icon

Chirurgický prechod po operácii cysty: Ako riešiť ťažkosti?

julie6
27. feb 2024

Kvoli 4 rocnej recidive cyst ovaria 5-8cm ktore mi narusali cyklus, spinenie, bolesti...aj tazkostiam s Duphastonim, Utrogestanom /opuchy, zapaly zil/mi robili LSK praveho vajecnika.vzali mi vsak aj oba vajcovody,aj vzorku z laveho O na histologiu, celkova negat.Troska to bolo "prekvapenie" po prebudeni..ze nemam vajcovody..ze onko prevencia...este mi vyvratili skorsi prechod.
No tyzden po operacii zacali navaly, nespim 2-5 kazdu noc, 4nalady za den, pribrala doslova z nicoho 4kg za 3mes
Mala som pred 3 rokmi aj operaciu prolapsu po 2.tazkon porode v 38 kde som bojovala o maternicu a dany zakrok mi pomohol.
Tento vsak podla vsetkeho urychlil nastup menopauzy.
Nie som.najmladsia..no v oktobri na endokrinologii FSH 4..estrogeny 80. Teraz 2 mes.po operacii FSH 77 a estrogenov 22.
Doslova sok,aj endo povedala..no nic moc..preto Vam je zle, chirurgicky prechod. dala mi odporucania na fyto produkty, kvoli sy lep.dosticiek mi obv.gynekolog nechce dat HRT. beriem datelinu, shatavari no necitim rozdiel.
Co robit? Ako nakopnut lavy vajecnik? 3 mes som nedostala M. Nejde mi o vrasky ...no boli ma cele telo,klncko dojstpromozog jasne zareagovsl

veselo_neveselo
28. feb 2024

Este pozri ashwagandhu, ta by sa mozno mohla pomoct, ale to su vsetko doplnky. VitD pridaj. A cvicit, zdrava strava stress manazment, to vsetko k tomu prispieva.

Ale ked nrnozes (alebo ti nedaju hrt), tak len asi pockat az sa to upravi samo :-/