Brušná chrípka

lucka2281
30. dec 2017

Ahojte, potrebovala by som radu. Maly ma rok aj 7 mesiacov. Chytil brusnu chrípku, včera sme boli u našej Dr. Povedala ze mu mám dávať len 3x za deň hylak a od teploty nič.. No v noci sa mu teplota vysvihla na 39, tak som dala cipok no nepomohol.. Zrazali sme zabalmi a čosi mu to pomohlo.. Ma 37,8. Nechce mi nič papat len mlieko a cajiku dosť vypije.. Neviem ci ist na pohotovost ci pockat.. Lebo sa mi zdá že čím viac spinká teplota ide dolu... Mali ste niečo podobné? Ďakujem krásne 😘

bibistec
30. dec 2017

Na pohotovost mozes aj zavolat ja tak robim zbytocnw nevoz dieta
Vzd dobre poradili
To mlieko mech pije len materske inak nic mliecne ak ma hnacky a hlavne ty nejedz nepi nic mliecne
Mozes aj ryzu, ryzovy odvar a inac nesladeny slaby cierny caj
Na pohotovosti poradia aj ohladom teploty a zabalov a tak
Drzim palce ak by bolo zle aj rehydratacny roztok mozes dat

deti95060810
30. dec 2017

nám bolo povedané, že Hylak nie je vhodný pre deti. Smecta je fajn....
Ja by som určite na pohotovosť išla, tie horúčky sú vysoké a pri brušnej chrípke horúčky nebývajú....

marika3678
30. dec 2017

Aky cipok si dala? Nasej niekedy zabral paralen, inokedy zas len nurofen. Ak ma velmi vysoku teplotu a neklesa, mozes striedat kazde styri hodiny paralen-nurofen, zakazdym celu davku, ale vzdy na striedacku. A jasne zabaly, ak ma nad 38,5. Nam sa osvedcila mineralka fatra s bielym vrchnakom, ma velmi vela mineralov, ktore telo vracanim a hnackou straca. A ja hned po lyzickach davam kuliska. Terqz je tychto crevnych virusov vela. Aj my sme si to cez vianoce vsetci povymienali. Nastastie to rychlo preslo. Skore uzdraavenie!

lucka2281
autor
30. dec 2017

Paralen cipok som dávala.. No ked nepomohol, on ho zrejme aj po chvíľke vyprdkol lebo sme menili plienku, tak myslím že ani nestihol účinkovať.. No merala som mu pred chvilkou a ma 37,3 ja dufam ze uz sa to nevráti.. snad tie zabaly pomohli a spánkom to teraz klesá.. Ma len hnacku, vracanie chvalabohu nie.. dakujem snad aj u nás to tak bude 😘

lucka2281
autor
30. dec 2017

@deti95060810 hm.. Tak snad Dr. vie čo robí... Asi predsa skusim zavolat na pohotovost a opýtam sa.. Uvidim co povedia..

dominika1991
30. dec 2017

@lucka2281 teraz ma tu horúčku už fajn..uvidis večer lebo sa hovorí do polnoci stúpa, od polnoci klesá..no hlavne potrebuje tekutiny tak vybehni aj tu infúziu kúpiť čo sa zarába a čo najviac tekutín treba ani nemusí tak moc papať..aspoň dnes nie..moja mávala tieto virózy a nelubila piť tak vždy som nakúpila farebné poháriky a rátala a sľubovala za každý jeden niečo keď vyzdravie 😀 naposledy ale v nemocnici skončila to som nedostala od začiatku do nej ani glg

katharines
30. dec 2017

@lucka2281 teplota je najlepsi obranny mechanizmus pri chorobe. Moze trvat aj 3 dni. Podla mojho nazoru teplotu 39 nie je potrebne znizovat, len udrziavat. Hylac je dobry, pretoze je potrebne obnovit crevnu mikrofloru. V tomto pripade by bola najhorsia dehydratacia, takze je skvele ze pije. Do 3 dni by to vsetko malo prejst, ale dietnejsiu stravu a hylac je potrebne podavat aj 1-2 tyzdne potom.

deti95060810
30. dec 2017

@lucka2281 nám to bolo povedané tiež od lekára....jeden predpísal, druhý skritizoval...😉

chrumka84
30. dec 2017

@katharines teplotu 39 je urcite potrebne znizovat. Neverim, ze by to nejaky lekar potvrdil, ze do 39 nie je potrebne znizovat teplotu.

katharines
30. dec 2017

@chrumka84 citala som knihu detskeho lekara s tusim viac ako 30 rocnou praxou a jedine na co daval doraz bolo vyrazne zmenene spravanie dietata (tam moze byt totiz uz vazny problem) a teplota, ktora neklesala po tych 3 dnoch. Pri telote totiz organizmus bojuje proti patogenom tym, ze vyrazne zvysi cinnost imunitneho systemu a zaroven teplota aj fyzikalne eliminuje virusy i bakterie. Dehydratacia je vsak velmi nebezpecny stav, preto prisun tekutin je velmi dolezity. Je dolezite doplnat aj energiu dietatku, takze sa moze podavat dzus, pripadne primiesat glukoza ak nepapa. Tiez poznam detsku lekarku, ktora svoje 2 dcery liecila tak, ze prve 3 dni sa snazila nezasahovat do teploty. Avsak aj odbornici maju na to rozne nazory.