapurin jej spomen ze v letaku sa pise ze je to na nk bunky sa nedaj odbit 🙂

zibi
28. okt 2014

baby caute ..mam skupinu o nk bunkach a clanky tam davam kadejake ..kto chce nech mi napise ip 🙂

magdus999
24. jan 2015

@zibi ahoj, mne práve zistili vysoké hodnoty NK buniek, tak by som poprosila zaradiť ma do tej skupiny, ďakujem krááásne 🙂

zibi
24. jan 2015

@magdus999 ok keby daco potrebujes vediet vysvetlit sa pytaj 🙂

tyli
11. mar 2015

@zibi môžem ta poprosiť o pridanie do skupiny? rada by som si čo to prečítala.

zibi
11. mar 2015

@tyli uz je verejna ale kludne ta pridam
nk bunky ivf a vitaminy sa vola 🙂

tyli
11. mar 2015

@zibi jej nevedela som. ďakujem 🙂

zibi
11. mar 2015

@tyli uz si tam nasla si to ?

nike8
3. dec 2015

@cuculik1 ahoj, mozem sa spytat? ty mas antifosfoliopidovy syndrom a beries aj intralipidy? Zaujima ma to, lebo mne ich Dzurilova nechce predpisat koli protilatkam proti fosfatidylserinu. Chce mi dat namiesto intralipidu imunoglobuliny, ale ja by som chcela radsej ten intralipid.

majulino
3. dec 2015

@dorotka66 j asom brala anopyrin pocas oboch tehu sice enmam spominany syndrom ale neskodil ani mne ani detom

dorotka66
3. dec 2015

@majulino dik moja. Nase babo ma o chvilu 5 mesiacov a vsetko je ok. Nastastie 😀