Čo môže byť bezdôvodnou stratou menštruácie u panny?
Dobrý deň,
rada by som sa opýtala na vaše skúsenosti s touto problematikou. Moja 18-ročná dcéra, panna, nemá menštruáciu už 9 mesiacov. Nemá žiadne bolesti, nezačala ani nadmerne cvičiť, či neschudla v priebehu času. Dôvod teda nikde nevidíme. Bola aj za gynekologičkou, tá nič nenašla a povedala, že to necháme zatiaľ tak, podľa nej už čoskoro dostane. To však bolo ešte v októbri.
Budem vďačná za zdieľanie vašich skúseností, či nápadov, prečo sa to deje a ako to napraviť.
Ďakujem. 🙂
Bulimicky aj anorekticky nemusia mat ms aj rok aj viac ked nemaju dost živyn rozhodia si to. Stravuje sa normalne?
@leila186 u mňa to bolo pravdepodobne pco (syndróm polycystických vaječníkov). Dostala som ako liečbu antikoncepciu 😉. Myslím že mama bola celkom rada že sa to tak elegantne vyriešilo a nemusela so mnou túto tému nejak extra preberať, keď už som mala priateľa (to bolo až potom, tiež som bola panna, keď sme riešili s gynekologičkou chýbajúcu menštruáciu).
Mozu byt polycysticke alebo zmeneny hormonalny profil. Smer endokrinologia. Ja som nemala aj 10 mesiacov a mala som velmi nizky estradiol. Stava sa mi to bezne, viac menstruaciu nemam nez mam. A to mam 27r.
Rozhodne iný gynekológ, ja som stratila menštruáciu v 20tke, na dopoval ma hormónmi a v 26 som mala hodnoty ako o 45r staršia teta. Potom to konečne vzal do rúk endokrinológ a dalo sa to do poriadku relatívneho. Mamu som už nemala.... Dnes byť v tej situácii riešim to dôslednejšie. Hlavne odbery krvy nech sa to prešetri a poriadne skontroluje.....

zmenit gyn a patrat preco ju nema