icon

Bezdôvodné meškanie menzesu

lienka175
1. mar 2023

Dievčatá, mešká mi MS, dnes už 6. deň. Pekných pár rokov sa mi to nestalo (snáď od tehotenstiev 😂 ). Ak výnimočne meškala, tak 1, max. 2 dni. Posledné 2 roky práve prichádzala o 2-3 dni skôr. Kedy to už treba riešiť s lekárom? Normálne mám strach, čo sa môže diať. Na preventívke som bola v decembri, všetko bolo ok. Tehotná na 100% nie som.

nelca0510
•
1. mar 2023

@lienka175 a kolko máš rokov. Menzes mešká vždy z nejakého dôvodu.

viky173
•
1. mar 2023

@lienka175 absolutne nic hrozostrasne sa diat nemusi a vo vacsine pripadov ani nedeje, staci, ze mas mensi vykyv hormonov/prechadla si/prekonala virozu/mala stres ci prisla nejaka ina zmena v Tvojom zivote, co si si ani nevsimla a Tvoje telo takto reagovalo

gabika0825
•
1. mar 2023

@lienka175 Naozaj tam nemôže byt možnosť že si tehotná?? Môžeš mat aj cystu. Mne vtedy meškali. A to mi nemeškali nikdy, ani keď som bola chora a brala atb, ani pri zvýšenom strese. Čiže ja som tam mala tento problém. No píšeš ze si bola u gynekologa v decembri a to by asi videl ze tam niečo máš. Ale niektorým ženám môže aj kvôli stresu meškať, alebo nedrzis nejakú diétu? Necvicis veľa?

falbala132
•
1. mar 2023

mne takto meskala pri diete, presne 4 mesiace 😀

lienka175
autor
•
1. mar 2023
lienka175
autor
•
1. mar 2023

@viky173 no v januári kovid (ale to bol už tretí a v podstate takmer bezpríznakový), pred dvomi týždňami brušnú virózu, ale to mi ani nenapadlo, že to by mohlo mať vplyv

lienka175
autor
•
1. mar 2023

@gabika0825 tehotná určite nie som, cystu mám na vaječníku, ale už asi 10 rokov

lienka175
autor
•
1. mar 2023

@falbala132 schudnúť sa snažím, ale žiadnu špeciálnu diétu nedržím, len som si stravu trochu upravila, ale to už je tiež trvá pár mesiacov

majka99999
•
1. mar 2023

Stres, choroba, zmena vahy... Mne bezne meskaju, aj pridu skor. Raz som mala po 3 tyzdnoch a po 2 tyzdnoch prisli zas (niet nad to, ked si clovek v Stockholme musi ist kupit vlozky, lebo teda naozaj som to necakala 😁) a mala som aj 42-dnovy cyklus. Napriklad teraz v decembri som bola chora, antibiotika, strasny kasel, tak meskali. Teraz tiez neskutocny stres v praci, mali prist uz pred 2 tyzdnami (ak ratam 28 dni) a dosli dnes. Nic mi nenasli, deti mam bez problemov s otehotnenim, nikdy som nebrala HAK ani nic podobne, takze po 30 rokoch to uz beriem tak, ze vacsinu casu je to 28-35 dni a potom su extremy. Ak nemozes byt tehotna na 100 %, potom by som po 2 tyzdnoch asi skocila na prehliadku. U mna je skor problem, ze som nervna a s meskanim som uplne zuriva pred MS. Ja som si ani tehotensky test nerobila skor ako na 35DC, pri druhom synovi bol negativny a pozitivny az na 39DC, takze tak.

lienka175
autor
•
1. mar 2023

@majka99999 ďakujem, takže 2 týždne nemusím riešiť s lekárom? tak skúsim ešte počkať... ja som bola roky zvyknutá na pravidelnosť, pozitívne testy som pri oboch synoch mala už pred termínom MS, takže takýto výkyv na prekvapil 🙂

gabika0825
•
1. mar 2023

@lienka175 Aj tá cysta ti môže robiť problémy. Za to že doteraz nerobila to neznamená že to nemôže byt ona. Hovoríš že ti chodia 2-3 dni Skorej tak ti môže prísť aj neskôr. Nemáš tým pádom pravidelný cyklus keď ti chodi skôr ako by mal.

majka99999
•
1. mar 2023

@lienka175 a teraz je test negativny?

lienka175
autor
•
1. mar 2023

@majka99999 nerobila som si... manžel teraz podstupuje liečbu, pri ktorej musíme "abstinovať", takže na test nie je dôvod

danyelia
•
1. mar 2023

Ahoj, mne sa to tiež raz stalo, týždňové meškanie, pričom inak mám cyklus pravidelný, menštruácia chodí pomaly na deň presne...už som začala chystať výbavičku 😁 no tehotenské testy negatívne, choroba žiadna, u lekára všetko v poriadku, nebola som si vedomá žiadneho stresu, nechudla som, no doteraz neviem, prečo to tak bolo...

nelca0510
•
1. mar 2023

@lienka175 môže to byť aj začiatok skorej menopauzy. Keďže ako píšeš,už 2 roky nie je presná.

lienka175
autor
•
1. mar 2023

@nelca0510 je to možné. Dnes už dorazila, uvidíme, čo o mesiac

mirco50
•
Odpoveď bola odstránená
•