Biopsia prsníka
Ahojte.
Dnes mi zistili,ze v prsniku nemam cystu,ale rakovinu. Cele som to preplakala v čakarni,kym som čakala na biopsiu prsnika. Bojim sa. Cely čas myslim len na svoju dceru,ze ju chcem vidiet vyrastat. Na vysledky biopsie si mysim počkať 1-2 tyzdne. Neviem čo mám ďalej robiť. Ako sa nastaviť.
Poradte mi prosim.
Ďakujem
Pozitivne, svet sa nezruti, akurat končim mesačny pobyt na onkologii.
@anonym_autor ratat treba vzdy so vsetkym. Ja si vzdy hovorim, cim som sa ja zasluzila o to, ze prave ja som zdrava (zatial)? Nikdy nevies, jeden den ty, nabuduce mozno ja... treba byt vzdy pripraveny, z tohto zivota nik nevyviazne zivy.
@anonym_autor ale veď keď čakáš na výsledky biopsie, tak to ešte nemáš potvrdené, či?
@anonym_autor ja som takej istej situacii v piatok si idem pre vysledky ale zatial nepanikarim kym neviem co to je
Dakujem za kazdy jeden komentar. Cenim si povzbudive slova. Snazim sa nato nemysliet. Zial je to neskutocne tazke, taka kruta realita. Nie je to chripka,ktora prisla a s liekmi do tyzdna odide. Manzel mi je oporou. Opakuje,ze pockame 2 tyzdne potom to budeme planovat. Krok za krokom.
Dakujem za kazdy jeden komentar. Cenim si povzbudive slova. Snazim sa nato nemysliet. Zial je to neskutocne tazke, taka kruta realita. Nie je to chripka,ktora prisla a s liekmi do tyzdna odide. Manzel mi je oporou. Opakuje,ze pockame 2 tyzdne potom to budeme planovat. Krok za krokom.
@anonym_autor
Ahoj, ako keby som videla seba v roku 2022. Mne vtedy lekárka pri bežnej preventívnej prehliadke oznámila, že hrčka ktorú vidí na sono je zhubná, urobila mi biopciu z oboch prsníkov na základe nálezov a hneď ma objednala na mamologickú poradňu do onkologickej ambulancie. Plakala som na lavičke v nemocnici a hlavou mi išlo tisíc otázok, prečo práve ja, možno to predsa len nebude rakovina, čo ak sa lekárka mýlila …. Rozumiem ti, ale chcem ťa uistiť, že lekári konajú rýchlo … zoperujú ťa, nastavia liečbu a budeš v poriadku ❤️prajem veľa síl a držím palce, zvládneš to❤️
@anonym_autor
Ahoj, ako keby som videla seba v roku 2022. Mne vtedy lekárka pri bežnej preventívnej prehliadke oznámila, že hrčka ktorú vidí na sono je zhubná, urobila mi biopciu z oboch prsníkov na základe nálezov a hneď ma objednala na mamologickú poradňu do onkologickej ambulancie. Plakala som na lavičke v nemocnici a hlavou mi išlo tisíc otázok, prečo práve ja, možno to predsa len nebude rakovina, čo ak sa lekárka mýlila …. Rozumiem ti, ale chcem ťa uistiť, že lekári konajú rýchlo … zoperujú ťa, nastavia liečbu a budeš v poriadku ❤️prajem veľa síl a držím palce, zvládneš to❤️
@zachranarkazh Ďakujem velmi pekne za Tieto slova. ❤️
@anonym_autor fajn... mne namiesto rakoviny dvakrat z biopsie urcili len tukovu "vec"... ze netreba ani riesit. A bum... nakoniec rakovina. Dnes uz sa neda verit ani patologom.
Bez biopsie ako stanovili, ze je to zhubne?? Aj keby to bolo zhubne, dnes je to krasne liecitelne. Urcite uvidis dieta vyrastat.
Šanca, že zomrieš na rakovinu prsníka je menšia ako že zomrieš po ceste autom na liečbu... Takže no stress 🙂
Vážení členovia skupiny / Vážené dámy,
vopred sa ospravedlňujem, že do Vašej diskusie neprispievam vecne, ale naliehavo by som Vás chcela poprosiť o pomoc pri mojom prieskume k diplomovej práci. Vaša účasť by pre mňa bola nesmierne dôležitá a veľmi by mi pomohla v mojom výskume.
Vyplnenie dotazníka Vám zaberie len niekoľko minút (približne 8–10 minút) a všetky Vaše odpovede sú úplne anonymné.
Vo svojom výskume v rámci diplomovej práce sa venujem téme, ktorú považujem za mimoriadne dôležitú pre nás všetkých: zmenám vnímania vlastného tela po operácii prsníka a úlohe ošetrovateľskej podpory.
Vopred Vám veľmi pekne ďakujem za Vašu ochotu a pomoc! Želám Vám ešte pekný zvyšok dňa.
Link na dotazník: https://forms.gle/tkYFB3v7vMWibf5G7

psychiater/psycholog, tipujem ze mas rodinu a priatelov, ktorymi sa treba obklopovat v pripade, ze ta podrzia?
drzim paste. chapem ze na to myslis kazdu sekundu :( ja som tak cala na mamografiu, dalsia ma este caka o dva tyzdne , radsej na to nemyslim.