icon

Chronické zápaly močových ciest a cystokela

iva9967
27. máj 2025

Od januára t.r. som ustavične na atb, lietam od obvodnej dr k urológovi a gynekológovi....v podstate celý život trpím na zápaly močových ciest, zakaždým nasadené atb, opakovane tak 2-3 x do roka..to sa dalo ešte fungovať..od r.2021 po covide, ktorý bol ťažší daľších 3 covidoch sa to začalo, nastúpila u mňa menopauza (časté návaly, potenie - ešte stále znesiteľné) a zápaly močového mechúra sa opakovali častejšie a častejšie, v 2024 urobena u urológa cystoskopia, sono brucha vsetko negatívne...pri akože zápaloch moč.mechúra, kde kultivácia vyšla aj negatívne nasadené atb, ktoré problémy odstránili, ale iba na chvíľu..od začiatku tohto roka som každý mesiac na atb, dokonca je to uz tak že som na atb liečbu rezistentná. Nemôžem vôbec fungovať. U urológa urobená cystoskopia s negatívnym výsledkom, navrhnutá aplikácia kyseliny hyaulur., ale po 2 aplikáciách znova tlaky na mechúr a nasadené atb..v apríli som skončila v nemocnici, kde atb davali priamo do žily..po návrate z nemocnice som.isla ku gynekologičke, pretoze ma pálilo v pošve, potvrdený enterococcus faekallis v masívnom.mnozstve (ten bol preliečený polygynaxom vo februári t.r, teda ešte pred tým ako som skončila v nemocnici)nasadené tabletky na vkladanie s ampicilínom...to už hovorím o liečbe teraz v máji...od minulej stredy znova tlak na mechúr, časté močenie, odberom prvého raňajšieho moču (umytá v sprche) v ambulancii obvodnej zistená bielkovina ++ a krv, kultivácia negatívna..nasadený sumamed na 6 dní 1x denne bez výsledku a znova problém..mám potvrdenú cystokelu a bud.týždeň idem do Ružomberka na vyšetrenie a termín operácie.Na tie zápaly som skúsila všetko bylinky, tčm, rôzne terapie a nič..aké máte skúsenosti s operáciou cystokely, pomohlo aj pri tých tlakoch na mechúr? Ja už neviem normalne fungovať...

kristina_969
28. máj 2025

@iva9967 ahoj, som zdravotná sestra, kľudne mi môžeš napísať správu 😊