icon

Clexane: Ako riešiť vedľajšie účinky?

janie7
24. aug 2024

Ahojte žienky, viem, že Clexane tu bol už rozoberaný, no neviem nájsť či ste pri aplikovaní mali aj vedľajšie účinky. Mne ho preventívne predpísal môj gynekológ, no včerajšej prvej injekcii, som si dnes našla na dlaniach a koncoch prstov žltasté fľaky, až také krvné podliatiny. Na hematológii som bola minulý rok a výsledky som mala ukážkové. Stretli ste sa prosím niektorá s týmto?
Vopred vďaka.

e1i
24. aug 2024

@janie7 nemala som taku skusenost s nim. Ale kontrola spred roka je uz irelevantna,treba aktualnu. Ja som chodila kazde 3-6m na kontrolu

janie7
autor
24. aug 2024

@e1i Ďakujem krásne za odpoveď, ja všeobecne zle reagujem na tabletky/injekcie na riedenie krvi, len teraz sa mi po 4tom KETe podarilo koonečne prvý krát v živote otehotnieť, tak mi dal môj gynekológ Clexane preventívne, proti potratu, že je to iné ako Aspirin Protect, po ktorom som mala mega modriny. Už mi aj odpísal, že nech to stopnem a mám prísť ku nemu v pondelok na krv a potom ma zrejme pošle k hematologičke.

janie7
autor
24. aug 2024

@e1i A na tú kontrolu si chodila aj počas tehotenstva?

e1i
24. aug 2024

@janie7 ano v tehotenstve kazde 3m. Ked uzivas lieky na riedenie krvi tak musis byt sledovana. Niekto aj kazdy mesiac chodi vtedy.

e1i
24. aug 2024

@janie7 ale napr clexane a aspirin protect ucinkuju na odlisnych principoch. Ja som po ivf mala aj len clexane a nedopadlo dobre,ked k nemu pridali aj aspirin protect tak mam 2 deticky z et a ket. Clexane som pichala do konca sestonedelia a aspirin protect do konca 35tt uzivala. Za staleho dohladu hematologa.
Priprav sa na dlhe cakanie na hemato termin.

janie7
autor
24. aug 2024

@e1i Juuj tak to je skvelé a tebe dali Clexane a Aspirin Protect preventívne alebo máš niečo s krvou? Čiže nemala si od nich žiadne vedľajšie účinky, okrem samozrejme modrín v miestach vpichu.

e1i
24. aug 2024

@janie7 clexane preventivne a aspirin na syndrom lepivych dosticiek

janie7
autor
25. aug 2024

@e1i Dik moc za info.

liliana8
25. aug 2024

@e1i a deticky boli ake babatka? Kludne alebo uplakane, nespave? Zaujima ma, ci to mohlo mat aj na ne nejaky vplyv.

e1i
25. aug 2024

@liliana8 nemalo ziadny vplyv na ne