icon

Časový odstup pri zmene gynekológa

6. okt 2025

Ahojte, ak ste si menili gynekológa, museli ste tam mať nejaký časový odstup.

Nie som vôbec spokojná s mojou dr., správa sa arogantne a ani nekomunikuje. Skôr sa vždy tvári, čo ju otravujem. Lenže som po jednom zákroku, dali mi lieky. Bolo mi z nich zle, tak sme ich vymenili. Lenže ani teraz mi nie je dobre a mám pocit, že to nepomáha.

Snažím sa nájsť novú dr, ale niekde som čítala, že musí byť odstup pol roka?

autor
6. okt 2025

takto mi to napísala totižto iná dr, ktorej som chcela ísť, ale nikde som to nenašla, že by to bola podmienka: " Najbližšie môžete prísť až o 6 mesiacov , od jej poslednej kontroly u Dr, tak je to zo zákona"

anonym_6ce03d
6. okt 2025

@anonym_autor ak zmenis doktora a uzavries dohodu o zdr starostlivosti a niekym novym, v tom pripade musis pockat 6 m ak by si chcela uzatvorit dohodu zas s niekym novym. Ak k tejto gyn chodis dlhsie, nie ke problem, zmenit mozes.

anonym_6ce03d
6. okt 2025
anonym_e5f5f6
6. okt 2025
@anonym_autor

takto mi to napísala totižto iná dr, ktorej som chcela ísť, ale nikde som to nenašla, že by to bola podmienka: " Najbližšie môžete prísť až o 6 mesiacov , od jej poslednej kontroly u Dr, tak je to zo zákona"

@anonym_autor Lekárka má pravdu, je to uvedené na stránke každej zdravotnej poisťovne. Napr. https://www.dovera.sk/poistenec/potrebujem-pora...

autor
6. okt 2025

U súčasnej gynekologičky som niekoľko rokov.
Novej (ktorú chcem) som písala minulý týždeň a ona mi odpísala to s tými 6 mesiacmi.

Len sú tu tuším protichodné informácie.

Ak stačí to, že u starej musí byť dlhší čas než 6 mesiacov od uzatvorenia zmluvy, tak to mám, keďže som tam dlho.

Nemusí teda uplynúť 6 mesiacov od posledného vyšetrenia u starej?
Lebo takto mi to tá nová napísala.

dobromila
6. okt 2025
@anonym_autor

Novej (ktorú chcem) som písala minulý týždeň a ona mi odpísala to s tými 6 mesiacmi.

Ak stačí to, že u starej musí byť dlhší čas než 6 mesiacov od uzatvorenia zmluvy, tak to mám, keďže som tam dlho.

@anonym_autor over si to priamo v poistovni a novej napis aj s vyjadrenim poistovne

anonym_e5f5f6
6. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor Musí uplynúť 6 mesiacov od podpisu dohody, to máš splnené. Môžeš podpísať zmluvu s novou lekárkou, ktorá si od pôvodnej vyžiada tvoje záznamy. Prechádza sa vždy od 1. v mesiaci, Ak teraz podpíšeš zmluvu s novou, si u nej od 01.11.

autor
6. okt 2025

Skúsim zavolať do tej poisťovni. Lebo fakt nechápem, prečo mi to tak dr napísala. že
" Najbližšie môžete prísť až o 6 mesiacov , od jej poslednej kontroly u Dr, tak je to zo zákona"

keby sa tým myslela preventívna prehliadka, tú som mala v máji, to by sa dalo, tak neviem

autor
6. okt 2025

TAk som sa dovolala a povedala mi, že sa to viaže (tá 6 mesačná lehota) na podpísanie zmluvy u starej dr., že to nie je viazané na dátum vyšetrenia.
A že ak by doktorka nevedela, môže sa na nich obrátiť a overiť si to.

Len nechápem, čo doktorka nevie, ako to je? Ona prešla z nemocnice a má vlastnú ambulanciu už asi rok. Tak hádam musí vedieť, kedy môže vziať klientov.

andy024
6. okt 2025
@anonym_6ce03d

@anonym_autor ak zmenis doktora a uzavries dohodu o zdr starostlivosti a niekym novym, v tom pripade musis pockat 6 m ak by si chcela uzatvorit dohodu zas s niekym novym. Ak k tejto gyn chodis dlhsie, nie ke problem, zmenit mozes.

@anonym_6ce03d ja som menila doktora po mesiaci

anonym_6ce03d
6. okt 2025
@andy024

@anonym_6ce03d ja som menila doktora po mesiaci

@andy024 da sa to, ja som chcela menit pediatra do 6m od podpisu dohody (od narodenia) a novy pediater mi povedal, ak s tym bude pediater od ktoreho chcem odist suhlasit…malokto s tym dobrovolne suhlasi, nakolko ma za teba peniaze za kapitaciu a malokto chce o ne prist…
To ze ty si menila nieco, neznamena, ze to je v sulade so zakonom. Alebo ze inde to funguje rovnako. Funguje to vacsinou na dobru volu alebo zakon.

mogaa
6. okt 2025
@anonym_autor

TAk som sa dovolala a povedala mi, že sa to viaže (tá 6 mesačná lehota) na podpísanie zmluvy u starej dr., že to nie je viazané na dátum vyšetrenia.
A že ak by doktorka nevedela, môže sa na nich obrátiť a overiť si to.

Len nechápem, čo doktorka nevie, ako to je? Ona prešla z nemocnice a má vlastnú ambulanciu už asi rok. Tak hádam musí vedieť, kedy môže vziať klientov.

@anonym_autor najskôr ťa musí starý gynekolog odhlásiť a nový ťa môže až potom prihlásiť....a nový ťa prihlasuje až od nového mesiaca....tak to bolo u mňa pri zmene gynekologičky...všetko u mna vybavovala nová gynekologička a ja som dostala len termín kedy môžem prísť na preventívku po prihásení...tých 6 mesiacov môže byť v súvislosti s opakovaným vyšetrením čo už bolo robené u sarej gynekologičky, lebo ak aj zmeníš lekára, určité vyšetrenia sa nerobia nanovo a treba tam časový rozostup aby ich poisťovňa znovu preplatila

autor
6. okt 2025

@mogaa chápem, ako to myslíš. Ale tak v poisťovni si to ešte aj overovala tá, s ktorou som hovorila a vraj tých 6 mesiacov je (ako tu niekto spomínal) od podpísania zmluvy u starej (u ktorej som niekoľko rokov, čiže tých 6 mesiacov už uplynulo), že sa to neviaže na dátum vyšetrení atd...