icon

Bolesti pŕs pred menzesom po 30tke

16. dec 2020

Ahojte všimla som si dosť časte otázky a to bolenie pŕs. Chcem sa opýtať žien 30+ pociťovali ste po 30 tke výraznejšie zmeny pred MS? Už napríklad od tej spomínanej ovu ? Bolenie bradaviek,prs, nemyslím pár dní pred menštruáciou. Je to vekom výraznejšie ? Už od tej spomínanej ovu ? Ďakujem ;)

majamat
16. dec 2020

ja som mala bolesti prs aj p 20-tke, cize mne sa nic nezmenilo.
jedine co mozem povedat, ze cyklus a teda hormony a vdaka tomu aj prejavy sa menia cely zivot a su rozdielne nielen v obdobiach,a le aj kazdym cyklom to moze byt ine. su zmeny, ktore trvaju urcite obdobie,a le su zemny, ktore mozu byt len jednorazovky, cize prebehnu v urcitom cykle a potom sa nejaky cas ( napr, niekolko rokov ) neopakuju.
cize PMS mozem mat ked budes mat 20r a 4m a mas to 3cykly, potom 1 cyklus nie, potom zas 2 cykly, potom napr, 2 roky nie a pod. v tom jednoducho nei je az taka pravidelnost, ako si mnohe zeny myslia.
a preto ma vzdy pobavi veta, ze toto mam a niky predtym som to nemala. mozem byt tehu? vsak vsetko je raz 1x. cize nemusi byt tebu, proste ma nieco co ma 1x a mozno nikdy uz nebude mat,a lebo sa to este niekedy zopakuju, mozno parkrat, mozno velakrat.

autor
16. dec 2020

@majamat Ďakujem za odpoveď . Premýšľam samozrejme že po novom roku to skonzultujem aj s lekárkou prípadne nejaké vitamíny vypýtam ,lieky a poradím sa . Je to dosť obmedzujúce mať 14 dní tieto bolesti a úľava až po rozopnuti podprsenky doslova. Čítala som že problem môže byť aj na tesno podprsenka teda nevhodná no mňa skôr tie bradavky pobolievaju a myslím že spodné prádlo mám v poriadku.Ešte pár dní pred ms sa dá vydržať ale toto je už aj na mňa veľa . Vidím tieto otázky dosť často tak ma zaujímalo či to nie je aj vekom spôsobené .

denka81
16. dec 2020

Mňa pobolievajú asi rok. Mám 39r. Na sone mi našli tri malé cysty. O rok mi dali kontrolu na mamo. Ale určite tiemoje bolesti súvisia s cyklom

autor
16. dec 2020

@denka81 Ahoj prosím ťa a pobolievaju ako? ? 14/15 dní cca pred ms alebo celý mesiac ? Ja mám tak úľavu chvála bohu počas tej ms a potom taký cca týždeň a začína to opäť . Posledne dva cykly toto pozorujem

autor
16. dec 2020

@denka81 Zily asi na každom kúte 🙄 a aj v tých bradavkách ...au

sense
16. dec 2020

Mňa pobolieva ju od ovu po MS cca rok mam38 aj ovuláciu viac cítim.... Pms nemám skoro vôbec ale keď mam ovu mam ako pms

autor
16. dec 2020

@sense Ďakujem za odpoveď .Bola si s tým u lekárky či si tiež myslíš vek hormóny? Celkom ťa obdivujem rok vydržať za týchto podmienok mne uz to teraz dosť prekáža . Neviem či som rozmaznana ale nemám záujem polovicu mesiaca cítiť to že žena som . Viem to aj bez toho 😕

martinka13
16. dec 2020

Presne toto mam aj ja posledne 3 cykly

abcmajacba
16. dec 2020

Ja som to tiež tento mesiac od ovulácie a k tomu bolesti brucha a posledné dni pred MS mi bolo zle... Beriem 1 mesiac inofolic žeby to bolo tým? 🤔

sense
17. dec 2020

Nemám tona šťastie každý mesiac... Nejaká som si na to zvykla, keď som to spomenula u. Gyndosa že je to bežné... Zato nemám pred ms chute, žiadne bolesti, zmeny nálad atď... Ono to zas nie je nič také načo sa nedá zvyknúť... Nemám problém s bežným dňom ani so športom