Celodenné vychádzky na maródke

meipem
11. máj 2018

Celodenné vychádzky mi posudkovy lekar zamietol, i keď ošetrujúci ich schválil, na základe psychiatrického odporúčania.
Mám 3 psychiatrické Dg. : F10.2, F40.1 , F43.2 .
Na poslednú F43.2 som na PN od 5.3. . Od 25.4. som mal celodenné vychádzky, ale 9.5. mi ich posudková lekárka zamietla a opäť mám 2 krát 2 hodiny. Vonku je nádherne, mám sa postupne socializovať a adaptovať, tým pádom sa postupne pripravovať opätovne do práce, ale ....... . Ako mám ďalej postupovať, ak s konaním posúdkového lekára nesúhlasím. Liečebný režim dodržiavam, ale posudková lekárka svojim rozhodnutím mi len dopomáha k úzkostnej depresii a sociálnej fóbii.
S diagnozou F10.2 som pracoval. Ale 17 rokov s mentálne postihnutou mládežou, poruchami správania, tak to už nie. Tam ma ani s tými dg. poslať nemôže, ak ju samozrejme zaujíma môj zdravotný stav a nie jej hypoteticky pohľad.
18 mesiacov sa na F10.2 úspesne liecim silou vôle. Ziadne protialkoholicke. Nuž a pred 3 mesiacmi sa staly take veci v praci, že som z toho dostal F43.2. . Hladam novy zmysel ( to mam i v odbornych papieroch ) životnej cesty a ten tu doma urcite zavrety nenajdem. Včera mi posudkárka tvrdila, že psychiater pre ústredie sociálnej poisťovne pred rokom a pol rozhodol, že žiadna psychiatricka DG nemôže mať celodenné vychádzky. Nevie o tom psychiater a ani ošetrujúci lekár ????? Eštelen som sa blížil k jej dverám, už úzkosť. Po odmeranej komunikácií odchod od nej v totálnej depresii z nepochopenia a jej povýšenosti.
Rozhodnutie o ukončení celodeniek na papieri nemám žiadne.
Chodím k psychologičke na individuálne sedenia. Medikamentózna liečba taktiež.

evitka83
12. máj 2018

@meipem nezmenis to, moja mama riesila to iste, bola rok na PN kvoli diagnoze od psychiatricky. Obvodna jej odporucila celodenne vychadzky, aj psychiatricka by jej to odpoucila, ale povedala jej, ze prisiel zakaz vypisovat celodenne vychadzky, lebo v poistovni to aj tak zamietnu. Zrusili to aj onkologickym pacientom, lebo sa to vraj zneuzivalo...je to na hlavu, ale je to tak. Psychiatricka jej vypisala 8h vychadzky od 12tej do 20tej

ukulela
12. máj 2018

Chorý systém. Ako môže onko pacient pri chemo rádio atď zneužiť vychádzky? Keby to pani úradníci zažili, ináč by rozhodovali. Detto psych dg.

meipem
autor
12. máj 2018

@evitka83 Tie 8h vychádzky by mi brutálne pomohli. Potrebujem byť často v prírode. Nevravím, že každý deň, veď mám svoje stavy. Ale ak mmám chuť, tak víjdem von a už sa potrebujem vracať. Slnko pečie, obloha modrá a šup medzi 4 steny.
Posudková lekárka povedala, že maximálne 3 hodiny vkuse mi ona môže dať.
Psychiater má možnosť predpísať 8h vychádzky? je to niekde v zákone?
Ďakujem za príspevok.

meipem
autor
12. máj 2018

@ukulela Kto nezažije, nevie.