Ahojte začala som mať problémy s bolesťami hlavy, ale to boli také bolesti že som musela isť na pohotovosť kde som z toho aj vracala. Brala som aj tabletky ktoré mi nezaberali, ráno som vstávala s bolesťou hlavy a nič nezaberalo. Mala som robenú MR, nič mi nezistili a tak som bola zúfala nevedela som kam mam isť, za ktorým lekárom lebo som pochodila kade tade a nevedeli mi pomôcť. Až nakoniec z tej zúfalosti som šla za psychiatričkou ktorá mi nasadila slabé lieky a bolesti hlavy sú preč. Neviem si to vysvetliť ako je to môžné že bolesti prestali až po nasadení AD.Čo vy nato ??
@lana11 prestalo uplne. Nie neberiem nic. Migreny som mala z nicoho nic kazdy mesiac, po ukonceni prace prisli len ked som bola v hluku alebo som mala nahle nejaky stres. Asi rok to trvalo. prisli 2-3x. A teraz mam 1x do roka? Niekedy 2. Tie AD by si mala brat aspon 3-5 mesiacov aby si si totalne nerozhodila level serotoninu.
@lana11 uz len pred ms, ak nieco zle zjem vacsinou som si toho vedoma ak to zjem ze ma bude hlava (snazim sa vyhybat ale niekedy mam chut na to jedlo)...a ked sa velmi rychle zmeni pocasie pripadne rapidne klesne teplota no a este ked som niekde a niekto ma nenormalne aromaticky parfem to mi vadi strasne na pachy som hakliva ale to sa zas nastastie nestava dennodenne...bolesti nie su take strasne ako rok dozadu...teraz tak maximalne 2x do mesiaca....a este vlastne isty cas som ich mala tak raz za 3 mesiace potom sa mi to zhorislo tak zas to bolo minuly rok som to mala horzne asi najhorsie co som zazila ...teraz by som povedala ze je to znovu zmiernene....no ved ty uz vies ale toho druheho neurologa by som skusila 🙂
preco hladas odpoved tu? ved odpoved ti da lekar.psychiatricke lieky sa predpisuju na prevenciu migren.kedze si vracala tak predpokladam ze to bola migrena.mas pred tym stavom stav ze mas zablesky? je ta bolest jednostranna? trva zachvat cca 4-72h? si citliva v case bolesti na svetlo alebo pachy alebo hudbu?zhorsuje sa to pracou? ak ano je to typicka migrena a otazky davaj odbornikom.
@updatevani ale tebe hlavne zabrala ta Milgamma aj magnezium?
@chuchnik Hm takže otázky by som rada dávala odborníkom, lenže oni mi nato nevedia odpovedať. Praveže to nieje typická migréna a ani vôbec neviem či to je z chrbtice alebo z čoho. Ziadne záblesky ani žiadna citlivosť na svetlo, iba bolesti hlavy a vracanie. A nemusíš tu písať podráždene ved vlastne ani vôbec tu písať nemusíš.
@lana11 neviem ako ti to konkretne opisat, jednoducho takto migrenu ako taku mi to nevyliecilo mavam ju, tiez mi to nezabera na bolesti ale pravidelnim uzivanim nemam take caste migreny zlepsilo to moj zdravotny stav...k lekarom len tolko moj neurolog toho vela nenarozprava ale diagnozu vysvetli, na otazky odpoveda...ja ti preto odporucam ist k inemu napriklad ja som mala problem so zubarmi presla som tromi kym som nasla toho spravneho ...uz som si tiez miestami myslela ze nic nevedia..
@lana11 migrena bez zableskov, zvukovych sumov a pod., ktore predchadzaju zachvat, ma odborny nazov - migrena bez aury (diagnoza mojej dcery - ja mam migrenu s aurou, avsak cim som starsia, tym menej casto sa mi aura objavi, takze sa to meni - hovoril mi to aj neurolog). Priznaky, ktore tu opisujes, podla mna sedia na migrenu, aj vracanie tomu jasne nasvedcuje. Inak lekari nepoznaju pricinu migreny, ale vedia identifikovat spolupodielajuce sa faktory, napr. potraviny, hormony, zmeny pocasia, stres, svalive napatie... Nedavno som citala, ze (na MR myslim) dokazali, ze zachvat migreny prebieha inak, ako bolest hlavy a skor sa podoba na epilepticky zachvat.
@updatevani aspoň že ti je lepšie to je hlavné
@updatevani nebudem sa už objednávať lebo lekári nič nevedia, ja od kedy beriem tie AD tak ma hlava bolí raz za čas takže mne to super pomohlo ale aj tak ich chcem vysadiť a skúsim si pomocť tým magneziom. A ako často ťa bolí teraz hlava?