icon

Čo môže byť bezdôvodnou stratou menštruácie u panny?

leila186
5. jan 2021

Dobrý deň,

rada by som sa opýtala na vaše skúsenosti s touto problematikou. Moja 18-ročná dcéra, panna, nemá menštruáciu už 9 mesiacov. Nemá žiadne bolesti, nezačala ani nadmerne cvičiť, či neschudla v priebehu času. Dôvod teda nikde nevidíme. Bola aj za gynekologičkou, tá nič nenašla a povedala, že to necháme zatiaľ tak, podľa nej už čoskoro dostane. To však bolo ešte v októbri.

Budem vďačná za zdieľanie vašich skúseností, či nápadov, prečo sa to deje a ako to napraviť.

Ďakujem. 🙂

nika82
5. jan 2021

zmenit gyn a patrat preco ju nema

kaja_73
5. jan 2021

@leila186 Bolo by vhodné, dať jej vyšetriť hladiny hormónov. Či už cez gynekologičku, alebo cez všeobecného lekára. A teda zvážila by som zmenu gynekológa...

miadi
5. jan 2021

Bulimicky aj anorekticky nemusia mat ms aj rok aj viac ked nemaju dost živyn rozhodia si to. Stravuje sa normalne?

mikadooo
5. jan 2021

@leila186 u mňa to bolo pravdepodobne pco (syndróm polycystických vaječníkov). Dostala som ako liečbu antikoncepciu 😉. Myslím že mama bola celkom rada že sa to tak elegantne vyriešilo a nemusela so mnou túto tému nejak extra preberať, keď už som mala priateľa (to bolo až potom, tiež som bola panna, keď sme riešili s gynekologičkou chýbajúcu menštruáciu).

missviolet
5. jan 2021

Mozu byt polycysticke alebo zmeneny hormonalny profil. Smer endokrinologia. Ja som nemala aj 10 mesiacov a mala som velmi nizky estradiol. Stava sa mi to bezne, viac menstruaciu nemam nez mam. A to mam 27r.

leila186
autor
5. jan 2021

@miadi Áno, stravuje sa fajn, nebadám žiadne poruchy príjmu potravy.

miadi
5. jan 2021

@leila186 tak potom jedine lepsi gynekolog nie ze len kukne dole ale aj urobi testy .

jajka71
5. jan 2021

Rozhodne iný gynekológ, ja som stratila menštruáciu v 20tke, na dopoval ma hormónmi a v 26 som mala hodnoty ako o 45r staršia teta. Potom to konečne vzal do rúk endokrinológ a dalo sa to do poriadku relatívneho. Mamu som už nemala.... Dnes byť v tej situácii riešim to dôslednejšie. Hlavne odbery krvy nech sa to prešetri a poriadne skontroluje.....

macekovam
6. jan 2021

@leila186 chudnutie.. Bohužiaľ...

macekovam
6. jan 2021

@leila186 ako vieš ze sa stravuje fajn.. Koľko váži??

leila186
autor
8. jan 2021

@macekovam Myslím, že toto naozaj nie je problém, ďakujem za tip. Normálne je doma, čo naložím v rámci obeda a pod. BMI má cca 22, čiže v norme.

taskataska
Odpoveď bola odstránená
macekovam
9. jan 2021

@leila186 vlasy jej nepadá ju? Zuby nema zltsie?

leila186
autor
13. jan 2021

@macekovam Nie, nie, nemá ani jeden zo spomenutých príznakov .