Chronické problémy s močovými cestami
Dobrý deň. Potrebujem poradiť.
V auguste to už bude rok čo riešim stále problémy s mocovymi cestami - často sa mi vracia zápal močových ciest a najhoršie na tom je, že aj keď mám nejaké problémy (pálenie , rezanie, najmä pocit plného mechúra) tak výsledky žiadny zápal neukážu.
Bola som u obvodnej s týmto už dobre že nie 10 krát vždy to skončilo s nejakými antibiotikami. Vždy keď som ich brala to bolo celkom ok ale hneď ako som prestala brat sa mi to vrátilo. Niekedy hneď niekedy až po nejakom Čase. Dr ma vždy poslala ku gynekológovi, ktory mi povedal čo on ma s mojim močovým - nasla som si už druhého ku ktorému plánujem ísť s týmto čo mi na to povie. A stále takýto istý kolobeh už skoro rok. Stále mám pocit na mocenie - keď sa hýbem to až tak nevnímam ani nepotrebujem na wcko ale večer keď ľahnem do postele to cítim najviac . Už neviem čo mám robiť k urológovi ma nechce nikto poslať. Ešte uvidím čo ten nový gynekológ. Chodím často na wcko behom dňa. Keď je to lepšie tak asi kazdu hodinu-hodinu a pól.
Dosť je to obmedzujúce a som z toho na nervy - mám len 21 rokov.
Treba urologa
@denisa_deniska áno mám už 4 roky
@slavomira236 ďakujem
Používate kondón? Častokrát to aj partneri prenášajú, a oni sú bezpríznakoví
Ahoj,
z toho, čo píšeš, nie je jasné, či ti vôbec robili poriadne močové vyšetrenie – teda chemické, sediment aj kultiváciu.
Bez toho sa zápaly močových ciest riešiť nedajú – musí sa vedieť, aká baktéria tam je (ak vôbec). Inak sa ATB dávajú úplne naslepo a zbytočne.
Ak ti takéto vyšetrenie nikto nerobil, normálne sa ho dožaduj cez obvodnú lekárku.
A ak si ho už mala, ale problémy trvajú → má ťa poslať na urológiu.
Máš na to nárok, keďže liečba zatiaľ nepomáha a stav sa vlečie. Nenechaj sa odbiť – neliečený problém môže mať následky.
🔹 Zatiaľ:
– ak je stav pokojný: pi veľa čistej vody, moč vždy úplne vyprázdni, dodržuj hygienu (aj sexuálnu),
– ak sa to zhorší (bolesť, krv v moči, teplota): choď rovno na pohotovosť alebo LSPP.
Držím palce, aby sa to konečne pohlo správnym smerom.
Odporúčam vyšetriť alergiu na mlieko, môže to byť príčina
Ja som mávala tiež chronický zápal močových ciest. Určite treba navštíviť urológa, aj keď ja som ich navštívila viacerých a nikto mi nepomohol. Pomohli mi homeopatiká Grepofit (nie som žiadny predajca ani nič podobné). Začala som ich užívať kvôli častým mykózam (vedľajší účinok novej antikoncepcie) a zázračne pomohli aj na močové cesty. Prisahám, že zápal močových ciest som nemala už niekoľko rokov a to som ho mala kedysi každý mesiac, či leto či zima, proste nonstop. Skús, nestojí to veľa peňazí a za vyskúšanie to stojí
Veľmi divný prístup obvodnej aj gynekológa - obvodná ta mala dávno poslať na nefrologiu/urologiu a gynekológ mal spraviť testy napr na myko/ureaplazmy, môže to spolu súvisieť …
Držím palce do budúcna, je to pliaga
Tu potrebuješ urológa.Obvodna nech lieči angínu a nestará sa do urologickych veci už ťa tam mala dávno poslat
@bonboniera ja som bola teraz u gyn, a chcela som ster na ureu ....tak som si vypočula o tom aké je to drahé vyšetrenie...A mňa to tak zaujíma... tiež mám dlho problémy a nikto to nerieši...ale našťastie mi spravil to vyšetrenie..
Autorka ak si človek sám nenájde diagnózu tak má smolu, lebo nikoho nezaujíma zdravie pacientov, jediné čo ich zaujíma je profit ...potom ešte môžeš využiť službu súkromných labákov a zaplatiť si test z moču na všelijaké patogény
@kuggis to je prístup 🫣 si mu mala povedať ze to je dobre, lebo ani teba nestoja odvody 5 korún
@denisa_deniska áno používame
@drnarovinu zatiaľ mi vždy iba moč brali a potom
Mi dávala antibiotiká . Len raz mi dali hneď a nečakalo sa na výsledky a žiadny zápal tam nebol, ale problémy som mala stále. Ďakujem
@sajmi ďakujem ale moja obvodná ma vždy poslala iba ku gynekológovi. Uvidím čo mi povie ešte tento nový gynekológ
@bonboniera Ďakujem ❤️
Bojuj, nech ťa pošle urológovi, jediné, čo ti môžem skúsiť odporučiť - blokuima uro+, mne to veľmi pomáhalo, hneď ako som cítila nejaký diskomfort dole, tak som si dávala, nestratíš nič, aj keby to na teba nemalo účinok
@denisa_deniska ďakujem
@denisa_deniska blokurimu často beriem mám pocit že mi pomôže keď je veľmi zle ale keď cítim iba plný močový mechúr stále tak to moc nepomáha ale
Inak áno mám s tým dobre skúsenosti
Ved bymenny listok mozes pytat aj od vseobecneho lekara
Riesit urologa za mna urcite
Ahoj prosim ťa ako si dopadla ja moc sediment negativny aj kultivacie aj cievkovany negativne 3 rozne labaku sobo mechúra a obliciek v poriadku , crp , KO uplne ukážkový nic a problemy od 10.5.( preliecena 3 balenia monuralu navzacisku ze iny sme to pudchytlí, teraz nutkanie na mocenie take tlaky v podbrušku na spodu , nad ranom uz mam natlakovany moč. Mechúr vycuksm sa pozom ho aj pol dva citim , a ste chodim ns wc , gynekológ ustupujúci ms problem mi zobrat vytery z pošvy ze to mi robi perimenopsuza a sono s ultrazvuk v poriadku len ovulácie cysty . Ale nasla som sukrom. Gynekologicku a tam si mozem zaplatit vysetrenie lebo tento pristup cele zke v našom zdravotnictve. Urologiu uz mam taku súkromnú kliniku a tam mi vcera odobral moc na vysetrenie PCR na atypické bakterie aj kutuvaciu a znovu sediment a ze ja musim poriesit aj tu gyndu . Ako si ty dopadla ???!
A problem na urologiu. Nemocnici mi spravit výter z kovovej rúry ze oni to nerobia do des to mam ist kde teda na chyrurgiu ?!’ Vsetko je uz u nas problem vyšetriť .
Tak uvidim ak pochopim na tej súkromnej urológii ze ake budu vysledky a podka toho by sa pozom spravil ten výter z moc rúry pripadne cytoskopiu …., a to len chodis po lekároch z mesta do mesta a nicomu sa nevies dopátrať .
Ahoj prosim ťa ako si dopadla ja moc sediment negativny aj kultivacie aj cievkovany negativne 3 rozne labaku sobo mechúra a obliciek v poriadku , crp , KO uplne ukážkový nic a problemy od 10.5.( preliecena 3 balenia monuralu navzacisku ze iny sme to pudchytlí, teraz nutkanie na mocenie take tlaky v podbrušku na spodu , nad ranom uz mam natlakovany moč. Mechúr vycuksm sa pozom ho aj pol dva citim , a ste chodim ns wc , gynekológ ustupujúci ms problem mi zobrat vytery z pošvy ze to mi robi perimenopsuza a sono s ultrazvuk v poriadku len ovulácie cysty . Ale nasla som sukrom. Gynekologicku a tam si mozem zaplatit vysetrenie lebo tento pristup cele zke v našom zdravotnictve. Urologiu uz mam taku súkromnú kliniku a tam mi vcera odobral moc na vysetrenie PCR na atypické bakterie aj kutuvaciu a znovu sediment a ze ja musim poriesit aj tu gyndu . Ako si ty dopadla ???!
A problem na urologiu. Nemocnici mi spravit výter z kovovej rúry ze oni to nerobia do des to mam ist kde teda na chyrurgiu ?!’ Vsetko je uz u nas problem vyšetriť .
Tak uvidim ak pochopim na tej súkromnej urológii ze ake budu vysledky a podka toho by sa pozom spravil ten výter z moc rúry pripadne cytoskopiu …., a to len chodis po lekároch z mesta do mesta a nicomu sa nevies dopátrať .
@tanika ahoj, zistili ti niečo, prosím ťa?

Tiež si myslim, že toto je na urológa. Máš nejakého stáleho partnera?