Clexane: Ako riešiť vedľajšie účinky?
Ahojte žienky, viem, že Clexane tu bol už rozoberaný, no neviem nájsť či ste pri aplikovaní mali aj vedľajšie účinky. Mne ho preventívne predpísal môj gynekológ, no včerajšej prvej injekcii, som si dnes našla na dlaniach a koncoch prstov žltasté fľaky, až také krvné podliatiny. Na hematológii som bola minulý rok a výsledky som mala ukážkové. Stretli ste sa prosím niektorá s týmto?
Vopred vďaka.
@e1i Ďakujem krásne za odpoveď, ja všeobecne zle reagujem na tabletky/injekcie na riedenie krvi, len teraz sa mi po 4tom KETe podarilo koonečne prvý krát v živote otehotnieť, tak mi dal môj gynekológ Clexane preventívne, proti potratu, že je to iné ako Aspirin Protect, po ktorom som mala mega modriny. Už mi aj odpísal, že nech to stopnem a mám prísť ku nemu v pondelok na krv a potom ma zrejme pošle k hematologičke.
@janie7 ale napr clexane a aspirin protect ucinkuju na odlisnych principoch. Ja som po ivf mala aj len clexane a nedopadlo dobre,ked k nemu pridali aj aspirin protect tak mam 2 deticky z et a ket. Clexane som pichala do konca sestonedelia a aspirin protect do konca 35tt uzivala. Za staleho dohladu hematologa.
Priprav sa na dlhe cakanie na hemato termin.

@janie7 nemala som taku skusenost s nim. Ale kontrola spred roka je uz irelevantna,treba aktualnu. Ja som chodila kazde 3-6m na kontrolu