Čo je kalprotektín vo vzorke stolice?
Dobrý deň,chcem sa spýtať je tu niekto komu posielala obvodná dr vzorku stolice na Kalprotektin?Ak áno o čo sa presne jedna?Koli čomu vám túto vzorku brali?Ďakujem za odpovede tým ktorý majú skúsenosť.ak sa nájde aj nejaký lekár co vie poradiť,ďakujem
Mne brali pred mesiacom vzorku v rámci preventívky
Mozno poznas, vola sa to google 🤪. Hned prvy odkaz https://www.unilabs.sk/vysetrenie/197
@bielasovicka a mas normálnu stolicu alebo nejaké problémy?
@liv1 viem.........len sa pýtam ak má niekto skúsenosť..............
Problémy nemám. Len mne mamina umrela na rakovinu konečníka a hrubého čreva, tak ma treba sledovať. Ale myslím ze to kontrolujú od 40ky,lebo aj susedke tak brali vzorku.
@bielasovicka to mi je ľúto, rozumiem ze ta kontrolujú,no ja mam stále len riedku stolicu,pod bruchom pobolievanie,sono brušnej dutiny mam v poriadku potom gynek vyšetrenie celkovo v poriadku v oktobri sok mala robene gastro tam mi zistili zapal pazeraka a reflux a takisto rektoskopiu mi robili tam mi bola zistená vnútorná zlata žila......krvne vysledky v poriadku......teraz robene .....tak mam ešte stolicu poslanu na ok a na tento kalprotektin....
@bielasovicka a mas nejaku určitú hodnotu toho kalprotektinu?lebo som si všimla na nete ze sú nejaké hodnoty od do....
Ziadne intolerancie ti nezistili? Test na SIBO ti robili? A kolonoskopia je tiez ok, kludne v celkovej anesteze a ani nevies.. ked budes mat toto vsetko vysetrene, budes vediet viac
@liv1 z gastra mi minulý rok a z rektoskopie nič iné nezistili okrem toho co som napísala....áno som objednaná uz na kolono,stolicu na ok negatívna dnes mi dala sestrička výsledok....aj ty si bola na kolono?vydržať vydržím musím hlavne aby to bolo všetko v poriadku
Ano bola som aj ked som nemala zle vysledky. Daj si urcite urobit testy na SIBO
toto ma zrovna moj syn, riedku stolicu, pojdeme na gastro, teda on uz chodi kvoli celiakii, ale aj tak mava obcas problemy a riedke stolice a pobolievanie brucha, dietu dodrzuje. Kalprotektin mu btali pokial viem kvoli ulceroznej kolitide a Crohnovej chorobe, vtedy to mal ok. Ale teda zrovna ma zase tie bolesti brucha. V lete mal aj podrazdeny slepak, tak ci to nemoze byt chronicky zapal slepaka. Sme v rieseni problemu.
@liv1 aké výsledky konkrétne myslíš ze si nemala zle? Ja som mala všetko v poriadku taktiež sono bruš dutiny gynekologia celkovo krv v poriadku stolica na ok nega ešte čakám na výsledok stolice z toho kalprotektínu .....a koli čomu ta teda poslala obvodná na kolono?to sibo si si pýtala sama od seba na gastre nech ti spravia?mne robili v oktobri minulý rok rekroskopiu a tam mi brala vzorky vtedy ale neviem ci toto bolo tiež co to presne konkrétne je?
@zuzana76 ale ak by mal zapal slepého čreva tak by crp ukázalo pravdepodobne vysoké.....mne tak na pohotovosti povedala ked som jej hovorila ze dole napravo ma boli ci to nemoze byť slepé črevo povedala ze to by jej crp ukázalo a ze by som mala aj iné priznaky ......a idete s nim na kolono ?mate tiež nejaké vyšetrenia porobené co sa týka stolice a podobne ?
@liv1 a nejaké problémy zo stolicou alebo niečo si nemala?lebo iba tak len nezoberu
este nevieme co mu bude gastro robit, cakame na vysledky steru z konecnika, ale on je sledovny na gastre kvoli celiakii, krv mu tiez vezme az v piatok, nema vyrazne bolesti, aj normalne je. Potom s vysledkami pojdeme na gastro.
Dcére to brali, keď mala bolesti brucha u gastroent.
@zuzana76
@zuzana76 ak už robili gastrosko......tak pravdepodobne mu budú možno robiť rektoskopiu alebo kolono keď ma takúto stolicu a bolest brucha teda neviem koľko má syn rokov ci by mu vôbec robili kolono .......mne robili gastrosk...aj rektoskopiu teraz pôjdem na kolono....tieto vyšetrenia sú fakt nepríjemné ale nejako to treba vydržať a hlavne aby všetko dobre dopadlo a vzorku stolice od syna vám nepýtali na ok ?
Robili mu aj gastroskopiu, aj rektoskopiu, vzorku stolice sme niesli dávnejšie, ma 14 rokov, všetko bolo v poriadku vtedy. Uvidíme, čo bude teraz.

lekára tu asi nenájdeš, ale je tu skupina zdravotníci na mk... možno niekto sa nájde.