Bolesti a štípanie pri sexe
Ahojte… Už pár rokov mám problémy s bolesťou pri sexe a už som z toho zúfalá, vôbec si to neviem užiť, keďže ta bolest… U lekárky som bola a podľa nej je všetko okej. Boli ma to úplne už pri vchode, doslova ma to štípe.. jedine, čo ma napadlo, že to môže byt psychické ale nevidím dôvod prečo. Nemám pocit, že by som sa sa nejako sťahovala pri sexe, že by ma to potom bolelo. Nemáte niektorá skúsenosť ? Čo by mohlo pomôcť aby som si to mohla užívať? Práve kvôli tej bolesti nemávame často sex a teda je mi to ľúto, veď každý chlap to potrebuje
@brita7777 skúšali sme aj lubrikacny gél, aj keď ja ho nepotrebujem… My mame predohru vždy bez toho by to nešlo.. Mám toho istého partnera, zo začiatku má nič nebolelo no potom som dostala zápal, kvasinky .. a od vtedy sa to všetko pokazilo a boli to už roky. O vaginizme som necitala, idem na to…
Kvasinky ma napadli tiez, mozno to mas nedoliecene, ale to by ti mali zobrat vytery na gynekologii, to ti robili ?
@brita7777 áno keď som bola potom na preventivke a povedala som, že má sex boli brali mi aj nejake stery. Minuly rok som aj bola tehotná a rodila som .. ale cisarakom takze sa nezmenilo nič
Ahoj. Podľa mňa sú to zas tie kvasinky. Treba ich poriadne preliečiť a nie len seba ale aj partnera. Mne doktor odporučil polročnú kúru tablety orálne a probiotiká vaginálne plus krém. Zabralo to veľmi rýchlo takže sme vydržali len mesiac pri tom ale super. Akurát sa mi vracajú lebo jem úplne zle a kilo sladkého denne takže to je daň že raz za čas to príde. A tebe to nechýba lebo hovoriš len o partnerovi.
Noo podľa mna tiež infekcia, kvasinky. Mam to odsledovane podla seba, presne čo popisujes. Čudné že lekárka aj napriek vysledkom nevie podľa skúseností niečo poradiť. Ja ak cítim takuto nepohodu, davam si pravidelne vaginálne probiotika Gynimun sedia mne najviac... Ale na začiatok som si kupila z lekárne canesten tabletu ale musí byť 1 v balení nie tých 6...a potom som udržiavala tými probiotikami a polepšilo sa. Ak cítiš nekomfort daj si ich hneď po styku a pri ďalšom nie je problém. Za vyskúšanie nič nedáš
No ja som po tretom porode bola ako vymenena, inak som mala toto iste, co Ty. U mna sa vzdy ale nasiel streptokok, kvasinky obcas. A teda ani Canesten a spol. nezaberal. Pri porode mi dali infuziu s antibiotikami a po sestonedeli aka parada, prekvapena som bola, ze nic neboli, nestipe, tesa potom, ako si to tam sadlo 😅. No a teraz v juli som zas dostala kvasinky, ale hnusne, hned na to som dostala menzes a teda sa to neliecilo hned, az potom, vybrala som uz Clotrimazol, vyplachy Rosalginom, dokonca Polygynax a stale je to zle. Muz sa natiera Canestenom a aj tak nic. To bude zas na "paradu"...nic mi nepomaha, raz lepsie, raz horsie, ale take super to nie je, ako bolo predtym chvilku. Podla mna sa mi tam zase premnozil ten streptokok, svina jedna...☹
@nevenka Nie každý deň som nedávala, ked to bolo veľmi zlé tak najčastejšie každý druhý až tretí deň, lebo ako píšeš keď to vytekalo tak mala som pocit že to trvá tak 2 dni, potom keď to dám ako tak dokopy tak zvyknem po styku ked nie je komfortný raz za čas, lebo ked to nechám tak, tak to zájde až do týchto problémov neviem prečo...týmto si to držím v norme. Áno ako píšeš ak som mala podráždení aj vchod tak ma to štípalo, ráno vždy musím umyť a potom vydržím do večera.

A co lubrikacny gel, prip. organicky kokosovy olej ? Skusali ste ? Zavisi aj ci si ready, zeny potrebuju predohru, u muzov to byva kratsie, priprava na sex, neviem ako to mate. Citala si si aj o vaginizme ?