Bolesť pravého vaječníka

6. júl 2022

Ahojte mam 18 ale od obeda mam silné bolesti brucha v oblasti pravého vajecnika boli ma to keď sedím lepšie je mi keď ležím takisto aj pri chôdzi je to bolestivé. Podla menštruačného kalendára som včera mala mat ovulaciu ale dnes cítim bolest ktorú som ešte nikdy nemala preto som sa chcela spýtať či je to normálne a co na to zaberá?
Ďakujem

slovenka753
6. júl 2022

Je to normálne. U mňa sa to vekom zhoršuje. Nezaberá nič len vydržať.

mmoonna
6. júl 2022

Ako vieš, že je to vaječník? Čo ak je to slepé črevo?

ildiko36
6. júl 2022

Podla mna dnes si mala ovulaciu keď ta tak bolí.Ja som nikdy necitila kedy mám ovulaciu len teraz po 40.a po 3.pôrode..kazdy mesiac pri ovulacii ma ca 8h.bolí brucho. A ca do 37r som mala 28dnovy cyklus, od vtedy 25😏dnový.
Kým som neporodila prve dieťa som mala neskutočne bolesti pri ms..potom to prestalo

tatianaba
6. júl 2022

Ak je to ovulacna bolest,tak v podstate ibalgin,paralen,co ti zaberie. Ale si si ista,ze ta boli vajecnik? U mna ovulacne bolesti zacali az po prvom porode.

slovenka753
6. júl 2022

@mmoonna no ak nema ani zvýšenú teplotu, netrpí nechutenstvom, zazivacimi problémami a pod. slepak to nie je. Veľmi jednoducho sa to dá odlíšiť aj postavením na spický a prudkým doslapenim alebo miernym vysokom. Slebak pri dopade naozaj veľmi bolí.

mmoonna
6. júl 2022

@slovenka753 ja som nemala ani zvýšenú teplotu, ani zažívacie problémy a mala som podráždený slepák

levantinka
6. júl 2022

Toto moze byt apendix

lucia7933
6. júl 2022

môze to byt aj cysta na vajecniku, mala som to ako 19rocna..a tiez zo dna na den bolest

matus7030
6. júl 2022

U mňa bohužial áno (je to normálne), aj gyn mi niekoľkokrát povedala, že je to normálne v čase ovulácie. Kým som ale bola mladšia a netušila som o čo ide, 3x som skončila na pohotovosti s podozrením na zapálené slepé črevo. To sa ani raz nepotvrdilo a jeden doktor ma raz z urgentu poslala aj na gynekológiu. Vtedy som zistila, čo to je za bolesť. Mňa vždy inak bolieva len pravý a niekedy aj 2 dni. Tiež mám momenty, keď ani vystretá chodiť neviem. Sú na to aj iné lieky, ako ibalgin. Skús sa informovať na gynekológii a ak je to neznesiteľné tak pohotovosť (pretože u teba to môže byť aj ten slepák).

mayka12
6. júl 2022

Môže to byť bolestivá ovulácia...ja som ju mala aj ako mladé dievča pred pôrodom...presne v sede a pri chôdzi je intenzívnejšia a v niektorom cykle je to slabšia bolesť inokedy silnejšia. Raz som mala takú silnú že aj napriek tomu že som vedela že mám ovulácia tak som si myslela že mi praskla cysta alebo niečo podobné

autor
8. júl 2022

Ďakujem vám za rady nakoniec to bolo to slepé črevo momentálne som po operácii a čakám kým ma pustia domov

levantinka
8. júl 2022

Aj som si myslela. Ked je bolest ina. Skore uzdravenie 💜