Bolesť pri pohlavnom styku a meškajúca menštruácia.
Dobrý deň mam 42 rokou a už pol roka som nedostala menzes ale beriem lieky na schizofreniu a zvikla mi vynechať menzes.a pri pohlavnom styku ma to strašne bolí.ani nemam chuť na sex.ďakujem
@mery1977 tak v 42 rokoch, je vynechávanie menzesu podľa mňa celkom normálne veď blíži sa prechod kedy už možno žiadna MS nebude, zájdi si ku gyn a z liekov ti môžu meškať alebo haprovať cyklus tiež
@mery1977 treba ísť k lekárovi, vymeškaný menzes môže mať množstvo dôvodov ktoré treba riešiť/liečiť
@williamska1 vynechávanie menzesu vo veku 42 rokov kvôli prechodu ani náhodou nie je normálne
@ivkazba a prečo nie? veď to postihuje aj mladšie ženy moja mama má 52 rokov a MS nemá od 40tky, začalo to nepravidelným cyklom po xy vyšetreniach sa potvrdilo, že je zdravá a že ide do prechodu 🙂 inak by som to nenapísala
tiez som pocula o jednej zene co do prechodu sla tesne po 30 a nestihla mat ani deti.
Dámy, ja predsa nepíšem, že žena nemôže byť v 42 v prechode. Áno, prechod postihuje aj mladšie ženy, ale to sú výnimky. Čiže výnimky sú, ale nie je to normál. Ja som reagovala na to, že tu bolo spomenuté, že je to normálne v 42. Nie je, je to výnimka.
prechod, hormonalna porucha, mykoza, bakterialna infekcia....treba ist ku gyn.
@ivkazba A to sú 41,43r jedna ešte bábo chcela a po testoch, keď sa nedarilo lekár povedal, že už neovuluje a do pár mesiacov bola už bez menzesu úplne.vsetko je posunuté veď teraz už dievčatka skôr menstruuju bude to ešte horšie.
@mery1977 skôr máš zápal, ak Ťa boli sex, hormonálnu nerovnováhu, keď Ti vynecháva, alebo...už 5,7r dopredu sa telo pripravuje
to skôr bude z liekov...v 42 prechod? to isto nie...koĺko žien ešte vtedy je tehotná...
Moja mamina tiez berie lieky na schizofreniu, prechod jej zacal ked mala 45 rokov 🙂
@mery1997 tym vynechavanim jej vlastne zacal prechod 🙂 ze raz dostala o 3 mesiace, neskor zas o par mesiacov a postupne prestala mat menzes uplne ;)

Obráť sa na gynekológa, konzultuj to aj s psychiatrom. Držím palce