Bolesti po laparoskopii vaječníka
Ahojte zeny, tie ktoré ste boli na laparoskopii vaječníka kvôli cyste ako dlho po operácii ste mali bolesti? Som 5 mesiacov po vybratí veľkej krvavej cysty. Beriem antikoncepciu lebo mám endometriozu ale cítim každú zmenu pocasia, mám akoby pichanie v mieste kde bola cysta vyberaná. Nafúknutá som stále ako v 9 mesiaci :(
@kiki68 Pred mesiacom som mala kontrole bolo to zatiaľ bez cysty
Ja som mala, zmizla sama 2x, choď k doktorovi, to asi nie je v poriadku keď to takto dlho trvá, nech kukne a asi to potrebuje aj čas každý inak...
Urcite to nie je z operácie,ja som bola uplne bez bolesti hneď do 24hod
@frzeiovn Zmizla ti endo cysta? A az 2x? Lebo autorka hovori o nie tej klasickej cyste co bezne zeny maju ale o endo ,cokoladovej, krvavej cyste (endometriom) To je nieco ine. Ty myslis asi hemoragicku? Je to rozdiel.
@autorka toto je pri endometrioze uplne normalne. Bolesti mozes mat aj par mesiacov po takejto operacii. Vajecnik sa stale hoji. Trva to. Nasledne to boli aj neskor, lebo kazda operacia zanecha nejake mensie vacsie nasledky. Uz to telo nie je ako predtym. Zrasty a vnutorne jazvy zvyknu pobolievat. Chce to cas.
Inak citala si si pribalovy letak k antikoncepcii? Aj ta moze dopomahat k bolestiam. Neskusala si zmenu stravy? Bylinky?
@levantinka som na bezlepkovej bezmliecnej strave aj úplne bez cukru už 3-4 roky plus som zaradila nejaké doplnky po nich mi bolo dobre bez bolesti ale cysta bol veľká tak som musela ísť na operáciu a po nej mám tieto bolesti …
@autorka a co maso? V nom je najviac hormonov umelych ktore narusaju hormonalnu rovnovahu pri endo.
@levantinka to nejem rok zatiaľ
Bolesti prešli po pár dňoch, plyn sa vstrebal do dvoch týždňov a po dvoch mesiacoch som už naplno cvičila a behala. Tiež mám endometriózu. Možno za problémy môže práve ona.
Mne antikoncepcia pomáhala s jej príznakmi. Z byliniek môžeš skúsiť rebríček, agnucaston. Pozor na alchemilku.
Ja som mala rovnakú operáciu ako ty a nemala som žiadne bolesti a jem aj mäso ,rieš to
Inak, tiež jem mäso a aj mliečne výrobky. Hoci zdravšie alternatívy a dávam pozor na cukry a stuzene tuky.
Autorka a nespominal doktor adenomyozu? Ked mavas take nafuknute brucho?
Zelam ti vela zdravicka a vedz ze endometrioza sa da vyliecit. Samozrejme ak mas uz odstranene vsetky loziska a cysty.
@levantinka potvrdená bola len endometrioza

Nastastie hned fit a nix nebolelo, Mas to ciste bez dalsieho loziska?