icon

Čo pomáha na svrbenie konečníka pri hemoroidoch?

6. máj 2025

Dobrý deň. Prosím poraďte co na svrbenie konečníka pri hemoroidoch.. uz je to aj mesiac..brala som detralex, teda ešte stále beriem, takže sa zila stiahla..masť mam proctoglyvenol ale nezaberá na svrbenie.. mastim tiez uz mesiac..vkuse ma svrbí konečník, dokonca sa v noci na to budím 😩😏 hrozny diskomfort. Prosím, poraďte niečo, čo zabralo vám na svrbenie. Ďakujem vopred veľmi pekne 🙏

pe_mi
6. máj 2025

Ahoj,mne pomohlo pri zlatej žile.až keď som sa začala umývať po každej veľkej potrebe.akonahle by som sa neumyla, už mám svrbenie.
Dnes už si bez toho neviem predstaviť fungovať

balerina2025
6. máj 2025
@pe_mi

Ahoj,mne pomohlo pri zlatej žile.až keď som sa začala umývať po každej veľkej potrebe.akonahle by som sa neumyla, už mám svrbenie.
Dnes už si bez toho neviem predstaviť fungovať

@pe_mi presne, po kazdej potrebe sa umyvam a to mi pomaha. akonahle sa riadne neutriem, hroza a des.

jeennyv
6. máj 2025

Dubova kora mast mne pomohla..mastim len tyzden pravidelnae 3x denne a sa vsetko stahuje, mna doslova pichalo a palilo

biba_18
6. máj 2025
autor
6. máj 2025
@biba_18

@pe_mi
@balerina2025 dakujem baby, aj ja sa umývam po každej potrebe, uz asi 4 roky to tak mam, keby sa neumyjem asi zahyniem🙈
@jeennyv a aj ta svrbelo? Lebo mňa nepali ani nepycha a aj sa pekne stiahli len to svrbenie je hrozne
@biba_18 to je na svrbenie? Dakujem

zuz0110
6. máj 2025

ja mam len vonkajsie a pouzivam na ne hydrocortison mast. Protizapalova, protisvrbiaca.

jeennyv
6. máj 2025

Aj svbelo…sme sa doma smiali, ze som ako z reklamy ten panacik modry na procto……palia, svrbia, bodaju 😀😀😀🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️

balerina2025
6. máj 2025
@zuz0110

ja mam len vonkajsie a pouzivam na ne hydrocortison mast. Protizapalova, protisvrbiaca.

@zuz0110 ja som prv myslela ze mam mrle, no nemala som a potom ma napadlo, toto, umyjem sa a mam pokoj.

kvietok173
6. máj 2025

Môjmu manželovi odporučila kozna samozrejme po každej toalete umyť ale zároveň osprchovať to studenou vodou. Manžel povedal že mu to veľmi pomohlo. Taktiež ak sa nedá hneď umyť tak máš veľký toaletný papier od lintea s výťažkov z dobovej kôry.

terezkaarthuramax
7. máj 2025

S dovolenim sa pripnem. Hemeroidy nemam ale obe strany ma teda svrbiievaju dost a casto

autor
7. máj 2025
@balerina2025

@zuz0110 ja som prv myslela ze mam mrle, no nemala som a potom ma napadlo, toto, umyjem sa a mam pokoj.

@zuz0110 dakujem pozriem ju pripadne vyskúšam.
@jeennyv 😅 je to nepríjemná záležitosť.. a keby sa ma človek naozaj skrabat tak je ako opica🙈
@kvietok173 áno ja sa vlažnou a potom studenou koľko znesiem..no bez výsledné to svrbenie🙈
@balerina2025 tak mrle ma nenapadli😬 žeby som mala mrle? no to si idem niečo o tom precitat😅🙈🙈

balerina2025
7. máj 2025

pozor mňa konečník svrbí po veľkej potrebe a mrle väčšinou svrbia navečer ked samička ide klajst vajca v okolo konecnika. to je rozdiel. mrle ako deckom som citila az navecer v noci pocas spanku a mala somich aj na stolici ci na papieri. ble prepacte hned zrana taketo pisem.

autor
7. máj 2025
@balerina2025

pozor mňa konečník svrbí po veľkej potrebe a mrle väčšinou svrbia navečer ked samička ide klajst vajca v okolo konecnika. to je rozdiel. mrle ako deckom som citila az navecer v noci pocas spanku a mala somich aj na stolici ci na papieri. ble prepacte hned zrana taketo pisem.

@balerina2025 mne to nevadí, je to skúsenosť, dakujem. A vďaka psom a dieťaťu môžem o takýchto veciach rozprávať aj o polnoci😅 takže mrle sú to u mna neni teda určite..

terezmaria
7. máj 2025

mne tiež pomáha umyť sa studenou vodou a natreť buď faktu alebo tou dubovou masťou.

alenka58
7. máj 2025

na toto je výborný bidet a najlepšie WC s bidetom, veľmi mi to pomohlo

srnka79
7. máj 2025

Mam to iste a aj testy na parazity za sebou - negativne. Kazdemu robi ine dobre, umyvanie je uplny zaklad, to nemusim spominat. Ale!! Dolezita je aj strava, nieco robi neplechu a treba prist na to, ze co. Sladke, alkohol, tvrda stolica (malo zeleniny, ovocia, proste vlakniny)... dohe sedenie, statie, obtiahnute handryc zaparenie, z toho vsetkeho svrbi... ked ma to chyti, tak mne zabera hemostopgel a pozor - detsky puder/zasyp. Clovek cestuje v aute, dlho ma stolicke, ide cvicit a potit sa - ten zasyp je skvely, treba vyskusat - napr. Aviril alpa. Kazdemu zaberie nieco ine - aloe, vela vody, lanove semiacka, faktu, mastu, dubova kora... ja som uz skusila vsetko!!! A toto je este ok. Cize len poskusat, co zaberie. Parazity vacsinou vidno v s tolici, netreba stresovat, su to proste hemoroidy. Pretestuje obvodna - vzorka stolice 3x obden. Mne proctiglyvenol a ine nepomohlo, este horsie bolo. A co garantujem - to je zvyseny stres a malo spanku, nevhodna strava - hemoroidy sa zhorsia. Drzim palce😉

autor
7. máj 2025
@srnka79

Mam to iste a aj testy na parazity za sebou - negativne. Kazdemu robi ine dobre, umyvanie je uplny zaklad, to nemusim spominat. Ale!! Dolezita je aj strava, nieco robi neplechu a treba prist na to, ze co. Sladke, alkohol, tvrda stolica (malo zeleniny, ovocia, proste vlakniny)... dohe sedenie, statie, obtiahnute handryc zaparenie, z toho vsetkeho svrbi... ked ma to chyti, tak mne zabera hemostopgel a pozor - detsky puder/zasyp. Clovek cestuje v aute, dlho ma stolicke, ide cvicit a potit sa - ten zasyp je skvely, treba vyskusat - napr. Aviril alpa. Kazdemu zaberie nieco ine - aloe, vela vody, lanove semiacka, faktu, mastu, dubova kora... ja som uz skusila vsetko!!! A toto je este ok. Cize len poskusat, co zaberie. Parazity vacsinou vidno v s tolici, netreba stresovat, su to proste hemoroidy. Pretestuje obvodna - vzorka stolice 3x obden. Mne proctiglyvenol a ine nepomohlo, este horsie bolo. A co garantujem - to je zvyseny stres a malo spanku, nevhodna strava - hemoroidy sa zhorsia. Drzim palce😉

@srnka79 dakujem za komentár. No u mňa je podozrenie na potravinové alergie alebo intolerancie, mam traviace ťažkosti, nie síce so stolicou ale s bruchom..len toto kým sa poriesi môže prejsť aj pol roka. Mna aj napadol súvis s týmto.. sladké nejem..sedím niekedy aj niekoľko hodín ale potom mam zas vela pohybu. Nosím len leginy co tiež nemusí byť najšťastnejšie. No ja idem skúšať.. prv si kúpim krem hydrocortison co mi tu spomenula žienka, lebo ten popis masti by mi mohol pomôcť tak uvidím.. ak nepomôže tak skúsim nejaký na kvasinky..ak ani to nie tak smer doktor.. len som sa tomu chcela vyhnúť.. beriem denne aj detralex nech sa to stiahne co najviac ak sú tam aj vnútorné hemoroidy..

srnka79
7. máj 2025

Ano, ja mam aj hit, cize velmi potraviny ovplyvnuju. Treba bavlnene nohavicky, ak leginy, tak nie tesne a stahujuce a idealne nie z umeliny, sediet tak, ze striedat a kazdu hodinu sa postavit, prejst a prevetrat. Vsetko je uz zazite a odskusane, tiez robim pri pc. Tak drzim palce, nech mieco zaberie...

autor
7. máj 2025
@srnka79

Ano, ja mam aj hit, cize velmi potraviny ovplyvnuju. Treba bavlnene nohavicky, ak leginy, tak nie tesne a stahujuce a idealne nie z umeliny, sediet tak, ze striedat a kazdu hodinu sa postavit, prejst a prevetrat. Vsetko je uz zazite a odskusane, tiez robim pri pc. Tak drzim palce, nech mieco zaberie...

@srnka79 no aj ja som si myslela, ze mam hit lebo biopsia z tenkého čreva na 50% a v krvi mi nevyšla, tak na dr odpinkal, tak som zvedavá co somnou mieni robiť led tak najbližšie nabehnem..ďakujem ti za radu skúsim si to nejak odsledovat aby som dlho nesedela a keď sa spotim hneď prezliecť uvidíme.. ale je to na prášky. Dakujem ti za podporu

srnka79
7. máj 2025

preto je super ten puder, lebo aj ked sa clovek spoti, tak to super "zadrzi". proste si nasypem na prsty, nanesiem (este to aj pekne vonia😀), umyjem ruky a vybavenko. to mi poradil jeden proktolog len tak pomedzi rec popri ostatnom a nakoniec som bola nutena to odskusat a obcas je to fakt zachrana hlavne v lete...

renatablazejova
8. máj 2025

Na svrbenie konečníka je dobré použiť masť Belogent okamžite pocítite úľavu je to kortikoid a je len na lekársky predpis treba ísť za lekárom a nechať sa vyšetriť držím Vám palce nech je všetko ako má byť 😊

urshullita6541
20. nov 2025

mne letná sprcha a umývanie s herbalon s dubovou kôrou - zmiernil podráždenie