icon

Cervikokraniálny syndróm - skúsenosti a účinné liečby

28. feb 2025

Ahojte, mam cervikokranialny vsyndrom, diagnostikovany neurologom. Co vam pomohlo ,aby zmizli tir hnusne priznaky?
Ja mam brnenie v pravej ruke, ale hlavne ma otravuje tlak na cele pri oboci,tlak za okom, napatie okolo korena nosa, bolest zahlavia, pocit na grcanie.
Fungujem na guajacuarane, diklofenaku, neuromultivite, magnosolve. Natieram mastami, cakam na rehabky. Po akej dobe čakať zlepšenie? Co vam pomohlo? Stare diskusie som citaka,ale nenašla som tam nic mimoriadne, sny som si vedela nejak pomôcť. Diki za rady

autor
28. feb 2025

@yrelav - prosim ta, pomohlo ti nieco?

glade22
28. feb 2025

Tak s tou krčnou chrbticou treba hlavne cvičiť. Dobrý fyzioterapeut by ti mal nastaviť a ukázať vhodné cviky. Naučiť ťa, v akej polohe máš spať, vhodný vankúš... atď
Keď sa spevnia svaly, lepšie budú držať stavce v správnej polohe a zlepšia sa aj príznaky

zuzika87
28. feb 2025

Cvičiť,cvičiť a cvičiť,ja som chodila na rehabky,a opakovane 2 x do roka chodím ,a moja fizio mi dala cviky,cvičím 2 x denne po 10 minút ..pri bolesti nahrievam miesta infra lampou a z liekov mi pomáha jedine Aulin prášky

autor
28. feb 2025

@zuzika87 no musím fyzio popytat cviky vhodne.. teba to ako bolelo? Tiez taky tlak/ napatie takner non-stop?

autor
28. feb 2025

@glade22 no dokelu, to je asi beh na dlhu trat. Vankus mam, aj matrac,aj na polphu davam pozor.

cheeta
1. mar 2025

.

autor
1. mar 2025

@cheeta Ahoj,ty mas ake prejavy prosim ta?

autor
1. mar 2025

@cheeta ci ti mam napísať IP?🙂

zuzika87
1. mar 2025

Bolesť hlavy,bolesť vzadu na temene,pocit na zvracanie pri akomkoľvek prudkom predklone či pohybe,mám aj ortopedický vankúš,ako vravím fyzio a cviky veľmi pomohli,ja som mala aj parafinove zábaly, masáže, cvičenie z fyzio ale hneď pri prvom mi dala papier s vytlacenymi cvikmi dodrziavam každý deň,žiaľ mám aj skrátené šľachy na pravej strane preto tie bolesti prichádzajú opakovane,mám prácu za PC musím si dávať pozor na správne držanie tela keď sedím

yrelav
17. mar 2025

Po asi dvoch mesiacoch rehabilitácie mi už bolo oveľa lepšie. Odvtedy mávam bolesti, keď sa zle zohnem alebo zdvihnem niečo ťažšie. Cvičím keď ma začne bolieť a je dobré mať Flector a guajacuarane. Aj opuch, ktorý som mala na krku mi zmizol (aj keď to trvalo strašne dlho).
Dúfam, že ti je už lepšie. Uvidíš sama, že rehabilitácia pomôže. A ešte jedna rada. Nestresuj zbytočne. Bude všetko v poriadku 🙂.

cheeta
4. apr 2025

Ahoj, ospravedlňujem sa za omeškanú odpoveď, chcela som si otázku a odpovede zachovať a jediné, čo viem, že táto je v kolónke: Zapojila som sa.
K téme: cítim občas tlak po obvode hlavy, akokeby som mala okuliare na vrchu hlavy, ale nemám...mala som cerviko-BRACHIALNY syndróm, teda o kúsok nižšie, ale zmiernilo sa to. Zdá sa, že dlhodobú je účinné iba cvičenie, posilnenie svalového korzetu - povedal fyzio. A dlhodobé sedenie bez pohnutia, to je veľmi zlé.

sonkamirka
29. máj 2025

ahoj,ja ho mam tiez, mam herniu disku a rovnake priznaky...co ti pomohlo? ja uz mala 2xinfuzky,rehabky, 2 fyzioterapeutov,sm system,masaze,ozon...a stale horsie😥