icon

Boj s ureaplazmou

simona23456
29. jún 2025

Dobrý deň.

V marci 2024 som isla prvýkrát k lekárovi s tým ze "mam chytený mocak preliecim sa bude fajn"
V tom čase som aj otehotnela s mojim syncekom.

Výsledky z moču boli negatívne. Dostala som nejaké ľahké lieky od obvodnej a stále to neprechádzalo. Bolesti sa zhoršovali bolo to extrémne nemohla som normálne fungovať. Palenie mocovej rúry hocikedy počas dňa, po močení, pri/po sexe bolesti na lavej strane v podbrusku dolu a pod. (kto mal tak vie)

Partner predomnou nemal žiadnu inú ženu ale zdoveril sa mi ze od svojich 14rokov občas pociťuje dodnes palenie ale ze to nikdy neriešil lebo to nie je často a je to mierne. Tieto moje problémy začali vtedy ako sme sa dali dokopy, mozno je to nahoda mozno nie...vtedy to bolo občasné no keď to neprechadzalo a zhoršilo sa to do takýchto rozmerov rozhodla som sa to riešiť v tom marci.

Svojmu gynekológovi ku ktorému som začala chodiť na tehotenske prehliadky som to povedala. Spravil mi stery negatívne. Predpísal mi nejaké lieky ktoré spm mohla vzhladom na moje tehotenstvo užívať ale nezaberali.
Každú prehliadku som hovorila to iste ze mam hrozne bolesti a každý krát mi skúšal davat nové a nové lieky. V ambulancii kde pracuje sa striedali ešte 2-ja lekari s ktorymi spm to konzultovala tiež. Kazdopadne výsledky stále negatívne lieciva nezaberali vyskúšala som už všetko čo som mohla. (pri jednom stere mi vyšli nejaké "koky" a potom už zmizli po prelieceni)

Bola som na urologickom urgente kde mi zobrali opäť moc a negativny. Nikto nevedel uz co som mnou a každý až na jednu doktorku to bral tak ze som negativna tak som zdravá. Bolesti nesmierne každý deň bol utrpenie.
Pamätám si na noci ktoré som preplakala nedalo sa mi kvôli tomu spávať. Stále som hovorila mojmu gynekológovi ze to neprechádza povedal ze to moze byt hormonalnymi zmenami v tehotenstve. (Uklidnilo ma to trochu vravela som si ze to pretrpim dobojujwme to a po porode to bude v poriadku) Ale ja som cítila ze to nemôže byť "len tak" keď mam také bolesti.
Po ďalších prehliadkach mi povedal ze to moze byt "len môj subjektívny pocit". V tom momente som vypla. Nepriala by som mu ten subjektívny pocit prežívať. Tie nesmierme bolesti smútok, frustrácia, hnev a hlavne strach ze co bude.

Pochopitelne som veľa čítala o infekciách tsm dole a podobne snažila som sa dohladat možné iné príčiny.
Robila som prácu lekara ktorý má bral na ľahkú váhu.
Dozvedela som sa aj o ureaplazme. Konfrontovala spm s tým môjho gynekológa (to spm bola už v 9 mesiaci)
o to viac keď spm sa dozvedela ze pokiaľ by som túto urea pliagu mala moze sa infekcia preniest pri porode z matky na plod. Na zistenie ureaplazmy sa beru špeciálne stery takže bežná kultivacia to nemohla zistiť. Keďže spm bola tehotná nemohli mi zobrať stery z mocovej rúry ani z krcka maternice ale pri takýchto prípadoch sa vedia zobrať stery na ureu aj z krvi. Na to mi povedal ze to teraz nemám riešiť...

Synček sa narodil zdravý, krásny a silný a moje problémy stále neprechádzali bolo to veľmi ťažké.
Po sestonedeli som ihneď isla na urologiu aby mi zobrali stery z mocovej rúry. Našli tam ureaplazmu.
Keď spm sa to dozvedela plakala spm od šťastia, pretože spm sa každý večer modlila nech mi zistia co to je za pliagu nech len viem príčinu aj keby to malo byt niečo vážne vola spm na tom tak ze hlavne nech viem co to je a môžem sa liečiť. Prišla neskutočná úľava. Konečne budem normálne žiť. Pozrela som sa na malého a povedla spm mu ze uz bude vsetko dobre. S partnerom sme boli nadseni bola spm rada aj kvoli nemu pretoxe som sa uz prestavala citit ako zena ...ako clovek nepriala som si nic ine len zit normalne

Liečili sme sa antibiotikami aj s partnerom(+ samozrejma sexuálna abstinencia)
O niečo sa to zlepšilo ale stále to neprechadzalo
Povedlaa som si fajn vedela spm ze sa urei zbavuje ťažko tak ze fajn tak záberu ďalšie antibiotika nevadí keď spm to zvládla tak dlho ešte chvíľu to dám.

Kontrolne stery však boli negatívne ..........Zajtra ide na stery partner neviem co bude ďalej ak bude tiež negativny.

Nedá sa slovami opísať po tom všetkom aké mam pocity v sebe ...ale mam strach. Nemôžem, nechcem a ani takto žiť nebudem musím bojovať ale neviem už ako. Už nevládzem. Som na tom veľmi zle už aj po psychickej stránke
Mam v hlave myslienky ktoré sa bojím vysloviť nahlas.
Chcem žiť s mojim syncekom a partnerom normálny zivot
nič viac si neželam.

Chcem sa opýtať čo by ste robili na mojom mieste ako by ste pokračovali ďalej kde by ste išli atd. Dakujem dopredu za vaše rady, mozno postrehy skúsenosti s niecim podobnym budem vďačná za vsetky.

Mozno moje problémy nesúvisia ani s ureou len tam "náhodou" bola....zebraj je veľakrát bezpriznakova a ludka o nej ani nevedia a zistia to nahodou ked maju potiazes otehotnenim co som ja nemala ...možno to nie je príčina mojich problémov....

Ale po tak dlhej dobe so zapalom tele s takými bolesťami ??
Je to nebezpečné to je ďalšia vec....nie je yo sranda
Už pracujem naozaj zo všetkým nie spm si istá už ničím
Boli ma nadtym už aj rozmýšľať. Ani by som nemala..mali by to robiť lekari.....ale to je na inú tému

Pekný deň želám a ešte raz ďakujem.

simona23456
autor
29. jún 2025

@simona23456 *testy z krvi

hama_ba
29. jún 2025
@simona23456

@simona23456 mne robili kontrolné stery aj z krčka aj z močovej rúry. Oba museli byť negatívne. Dupala by som ešte o stery na krcok.

vorkola
30. jún 2025
@simona23456

@simona23456 Presne ako by som to pisala ja..Mozno uz aj 2 x tu na fore.pisem podobne. Najdes ma...Daj si vsetko, vsetko cele brucho, podbrusko znova vysetrit. ci nemoze to mat suvis aj s crevami ? Mna, co sa tyka mojej dg je stale neznama. Teda aby som to upresnila , stale mi mudr. nemozu najst z coho pochadzaju moje ukrutne, denno denne bolesti v podbrusku ,Mam to tak isto.Trpim 6 rokov Krute bolesti podbrusko + okolie ,Takze uz sme 2 na SK, co nam sposobuje tuto strasnu bolest,Ja som uz schudla este hned prvy rok ako mi to zacalo 15 kg, a nie a nie ich nabrat.Ja tie az zachvaty som si vsimla mam po najedeni asi za 2 hod, ale zaludok ma neboli,Mna neskutocne boli podbrusko akoby som tam mala vredy,Som len na liekoch od bolesti + na ukludnenie,.Ale nemozem typ liekov napisat, lebo by ma admin zotrel.lebo su to az opiaty.jedine tie ma este pri zivote drzia,Viem ta pochopit, co to je za zivot.Aspon u mna, to uz ani zivot nie je, to je uz mucennictvo.Keby so nebola veriaca, tak uz by som bola schopna poziadat aj o eunataziu. Ale dakujem Bohu,ze aspon tie opiaty mi este zaberaju.a ked aspon trosku sa pozbieram znova ,znova budem behat po vysetreniach.radim len bojovat, a hladat pricinu dg

vorkola
30. jún 2025

@simona23456 Tvoj koment som si este raz precitala,a co som prehliadla hned v prvej vete, ,,chyteny mocak ,,tak toto ja som mala pred 30 rokmi .,a trpela som tiez na to ,palenie rezanie,,az ked to bolo extremne ako u teba ,tak vtedy mi zistili polyp na maternici,,ked mi ho operacne odstranili, cca asi za 2 mesiace pokym sa mi sliznica maternice zregeneruvala ,tak rezanie uplne ustupilo,,ale palenie uretry nie. No a na to palenie tej uretri mi pomohlo toto,po 1) do lavora som si dala 2 kyzice olivoveho oleja + 3 kv tea triil oil (to je australsky olejcek ) a kupel asi 10 minut.. a nepokracovat s kupelom,niekedy pomoze na prvykrat, Cakaj 3 dni,ak by to preslo nacisto nepokracuj, lebo teda netreba a zbytocne by si sa vysusila, Ak aj na 4 ty den este bolest znova ten kupel ...olej + 2 kv tea triil , a zase cakat aspon 3 dni ..Mne osobne na uretru toto pomohlo..Tiez som predtym chodila po urologoch, az som dostala svetlo na tuto liecbu,,,no ale co mam teraz, na toto ani mudr ,ani ja neviem prist.Mohlo sa mi to stat, ze som to s tym tea triil prehnala a som si to zrejme vysusila.,preto radcej zacat len s2mi kvapkami,,no ja somar teraz s tymto problemom,,uz si nedavam nic okrem cipkov do konecnika a masti od mudr. gastro,lebo mna boli akoby koniec hrubeho creva ,,a konecnik ma extremne stipe..Ale pre istotu sa porad s urologom,alebo s gynekologom..Hovorim a podciarkujem ,s tym Tea triil véééééélmi opatrne.Na vonkajsie rany je ako stvoreny.Pred 15 rokmi som mala pod dolnou perou nejaky zahnisany pupacik,,,nicim asi mesiac ,co mi kozna dala ATB+ masticky, proste od koziarky nic nepreslo,uz som bola zufala,lebo uz som mala ranku az zahnisanu a uz aj jamu pod dolnou perou, .Vsetky lieky od mudr, vobec ani po mesiaci liecenia nezabrali,az mi kolegina poradila zas ten tea, olejcek .na druhy den som citila, ako pekne stahuje pokozku,este som si myslela aj ked ta jama ,teda jazva tam ostane ,ale uz sa to lieci.A na pocudovanie sa to uplne na 4 den vysusilo a dokonca tam nezostala ani jazva,

simona23456
autor
30. jún 2025
@hama_ba

@simona23456 mne robili kontrolné stery aj z krčka aj z močovej rúry. Oba museli byť negatívne. Dupala by som ešte o stery na krcok.

@hama_ba to som nevedela ďakujem

hama_ba
30. jún 2025
@simona23456

@hama_ba to som nevedela ďakujem

@simona23456 krcok mi robila ster moja gyn a rúru ster robila urologicka

simona23456
autor
30. jún 2025
@vorkola

@simona23456 Tvoj koment som si este raz precitala,a co som prehliadla hned v prvej vete, ,,chyteny mocak ,,tak toto ja som mala pred 30 rokmi .,a trpela som tiez na to ,palenie rezanie,,az ked to bolo extremne ako u teba ,tak vtedy mi zistili polyp na maternici,,ked mi ho operacne odstranili, cca asi za 2 mesiace pokym sa mi sliznica maternice zregeneruvala ,tak rezanie uplne ustupilo,,ale palenie uretry nie. No a na to palenie tej uretri mi pomohlo toto,po 1) do lavora som si dala 2 kyzice olivoveho oleja + 3 kv tea triil oil (to je australsky olejcek ) a kupel asi 10 minut.. a nepokracovat s kupelom,niekedy pomoze na prvykrat, Cakaj 3 dni,ak by to preslo nacisto nepokracuj, lebo teda netreba a zbytocne by si sa vysusila, Ak aj na 4 ty den este bolest znova ten kupel ...olej + 2 kv tea triil , a zase cakat aspon 3 dni ..Mne osobne na uretru toto pomohlo..Tiez som predtym chodila po urologoch, az som dostala svetlo na tuto liecbu,,,no ale co mam teraz, na toto ani mudr ,ani ja neviem prist.Mohlo sa mi to stat, ze som to s tym tea triil prehnala a som si to zrejme vysusila.,preto radcej zacat len s2mi kvapkami,,no ja somar teraz s tymto problemom,,uz si nedavam nic okrem cipkov do konecnika a masti od mudr. gastro,lebo mna boli akoby koniec hrubeho creva ,,a konecnik ma extremne stipe..Ale pre istotu sa porad s urologom,alebo s gynekologom..Hovorim a podciarkujem ,s tym Tea triil véééééélmi opatrne.Na vonkajsie rany je ako stvoreny.Pred 15 rokmi som mala pod dolnou perou nejaky zahnisany pupacik,,,nicim asi mesiac ,co mi kozna dala ATB+ masticky, proste od koziarky nic nepreslo,uz som bola zufala,lebo uz som mala ranku az zahnisanu a uz aj jamu pod dolnou perou, .Vsetky lieky od mudr, vobec ani po mesiaci liecenia nezabrali,az mi kolegina poradila zas ten tea, olejcek .na druhy den som citila, ako pekne stahuje pokozku,este som si myslela aj ked ta jama ,teda jazva tam ostane ,ale uz sa to lieci.A na pocudovanie sa to uplne na 4 den vysusilo a dokonca tam nezostala ani jazva,

@vorkola ďakujem pekne určite to vyskúšam o tomto som nepocula o tom olejceku a to palenie konečníka mam tiež ale mne vyskakuju hemoroidy od tehotenstva a stále ich mam nepomohli lieky z lekárne akurát idem na gastro o týždeň tak uvidím ze co bude
Strašne veľa sa mi naraz toho objavilo co sa týka zdravotných ťažkostí predtým som bola zdravá ako repa (až na to ze som mala viacero zápalov mocovych ciest už aj v minulosti). Neviem si to vysvetliť ze prečo. K ľuďom sa správam slušne nešírim zlom nie som si vedomá ničoho neviem ci to mam brat ako skúšku alebo co ale nevládzem som rada ze to niekto vie chápet ze si prechádza podobnými vecami ale zároveň a hlavne mi je ľúto ze to musíš prežívať. Nikdy predtým som si tak neuvedomovala aké som mala šťastie ze som proste zdravá a nič mi nie je.

simona23456
autor
30. jún 2025
@vorkola

@vorkola a mzoem sa ešte opýtať mali ste aj nejaké iné priznaky toho polypu na maternici? Nejaké krvácanie mimo cyklu atd.?

beky223
30. jún 2025

Ja som to tiež mala, ako prvé som išla k obvodnej s močom, ten bol negatívny, nechápala som... Potom som to vravela gynekológovi, tomu napadla ureaplazma hneď, zobral mi ster a bol pozitívny. Preliecili sme sa s partnerom obaja, kontrolný ster bol už negatívny, ale poviem pravdu, úplnú úľavu od príznakov som necítila... Trvalo hádam aj pol roka, kým sa cítim ako-tak ok. Sliznica ostala akoby na všetko náchylnejšia, musím si dávať veľký pozor, pijem pravidelne manózu, dávam si vaginálne probiotiká... Tiež som sa cítila ako blázon, lebo lekári sa tvárili, že už má byť všetko v poriadku a nemám nič cítiť 🤷

vrnk_1116
4. aug 2025

@simona23456 ajoj, prosím aké antibiotiká si brala na ureu?

vrnk_1116
4. aug 2025
@beky223

Ja som to tiež mala, ako prvé som išla k obvodnej s močom, ten bol negatívny, nechápala som... Potom som to vravela gynekológovi, tomu napadla ureaplazma hneď, zobral mi ster a bol pozitívny. Preliecili sme sa s partnerom obaja, kontrolný ster bol už negatívny, ale poviem pravdu, úplnú úľavu od príznakov som necítila... Trvalo hádam aj pol roka, kým sa cítim ako-tak ok. Sliznica ostala akoby na všetko náchylnejšia, musím si dávať veľký pozor, pijem pravidelne manózu, dávam si vaginálne probiotiká... Tiež som sa cítila ako blázon, lebo lekári sa tvárili, že už má byť všetko v poriadku a nemám nič cítiť 🤷

@beky223 ahoj aké ste brali antibiotiká prosím?

beky223
4. aug 2025
@vrnk_1116

@beky223 ahoj aké ste brali antibiotiká prosím?

@vrnk_1116 doxyhexal

vrnk_1116
5. okt 2025
@beky223

@vrnk_1116 doxyhexal

@beky223 ďakujem. Ten som práve dostala aj ja. Nebývalo ti z neho zle?

beky223
5. okt 2025
@vrnk_1116

@beky223 ďakujem. Ten som práve dostala aj ja. Nebývalo ti z neho zle?

@vrnk_1116 bývalo nám obom veľmi ťažko od žalúdka