Bude po clostilbegite viacpočetné tehotenstvo?
Po clostile mám zistených t.č.päť veľkých folikúl. Lekárka nám neoporúča tento mesiac skúšať pre možnosť viacpočetného tehotenstva.Mám to risknúť ??? Termín sme mali na stredu..bojím sa že stratím ďalší mesiac......
ja by som určite riskla aj dvojky ,však sa snažíme veľmi dlho,ale manžela vystrašila tak ,že bude problém ho prehovoriť aby sa ku mne priblížil ☹
Doktorka povedala,že aj IUI robia iba do 3 folikúl. Však kde je napísané ,že by vyšlo všetko.A to sme mali ísť prirodzene a keď nič tak potom IUI.Nabuduci mesiac nemám žiadne lieky a bojím sa že tam už nič nebude a zas ďaľši mesiac v pr..li
@cherry1981 ja by som určite riskla aj dvojky ,však sa snažíme veľmi dlho,ale manžela vystrašila tak ,že bude problém ho prehovoriť aby sa ku mne priblížil
Doktorka povedala,že aj IUI robia iba do 3 folikúl. Však kde je napísané ,že by vyšlo všetko.A to sme mali ísť prirodzene a keď nič tak potom IUI.Nabuduci mesiac nemám žiadne lieky a bojím sa že tam už nič nebude a zas ďaľši mesiac v pr..l
@cherry1981 ja by som určite riskla aj dvojky ,však sa snažíme veľmi dlho,ale manžela vystrašila tak ,že bude problém ho prehovoriť aby sa ku mne priblížil ☹
Doktorka povedala,že aj IUI robia iba do 3 folikúl. Však kde je napísané ,že by vyšlo všetko.A to sme mali ísť prirodzene a keď nič tak potom IUI.Nabuduci mesiac nemám žiadne lieky a bojím sa že tam už nič nebude a zas ďaľši mesiac v pr..l
@euforia01 Aj moj sa bal a to som mala len 3 foliky, ale co nespravi pre svoju manzelku, tak my sme to riskli, a v maji sa narodi jedno babatko. 5 je dost ale neverim, ze by sa ujali vsetky 😀 Moj by do toho musel ist koly mne uz aj keby nechcel 😀 , ale ked sa tvoj boji neporadim 😕 Drzim palce
@euforia01 Ty si Z PD? Aj ja 😀
ja by som do toho šla, mala som 3 foliky šla som na IUI, nakoniec sa zistilo že ich bolo 5 - mame z toho jednu dcerku
@euforia01ja by som to riskla, je malá šanca, že všetky prasknú, budú oplodnené a uhniezdia sa, ber to, že máš väčšiu šancu aby to vyšlo 🙂 držím palčeky 🙂
@cherry1981 áno som z PD,chodím do is care martin-mala si tú česť -či to šlo samo ?
Ano nam v MT pomohli, aj ked som mala najskor na nich tazke srdce, ale teraz sa tesim , ze som tam bola a lutujem, ze som nesla skor 🙂
@stastnunka @cherry1981 určite skúsim,ale hovorím najhoršie bude dostať manž. do pohody, A že v najhoršom budú dvojičky...možno zas nebude nič,však mi ani ovul.test nič neukázal....ďakujem za povzbudenie určite teraz rozmýšľam inak-lebo aj mňa dosť zneistela
ja chápem že nechcú IUI urobiť ale prečo zakazujú to skusiť, keby ich bolo 10 nepoviem...
no každopádne držím palčeky
@cherry1981 Všetko je tam ako na páse,ale zvykám si..... No toto ma vytočilo-hovorím určite nie som prvá,ale oni sú alibisti...
@euforia01 Tam Ti odmietli urobit iui a zakazali styk? 😠 No nic nove ja som si presla niecim podobnym aj som si poplakala ale uz je to zamnou, a verim a drzim palceky aby sa manzel uvolnil a podarilo sa na prvy krat 🙂
@jerryjanka ako som písala vyzerá to tak alibisticky z ich strany a pochybujem tiež že by sa všetky ujali -však je to do maternice ešte dlhá cesta a neviem či tam niekde nemám problém a kedy to zistím aj keď som bola na laparke a bolo to priechodné ale tá doba snaženia....niekde je ten problém .Zatiaľ to vyzerá ,že mi neschopnosť otehotnieť spôsobila hormo.antikoncepcia .Brala som ju vyše 10 rok A moje telo sa chová aj vyše 2 a pol roka po vysadení ako by som ju brala- folikuly mi vôbec nedorastali ...
@euforia01 tak to by som vôbec neriešila nejaky zakaz, dokedy chcu čakať? kym budeš mať 40?
@cherry1981 Tak veru styk mi odporučili nemať a IUI je tiež fuč .ten môžu robiť iba pri max.3 folikulách....
@jerryjanka presne,presne hovoríš mi z duše roky už mám ...a čas je môj najväčší nepriateľ,keby som mohla meniť horm.antikoncepciu nejem -tu je výsledok
@euforia01 Ja ti napisem moj pribeh. Nasadili mi clostil v Iscare a kazali mi prist na 11DC na sono, a podla toho bude IUI foliky som mala 3 a tak mi pichli pregnyl a povedali mi, ze IUI nebude lebo je vikedn nedela a oni to cez vikendy nerobia 😕 Co som si ja poplakala, celu cestu domov ani som nevedela ako som prisla domov.
Mne vsak kazali sa snazit doma. Nedavala som tomu ziadnu sancu, kedze rok to neslo, a predsa motyka vystrelila a nam to vyslo aj bez IUI. Taku radost aku som prezivala sa neda ani opisat. Preto to nevzdavaj, a skuste sa doma posnazit, mozno aj u teba motyka prave teraz vystreli moc moc moc drzim palce. 😔
@cherry1981 Tak dúfam,že aj moja motyka vystrelí,teraz som v stave,že si myslím,že som niekoho tam hore dobre naštvala.....
Odišla som s tade s dlhým nosom a ako so sa bála ,aby mi cez vikend folikuly nepraskli.Ja som tam vlastne dnes šla ,aby mi určili presný deň a hodinu styku.Ak by bolo treba pichnúť pregnyl .Bola som v piatok boli 3 folikuly dominantné a dnes už bolo 5 . Povedala ,že nebude s toho nič ,že je veľká možnosť viacpočetného tehotenstva a nemáme skúšať a ani IUI neurobí.A na bud.mesiac mám prísť na 9 DC ani lieky mi nenapísala .Tak po menzese mám ísť bez tabl. tak to bude ďalší cyklus stratený.
teraz sa budem snažiť urobiť všetko pre to ,aby som presvedčila partnera,že to nieje tak strašné riziko.ale je v znamení baran .tak mi určite pomôže,keď mi budete držať palce 😕
držíme - inak uplne strateny by nebol ani buduci mesiac clostil je taka srandovna tabletka že zvyčajne dobre učinkuje ešte aj mesiac po 🙂
@euforia01 No je mi to luto, mne ani IUI nechceli robit, mne hned IVF a to som uz mala dve deti, ale ja som trvala na IUI, drzim Ti palce velmi aby to vyslo. 😔
@euforia01 A pregnyl Ti pichli?
@euforia01 -- pri vsetkej radosti s folikulou - NIE! Nerisknut, oplodnit sa ich skutocne moze vsetkych 5 a co potom? Prave preto sa chodi na ultrazvuky, aby sa vylucilo toto. Ist do toho len s tym, ze by si skutocne bola schopna vychovat 5-rcata, lebo stat sa to moze, nie, ze prinajhorsom budu dvojicky.
@cherry1981 pregnyl sa nekonal-Brali ma hneď od dverí.Aj na to si už zvykám. Prvý krát som bola s toho ich friškého prístupu v šoku .Hodinu sa tam terigám a do 5 minút som vonku.Hneď šup šup na kozu.a vybavené.A dnes bola v Martine sibírska zima ,ale echtovná ,....
@euforia01 A ako dlho tam uz chodis? Ja som tam chodila ked tam bol est docent, a to kto ta tak rychlo odbil cibulkova? Ci ako sa vola ta doktorka 😕
@euforia01 mne lekár rovno povedal, že neodporúča keďže manžel má dobrý spermiogram. páčilo sa mi, že povedal, že jeho cieľom nie je len to aby som otehotnela, ale aj zdravá porodila zdravé deti. čo sa týka ďalšieho mesiaca dal mi na výber či chcem nižšiu dávku alebo bez. vraj je to 50 na 50. tak som sa rozhodla, že pôjdem bez. zatiaľ ma to len čaká - dneska by mala prísť ms, teda ak nebude meškať. tiež sa nadejám, že tam ešte trochu zapracuje nejaký ten zvyšok liekov.

@euforia01 Ja som mala dva velke a jeden maly a v pohode som to riskovala aj keby som mala mat dvojicky a cakame jedno 🙂 Ja by som to riskla, ale to som ja. ja som sa dvojkam nebranila 😀 Ty ich mas pat, ale aj napriek tomu ja by som do toho sla 🙂