icon

Bartholiniho žľaza v tehotenstve

mamusik999
22. júl 2017

Nikde som nenašla odpoveď. Potrebujem súrne poradiť. 3 deň ma trápi absces. Som v 15tt+5 A navrhli mi operáciu pod narkozou. Čoho sa veľmi obavam kvôli deťom. U mňa je to recidiva mala som to pred pol rokom. Ale neriešila som to na gyn. Pretože mi vždy zabral rosalgin a tea tree olej. A prasklo to. Ale vtedy to tak nebolelo ako teraz. Ale vtedy som nrbola ani tehotna. Nej som schopná chodiť. A to mám len vo veľkosti 2× 1,5cm. Sono ukázalo že tam je cira tekutina a že je moznost aby to prasklo. Ak do 2 dní nepraskne operácia. Prosím Vás poraďte mi ako si sama pomôcť domácky o operacii som čítala samé negatíva a nechcem riskovať zdravie deti. Nejaké rady recepty. A poprosím aj názory tehotnych. Ako ste to prežili. Ako ste to riešili.

juliet86
22. júl 2017

Ahoj. Skus piguglit po anglicky!!!! Spytat sa viacefych gynekoligov. Dovtedy odpirucam mozno repik a alkohol?

mamusik999
autor
22. júl 2017

@juliet86 ahoj. Prosím alkohol myslíš Ako? Mňa už stipe všetko tam dole. Dali mi jodpvu last stále natierat a tá mi to vyzrala akurát tak. Už to tam ani nedávam len tepla voda. Asi budem musieť. Nechcem operáciu v tehotenstve... mam strach o deti. Ďakujem krásne

katkakovac
22. júl 2017

@mamusik999 asi nebudes mat na vyber. Lekari by neriskovali zdravie deti len tak. Ten zapal je ovela nebezpecnejsi ako anesteza. Anesteza odoznie, ale zapal moze sposobit poskodenie plodu a predcasny porod. Davnejsie tu boli nejake diskusie, skus si dat do vyhladavaca a urcite ti najde starsie temy. Ja by som na tvojom mieste na ten zakrok isla.
@juliet86 asi nevies o co sa jedna, tam ani repik ani alkohol nepomozu. Riesenie je chirurgicke odstranenie.

mamusik999
autor
22. júl 2017

@katkakovac nemôžem od nájsť. Na mk som čítala ale prípad v tehotenstve zriedka. Mne robili aj sono abscesu a je tam cira tekutina. Nemam zápal vonkajší. Doktorka mi povedala že keď to nieje zapálené na povrchu scervenalr že ešte je šanca že to praskne. Lebo aj hnis je tekuty a nieje hustý. Keby bol hustý ma tam nechajú hneď. Ale dali mi dva dni. Preto sa snazim najst spôsob ako si pomôcť za tie dva dni. Narkoza nieje žiadna sranda. Pamätám si ako svokra hovorila ešte ktorá absolvovala operácie. Ide mi o deti. Ja bolesť vydržím. Ale nechcem riskovať. Keďže som to v minulosti mala a prasklo to zmizlo. Lekárka povedala ze je ešte nádej.

mamusik999
autor
22. júl 2017

@katkakovac a čo som čítala aj na fórach. Žiadnu mamičku nroperovali pod celkovou narkozou. Sľubujú po pôrode. Nie v tehotenstve. Ozaj sa ťažko vyznať. Počkám ešte pretože u nás v noci neoperuju. Som mimo slovenska. A keď neprejde zajtra idem.a snáď všetko dobré dopadne

mamusik999
autor
22. júl 2017

@katkakovac a všade hovoria že bartholiniho žľaza nemá žiaden vplyv na plod. Inak by ma ani domov nepustili. Na to sme sa pýtali. A všade na internete to aj píšu. Takže ti máš voľné info velmi

zuzu100
23. júl 2017

ahoj..ja som mala podobny problém v 12 tt po IVF....operovali ma v narkoze,,,ale vraj to netrva dlho cca 5min. vsetko bolo OK

zuzu100
23. júl 2017

@mamusik999 ahoj..ja som mala podobny problém v 12 tt po IVF....operovali ma v narkoze,,,ale vraj to netrva dlho cca 5min. vsetko bolo OK

mamusik999
autor
23. júl 2017

@zuzu100 aj mňa čaká operácia nakoniec. Strašne veľký zápal mi našli v krvi a to ako mi opuchla dole... to ako to vyzerá je to strašne. Bolesť úkrutna snáď sa mi ulavi

juliet86
24. júl 2017

@mamusik999 drzim ti palce. Verim ze to dopadne dobre. Daj vediet ako sa zotavujes. Prajem vam aby ste s babatkom boli v poriadku

mamusik999
autor
24. júl 2017

@juliet86 ahoj 👏 včera som musela ísť do nemocnice. Taka bolesť že som dostala záchvat plácu. Lieky nezaoberali acilpirinove. Opiaty mi už išli dávať do krvi. Nepoznám väčšiu bolesť. Ale dnes ráno ma pustili. Žľaza praskla. Taky opuch som mala že ma roztrhalo. Ale ďakujem Panu Bohu že som to síce odtrpela najväčšia bolesť. Ale že som nemusela deti trápiť narkozou. A ďakujem moc asi pri nas stali anjeli ❤

juliet86
25. júl 2017

@mamusik999 si bojovnicka!!!! Mrzi ma ze si si presla takymi bolestami a gratulujem ti ze si z nich vysla vo fyzickom i mentalnom zdravi. Babo ma stastie na taku maminku. Drz sa!

mamusik999
autor
25. júl 2017

@juliet86 ďakujeme ž celého ❤

pieksamaki
5. sep 2017

@mamusik999 mozem sa spytat aka je to bolest,ak by si to mohla popisat? ja si myslim,ze to mam uz mesiac a pol,ale az po tom mesiaci to zacina byt bolestive,tiez som tehotna,koncom novembra mam termin.gynekolog zatial neriesil,kedze som sa mu nestazovala,ze to je bolestive....iba jeden tyzden o mam bolestive.