Čo na obrovský hemoroid po sekcii ?

monky123
13. dec 2019

Dobrý deň dámy,
som týždeň po sekcii vystúpil mi obrovský hemoroid viac ako 7cm. V pôrodnici mi dali čipky Faktu, kúpila som si aj Avenoc krém na liečbu zvonku a robila sedací kúpeľ z dubovej kôry. Po dvoch dňoch mám pocit, že sa to ešte zhoršilo a po aplikácii čapíku mám pocit tŕpnutia v bedrovej časti a na zadku. Dnes som začala aj krvácať. Je potrebné si to zatlačiť alebo vyhľadať lekársku pomoc. Som zúfalá neviem čo robiť. Poraďte mi prosím. Ďakujem

simonah73
13. dec 2019

ja som mala po klasickom porode, po prvom sa to samo stiahlo. po druhom uz nie a to sa ma dr na vizite po porode pytal, ci to videl chirurg. trochu sa to casom stiahlo. nakoniec som to vyriesila laserovym zakrokom minule leto (mensia mala teraz osem rokov).
tam dr hovoril, ze vela ludi si to odklada na poslednu chvilu, aj ked viem ze mas teraz po porode. drzim palce aby si to nejako dobre doriesila. aj ked si myslim, ze ked to uz zacalo krvacat asi to nepojde tak jednoducho zatlacit.

pininka1
13. dec 2019

To je ozaj veľký, určite by som išla k lekárovi, hlavne ak už krváca. Ja mávam, ale len málinko vonku

berny800
13. dec 2019

Gumenu rukavicu, pomastit nejakou mastičkou nech to ide ľahko a zatlačať. Pravidelne. Vždy keď vyjdu. Aj napriek tej príšernej bolesti, ktorá bude, časom sa to zmierni. Ale je to fakt jedine dlhodobé riešenie, ja som mala hrozne problémy po pôrodoch a toto mi pomohlo, žiadne čipky ani kúpele. Najviac sa mi osvedčil cajovnikovy olej.

dilino
13. dec 2019

ja som mala tiež taký veľky po cisarskom hned ma asi tak za 2 dni po cisarskom uspali a zoperovali normálne som mala narkozu a zoperovali mi ale ešte ked som v nemocnici bola pred 11 rokmi neodkladaj v žiadnom pripade navštevu lekára aby si si nenarobila viac zlého lepšie dať zoperovať lebo neskôr môžeš mať ine nasledky aj mňe to povedal lekár v MT nemocnici tak radšej som si dala poevdať držim👍

simonah73
13. dec 2019

@dilino presne to iste mi povedal Dr. pred zakrokom, ze vela ludi to zbytocne a dlho odklada a raz ich to aj tak dobehne.

monky123
autor
14. dec 2019

No v nemocnici mi dali infúziu proti bolesti. Zabrala aspoň na noc. Vraj si mám kúpiť Detralex, ale dohodnúť sa ešte s gynekológom v pondelok. Bude nutné to aj zatlačiť, lenže teraz je to moklave a celé zapálené takže je problém dať na to iba krém. Najhoršia bolesť s akou som sa stretla horšia ako kontrakcie či bolesť rany po sekcii..

simonah73
14. dec 2019

@monky123 sedem rokov som sa s tym trapila, nepomahal ani detralex ani ine masticky, pomohol jedine zakrok. teraz uz nemam rok a pol ziadne starosti tohoto druhu a kedze som bola na zakroku laserom, nemalo by sa to ani vratit.

dilino
14. dec 2019

@simonah73 mojej znamej manžel z hemeroidu dostal rakovinu hrubeho čreva už len to by ma odstrašilo a odvtedy mam úplni pokoj všetko mám dobre ani raz odvtedy ked mi zoperovali mi nevyšiel už vôbec a tak ak by som neposluchla doktora by som možno mala aj teraz problémy trápila by som sa zbytočne.

monky123
autor
14. dec 2019

@simonah73
@dilino
Takže obe ste absolvovali odstránenie laserom? Musím mať k tomu nejaké odporúčanie? Nakoľko je to zakrok, ktorý by som si hradila sama ako som sa dočítala. Trápi ma to veľmi, lebo odkedy som doma sa neviem sama bez pomoci plnohodnotne starať o dcérku. 😐😐

monky123
autor
14. dec 2019

@simonah73
@dilino
Ako dlho trvalo liečenie po ňom prosím vás?

simonah73
14. dec 2019

@monky123 ja mma laserom. isla som tam v pondelok na 17hodinu, 24h predtym som uzila Xprep co ma vycistilo, nic tam potom nemozes jest max pit cistu vodu. samotny zakrok trval do 30 min v lokalnom umrtveni a o 19:30 som uz lezala doma v posteli. ja som to mala zapalene tak dr povedal, ze to bude viac boliet pri hojeni. prve dva dni som si davala tbl proti bolesti hned ako odoznievala ta predchadzajuca, na treti den tusim uz po zakroku som nevydrzala v posteli a trochu som chodila a v sobotu som uz bola s mamou ako sofer u nas v meste v obchode. trochu to bolelo ked som vystupovala a nastupovala z auta. a nejakych 45 dni po zakroku sme isli takmer 1000km do chorvatska a v pohode cesta. oni aj hovorili, ze po operacii laserom je aj hojenie rychlejsie.

dilino
14. dec 2019

@monky123 mňa operovali klasický odštikli mi to a zašili ale samozrejme pod narkozou asi tak 45 minút to trvalo ja som bola v tom čase bola po cisarskom z ťažkymi nasledkami tak ja som bola v nemocni až 36 dni samozrejme predtým mi dali čipok aby som sa vyprazdnila ani jesť som predým nemohla lebo ked davaju narkozu tak aby si sa nezadusila iba vodu som mohla aj to nie veľa jasne mala som problémy asi 3 týždňe davala som si čipky na stolicu aj som mala take maste ale do mesiaca som bola fit ono sa to bude len zhoršovať takže vo vlastnom zaujme by som ti odporúčala isť nech ti to odstrania samozrejme čim skôr tým lepšie či už laserom alebo klasický operatiivne chod vo vlastnom zaujme môže sa stať že už nedokažeš ani sedieť tak ťa to bude bolieť môžeš dostať aj horúčku nieje to sranda.

monky123
autor
15. dec 2019

@dilino
@simonah73
Mali ste po chirurgickom odstránení ešte ďalšie detičky? Nevrátilo sa to uz?

dilino
15. dec 2019

@monky123 ja už som deti nemala a ani už mať nebudem

simonah73
16. dec 2019

@monky123 nemala a tiez uz mat nebudem, teda aspon dufam 😀

iveta6868
3. aug 2021

MAm podobný problem a možno ma čaka aj operácia. Ja som po hysterektomii a začalo to u mňa 6 tyždňov po zakroku z dovodu toho, že som mala zapchy a brala som železo.Ako ste zvladli operáciu? Mali ste veľke bolesti po operácii?